Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z gasnącym licznikem

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Problem z gasnącym licznikem

    Witam. Piszę z problemem z którym borykam się od jakiegoś czasu. Moja skoda ukazała przede mną problem po odebraniu od mechanika. Mechanik znalazł nieszczelność i wymienił uszczelki pod kolektorem ssącym co pomogło ze starym problemem - obroty silnika wzrastały do 1500obr. Teraz jednak wskazówka obrotomierza, prędkościomierza i wszystko co znajduje się na "desce" opada /gaśnie. Podświetlenie również gaśnie ale np za 3 minuty czasem zaświeci się i znowu zgaśnie. Na zewnątrz wszystko jest ok czyli światła, migacze itd wszystko działa. Przed oddaniem samochodu na desce nie widniała temperatura jednak po odebraniu temperatura pojawiła się i pokazuje -13 stopni... Nie wiem czy ma to coś wspólnego ale kiedy wyciągnąłem pierwszy raz włącznik świateł temperatura z deski zniknęła i pozostawiła po sobie trzy poziome kreski. Żeby było śmiesznie licznik i cała reszta wróciła do normy i wszystko było dobrze. Sprawdzana była masa, wszystkie bezpieczniki i jest w porządku. Ładowanie akumulatora wahało się i postanowiłem wymienić regulator napięcia co pomogło i ten problem ustał. Przy wymianie regulatora akumulator oczywiście był odłączony, ale po podłączeniu wspomniana temperatura pojawiła się i wszystko znów opadło. Wyciągnąłem włącznik świateł jak za pierwszym razem ale nie dało to nic. Rozpocząłem poszukiwanie czujnika tem zew w zderzaku, za halogenami ale niestety po długim czasie nie udało się go znaleźć. Odpuściłem ponieważ już sam nie wiem czy ten czujnik w ogóle jest. Poszedłem do do domu i rano odpalam samochód... temp nie ma i wszystko działa

  • #2
    Naładuj akumulator lub dla testu odpal go na prostowniku i sprawdz czy jest lepiej.

    Komentarz


    • #3
      Akumulator kupiony w marcu. Wszystko z nim w porządku :/

      Komentarz


      • #4
        Pablito99 ogarnąłeś już co było przyczyną bo właśnie w piątek miałem i cały czas mam coś podobnego i powiem ci ,że taka myśl też mi chodzi po głowie czy ten czujnik temperatury zewnętrznej może robić takie cuda też wszystko zniknęło z deski temperaturę wyświetla -15 a licznik wraca do normalności tylko w momencie jak kręcę rozrusznikiem,żeby uruchomić silnik i jak tylko silnik odpala to wszystko znowu zamiera.

        Dzisiaj poszedłem do samochodu termometr pokazuje prawidłową temperaturę na zewnątrz +0,5 i liczniki działają prawidłowo teraz to już zwariowałem i wychodzi,że to coś może być lub jest powiązane z czujnikiem temperatury,który gdzieś może coś zwierać bo już sam nie wiem
        Ostatnio edytowany przez sosna1; [ARG:4 UNDEFINED].
        Marcin



        My ©koda is fantastic

        Komentarz

        POWRÓT NA GÓRĘ
        Pracuję...
        X