Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

System Multimedialny Bolero - jaki telefon

Zwiń
X
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • #26
    Zamieszczone przez pzyro Zobacz posta
    WItam, ponownie - wyjechałem już Skoda z salonu i u mnie działa bez problemu Android Auto z telefonem Huawei Mate 10 lite - moje odczucia troche topornie to wygląda, ale generalnie OK. Brakuje mi tylko możliwości odpalenia Yanosik'a. Czytałem gdzieś, że można włączyć Yanosika w tle i wtedy słychać komendy głosowe, jednak nie miałem jeszcze możliwości przetestowania tego. Pewnie fajnym rozwiązaniem byłoby połączenie za pomocą Mirror Link'a - ale z tego co czytam z moim telefonem chyba jest to nie możliwe. Jeżeli ktoś potrzebuje jakiś testów proszę o info i pzodrawiam.

    Sprawdź w ustawieniach łączności Huawei Mate 10 lite czy obsługuje MirorLink
    Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

    Komentarz


    • #27
      Nic takiego nie znalazłem

      Komentarz


      • #28
        Zamieszczone przez pzyro Zobacz posta
        Nic takiego nie znalazłem
        Czyli nie posiada funkcji ML
        Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

        Komentarz


        • #29
          Tak, jak pisalem

          Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

          Komentarz


          • #30
            Kurcze nie mogę poradzić sobie z yanosikiem, zmieniałem już chyba wszystko, jak dałem spore opóźnienie to tylko wyciszal mi radio ale nic nie słychać. Możecie opisać wasze ustawienia,?

            Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

            Komentarz


            • #31
              Cześć, ja też korzystam z telefonu Huawei (P9, do niedawna Mate 10 Pro, a od kilku dni P20 Pro). Ja mam komunikację z autem zrobioną tak:
              - telefon połączony przez Bluetooth z Bolero
              - telefon podłączony po kablu do USB w aucie
              - zainstalowany Android Auto 3.2 (do pobrania ze strony apkmirror.com)
              - zainstalowany Yanosik z Google Play. Mam zaznaczoną opcję Odtwarzaj dźwięki przez Bluetooth w sekcji Bluetooth, a w sekcji Dźwięki mam wybrany Kanał audio Media

              I teraz wyrobiony odruch Jak wsiadam do auta, włączam lokalizację, uruchamiam Yanosika, podpinam telefon pod kabel, kładę telefon na półeczkę pod radiem (ta przesuwana), uruchamiam silnik (w tym czasie włącza się radio). W międzyczasie na telefonie uruchamia się Android Auto. Yanosik ma pływającą ikonę, więc mogę zgłosić zdarzenie lub potwierdzić inne. Jak potrzebuję muzykę, klikam APP, włącza mi się AA na radiu, odpalam Spotify i rozkoszuję się jazdą Podobnie z NAVI - APP > AA > nawigacja Google

              Mam nadzieję, że pomogłem
              Moja "córeczka"
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...554967#1554967

              Komentarz


              • #32
                U mnie podobnie jest podłączone jak u Kolegi, z tym że inny telefon Lg X-Power. I wszystko ładnie działa.
                Arecki

                Komentarz


                • #33
                  Ja musiałem zmienić opóźnienie komunikatów, generalnie poustawiałem tak że włączeniu radia i podłączeniu kaba ładouje mi się automatycznie yanoosik oraz android auto, niby jest wszystko ok, jednak denerwuje mnie fakt że jak Yanosik informuje mnie o stojących panach w niebieskich mundurkach, wylacza calkowicie radio i przełącza się tak jak jakbym rozmawiał przez telefon. Android auto z kolei robi to fajnie bo tylko delikatnie sciasza muzyke i o tyle. Generaknie przerobiłem juz wszystkie ustawienia i jesgtem pewny ze kupie poprostu jakis stary telefon byleby odpalil tylko yanosika i niech lezy w schowku sobie gada DDDDD moze wtedy bede zadowolony
                  dzieki wszystkim za pomoc \

                  Pozdrawiam

                  Komentarz


                  • #34
                    Zamieszczone przez pzyro Zobacz posta
                    kupie poprostu jakis stary telefon
                    mam w stanie bdb sony xperia m4aqua do sprzedania
                    Dawid
                    czarna 2018 skoda octavia 3FL

                    Komentarz


                    • #35
                      Ja mam O3FL od poniedziałku. S6 i J3 nie łączą się z Mirrorlink, tylko te durne appOne działa i ta nawigacja na 7 dni.
                      Myślałem że będzie działał Yanosik się ale się zawiodłem. Jak jest uruchomiony i masz ustawione powiadomienia to wtedy masz opcje na ekranie ale bez mozliwosci ustawienia trasy. Pokazuje te wszystkie ikony o patrolach itp ale bez glosu nie wiadomo gdzie sa.
                      Przez bluetooth działa bardzo dobrze.
                      Na YouTube są niby filmiki ale wszystkie próbowałem i gowno pomogło.
                      Dziś spróbuję drugie podejście zrobić może się coś uruchomi.
                      Jak by się znalazł magic to z chęcią bym zapłacił żeby uruchomić Mirrorlink tak jak no podłącza się komputer do TV.


                      O3 combi 1.8TSI 245Hp 4x4 DSG
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...258496#1258496

                      Komentarz

                      Pracuję...
                      X