Jeżeli stawiasz na trwałość to ja proponuje:
- FinishKare HiTemp 1000 - sealant czyli sztuczny wosk, za ok. 80zł mamy puchę ponad 400g co starczy na kawał czasu, dla pewności nawet nakładając zawsze 2warstwy w odstępie 12h będziesz miał długą ochronę, u mnie zimą trzymał ok. 3miesięcy później zrobiło się ciepło i nałożyłem inny. Lekko się go nakłada i poleruje, jest twardy i dość łatwo położyć cieniutką warstwę. Pierwsze mycie to super zdziwienie jak szybko woda spływa z auta . Auto po nim wolniej zbiera kurz niż np. po wosku naturalny PB Natty's Blue.
- Collinite 476 hybryda czyli mix sealanta i wosku, jeden z trwalszych wosków za ok. 70zł mamy 236g czy ml już nie pamiętam. Mi jakoś średnio się go nakładało, przy polerowaniu lekko i bez problemów. Nigdy nie dotrwałem do jego końca więc nie wiem ale ludzie polecają na zimę również jak FK dobrze trzyma.
- Meguiars #16 niestety wycofany ze sprzedaży na obecną chwilę, może jeszcze gdzieś da się dostać za 70-80zł dostajemy 311g, nakładało mi się go dobrze i bez problemów tak samo polerowanie. Jest to również hybryda jak colli 476. Fajny klasyk i dobrze wygląda przy okazji trwały.
Tak kończąc mój wywód to ja bym wziął FinishKare bo fajna relacja ceny do ilości no i jakości również, mi ten sealant pasuje i naprawdę zdziwienie fajnie miałem jak woda z maski spływała, a kropelki i ma bardzo ładne krągłe.
Monika, koleżanka z forum nagrała filmik:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3GeOl9V5yjA[/youtube]
Clio II zony własnie przeszło kompletny prces detailingu. Uzyte zostały do tego kosmetyki linii profesjonalnej od Megsa.
Oto jak sie prezentuje efekt tej pracy:
Maciek :twisted: nuda.... :twisted: :twisted: :twisted: a tak na serio jak zawsze kawał dobrej roboty z naprawdę super efektem jesteś Megs'o Mistrzem :wink:
Maciek jak możesz to opisz dla potomnych cały proces i użyte kosmetyki
Wczoraj położyłem tylko na maske Natty's Blue. Jutro walne kolejna warstwe i pora na testy, ale cos mi sie wydaje, ze zanim to zrobie to proces czyszczenia przeprowadze ponownie, bo mnie kobieta pospieszala
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
Maciek nuda.... a tak na serio jak zawsze kawał dobrej roboty z naprawdę super efektem
Dzięki Kuba !!! tym razem jednak podziekowania należą się mojemu przyjacielowi - też Maćkowi - który w swojej firmie detailingowej zajął się Clio podczas gdy ja z żoną wypoczywaliśmy na wakacjach ops:
A użyte środki to tak w skrócie:
Do mycia szampon Hyper Wash
Korekta lakieru - glinka megsa niebieska oraz Ultra Cut Compound na ściernym padzie, oraz maszyna Makita.
Zabezpieczenie efektu - Wosk Synthetic Sealant 2.0
Na koniec Final Inspection dla ostatecznej poprawy połysku.
Dodatkowo na połowie maski (prawej) połozony jest preparat zabezpieczajacy w nanotechnologii - zobaczymy co to daje
Wnętrze:
Jako cleaner do plastików oraz środek do czyszczenia tapicerki użyty został All Purpose Cleaner. Plastiki zostały odżywione za pomocą Natural Shine.
Koła:
Robiłem już wcześniej więc teraz niedotykane. Od 3 miesiecy leży na nich wosk Swisswax Autobahn, a pod nim podkład Swisswax Cleaner Fluid, a pod nim powierzchnia oczyszczona glinką
Sprawuje sie suuuuuupppper !!
fireman6, wielkie dzięki za rzeczową odpowiedź
Chyba zdecyduje się na FinishKare HiTemp 1000. Polecacie jakiś sklep gdzie można go kupić? (raczej internetowy albo okolice Krk)
Robi wrażenie efekt po FINISH KARE :shock:
Nie było to pokazane na filmiku, ale czy z dachu woda ścieka równie ładnie ?
Chodzi mi o to, czy nie pozostają krople wody, jak to ma miejsce po zwykłym wosku (??)
Robi wrażenie efekt po FINISH KARE :shock:
Nie było to pokazane na filmiku, ale czy z dachu woda ścieka równie ładnie ?
Chodzi mi o to, czy nie pozostają krople wody, jak to ma miejsce po zwykłym wosku (??)
Myślę, że wiele zależy od tego jak bardzo płaski jest dach.
W weekend nałożyłem dwie warstwy FK. Jedno co mogę powiedzieć wosk nakłada się bardzo przyjemnie. Efekt wizualny ok, ale nie wiem na ile to zasługa wosku, a na ile nowego lakieru.
Kupiłem FK głównie ze względu na trwałość, więc czy był to dobry zakup ocenię za jakiś czas.
Kupiłem FK głównie ze względu na trwałość, więc czy był to dobry zakup ocenię za jakiś czas.
Bardzo dobry, o ile dobrze przygotowałeś lakier pod niego.
Nie przygotowywałem jakoś specjalnie, ot naprawde dokładne mycie szamponem megsa i myjką wysokociśnieniową. Auto ma ~1 miesiąc więc lakier raczej jeszcze sie nie zasyfił.
Auto ma ~1 miesiąc więc lakier raczej jeszcze sie nie zasyfił
oplułem monitor nawet sprawy sobie nie zdajesz jak masz brudny lakier... oczywiście nie ma tragedii ale jednak lakier jest zanieczyszczony i koniec OT :twisted:
i tak jak Monia radzi chociaż tar i plastelina.
Tak w woli testów użył bym samej glinki, sam zobaczysz ile syfu zbierzesz. Oczywiście gdy nałożyłeś FK1000 to nie ma sensu, ale ja Ci zejdzie (daje mu jakiś 3-4 tygodnie i tylko dlatego bo to naprawdę dobre LSP).
Dzięki za rady! Dopiero zaczynam zabawę i następnym razem może użyje glinki, żeby sam się przekonać Choć naprawdę nie wydaje mi się to zasadne dla samochodu stojącego w garażu, który w tym czasie przejechał niecały 1000km.
Ale nowy samochód, zanim przebył u Ciebie trasę tych niecałych 1000 km przez około ~ 1 miesiąc, musiał być dostarczony/dotransportowany do salonu, w którym został sprzedany. A podczas takiego transportu do lakieru przykleiło się sporo brudu/osadu. On jest niewidoczny nawet po dokładnym myciu auta przysłowiową gąbką i dopiero po zastosowaniu glinki widać ile potrafi ona takiego syfu zebrać.
A gdy już ten syf i osad zostanie zebrany, wtedy LSP połączy się bezpośrednio z czystym lakierem a nie z brudem i żywotność FK wzrośnie
Najlepiej samemu się przekonać Jak będziesz miał okazję podziałać z glinką - sprawdź
Że kropelki są po woskach to normalne ale żeby je uzyskać nie trzeba woskować :P
Wystarczy dobrze przygotować lakier i też coś tam uzyskamy
Poniżej klapa bagażnika Paska B5 sedan
S17+ futro i pomarańczowy MS + S40 na czarnym waflu MS, deszcz zaczął padać 5 minut po wytarciu MF, jeszcze bez wosku:
OII jest czarna, ma dokładnie rok. Jest raczej zadbana. Sprofanowałem ją Car Plan do renowacji lakierów plus Sonax (ten czerwony). Samochód myty systematycznie - taki odstresowywacz po robocie.
Oczywiście są swirlxy i kilka rys po zimie (nie za głębokie).
w grę wchodzi jedynie polerka ręczna, stąd UC Megsa.
Jak możecie zaproponować lepszy/wydajniejszy zestaw w tych pieniądzach to chętnie popatrzę.
Jak na początek wystarczy ale... nie myśl sobie że na takim zestawie skończysz :P jak już Ciebie wciągnęło to gwarantuje że, będziesz chciał przetestować dużo więcej kosmetyków :twisted: :twisted: :twisted: tak już niestety jest w tym "zboczonym' detailingowym środowisko :P tak na przyszłość nie sugeruj się nigdy ceną a "opiniami" o kosmetyku
Komentarz