Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ochrona komponentu Bolero + awaria poduszki bezpieczeństwa

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Ochrona komponentu Bolero + awaria poduszki bezpieczeństwa

    Cześć,
    Pacjent O3 1.4 DSG radio Bolero rok produkcji 2014 wersja Elegance.
    W środę byłem w ASO Zakodować drugi kluczyk bo od zakupu nie działał. W sumie auto po leasingu ja nie sprawdzałem zapasowego a jak był potrzebny to dopiero się dowiedziałem że nie działa więc w końcu zdecydowałem się na ten ruch.
    Wczoraj po odpaleniu silnika Radio samo z siebie przestało działać pojawia się komunikat "zabezpieczenie elementów jest włączone". Nie gra, nie ma radia, dźwięku funkcje okrojone działa tylko zestaw głośnomówiący. Chwilę później pojawia się błąd poduszki "usterka poduszki bezpieczeństwa".

    VCDS widzi błąd tylko jeden jako aktywną ochronę komponentu

    Spotkaliście się z czymś takim? W instrukcji radia pisze, że zostaje mi ASO. Czy ta poduszka może być powiązana z tą blokadą radia?
    Dodam że samochód do kwietnia robiony był w ASO , nie wkładałem poza ASO do niego nic z nie ori pochodzenia. Wszystko poza pompą wody jest ORI i z ASO
    Możliwe że takie rzeczy dzieją się same? Macie jakieś doświadczenia bo nie wiem jak z nimi gadać i czy to może być następstwem kodowania drugiego kluczyka ?
    pozdrawiam

  • #2
    Kodujac kluczyk wyglada jak by zablokowali radio czyli tak jak by grzebali przy radiu co spowodowalo blad poduszki
    Potrzebujesz wyprać tapicerkę, położyć wosk? A może zrobić mechanikę Octavki lub innego auta?
    Napisz na PW

    Komentarz


    • #3
      jak robi się immo to zawsze wysypie się CP i na nowo trzeba robić dopasowanie CP. sterownik poduchy też ma CP

      Komentarz


      • #4
        No wiec tak pojechalem do ASO odblokowali radio a blad poduchy rowniez sie stracil. Potwierdzili ze to byla aktywna ochronabkomponentu , musieli to online odblokowac. Jak pytalem co powodem to mowili od grzebania w radiu po cholera wie co ale obtym ze to wina kodowania kluczyka to nie co juz mnie troche poddenerwowalo. Ale mowie ch. Ok Wszystko fajnie jezdze sobie jeden dzien a na drugi pyk BOLERO raz widzi raz nie widzi modulu BT w radiu. Final taki ze BT wlacza sie (opcja phone itp) jak mu sie zachce. Nigdy w czasie jazdy. Zawsze musze wylaczyc auto zamknac z kluczyka czasem po kilka razy a czasem kilkanascie albo poczekac pare min miedzy wlaczeniem auta. I na jednym i drugim kluczu to samo. W sumie reguly nie ma sam nie wiem co dziala czy zamykanie otwieranie z pilota czy uruchamianie silnika final i tak taki ze moze raz dziennie bt dziala az nie zgasze auta.

        Co wy na to ? Jest to kurde mozliwe ??
        powinienem zalozyc nowy temat z tym ?

        Komentarz

        POWRÓT NA GÓRĘ
        Pracuję...
        X