jest to zestaw o nr. 04E141015L który zastąpił 04E141015B w 2015r.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Terkotanie pedału sprzęgła
Zwiń
X
-
Jako, że jest to mój pierwszy post to witam wszystkich forumowiczów.
Ja u siebie terkotanie nie zaobserwowałem, ale mam za to coś innego. A mianowicie, gdy wciskam pedał sprzęgła przy zmianie biegów podczas jazdy i dochodzi on już praktycznie do samego spodu to czuję wtedy tak jakby minimalny przeskok, jak by o coś zawadzał, czy coś w tym rodzaju. Trudno to opisać, ale czuć pod nogą. Nie występuje to przy każdym wciśnięciu sprzęgła. Auto z 2013 r. przebieg 126 tyś. km, nie wiem czy było coś robione przy tym, poprzedni właściciel nic nie mówił na ten temat, w książce serwisowej nie ma nic o wymianie.
W przypadku benzyniaka podzielcie się jeszcze informacją, jak wysoko bierze Wam sprzęgło w momencie jak auto zaczyna ruszać. U mnie to mniej więcej w połowie i nie wiem czy to dobrze, czy źle. Wcześniej jeździłem dieslem a po przesiadce na benzynę to tak jak bym uczył się od nowa
Komentarz
-
Zamieszczone przez Andrzej.2515 Zobacz wpisjestem po wymianie sprzęgła - terkotanie ustało. uszkodzona była tarcza sprzęgła - element z wieloklinem miał luzy i to powodowało terkotanie na biegu jałowym.
Komentarz
Komentarz