też mnie czeka audi do roboty, tylko że Q5. Jak widzę ile ono ma na tylnej klapy znaczków to odechciewa mi się tą klapę robić haha :P
A najgorzej jak mam jakieś samochody co mają ostre loga :|
Ale ogólnie robota Klasa :wink:
Doszly mnie sluchy że podobno pasty rupesa, to menzerna :roll: Mialem jechać w tym tyg.do fabryki ale kiepsko z czasem
Dobra robota, no i lakier odzyskał blask i ziarno.
P.S.
3 dni temu pojeździłem sobie taką A6 (też 3.0 TDI, kombi i też automat) tyle, że S line i z przed liftu. Brat sprowadził taką mojemu kumplowi. Ładnie to się zbiera, a quatro trzyma trakcje w ryzach na naprawdę ciasnych i szybkich łukach, ale roleta bagażnika wali jak w jakimś Fiacie czy Kii.
Panowie- pytanie trochę z innej beczki do specjalistów od laika, ale zainteresowanego tematem- czy dysponujecie może zdjęciami wnętrza przed i po użyciu poorboy's natural look? Namiastkę wyglądu po użyciu tego środka da się zauważyć w przypadku smarta, którym zajmował się kolega Andoran, ale może coś więcej? Z góry dzięki
Big, staraoctavia, dzięki,
fakt jak zobaczyłem roletę to mówię w mojej octavce jest sto razy lepsza. Auto za taką kasę i kiszka w bagażniku. Poza tym szczegolem auto przepiękne, moje marzenie od zawsze.
My "Silver" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Do mnie we wtorek przybyła Yariska w bardzo fajnej konfiguracji - TSport, 105KM, które idzie jak dzikie. Do naszych zadań należało usunięcie dwóch dużych rys zrobionych kluczem po obu stronach (cały bok) oraz delikatna korekta lakieru i przygotowanie auta do sprzedaży. Rysy zostały usunięte papierami 2000 i 2500 na drewnianym klocku, a auto zostało wypolerowane padami 3M i pastami Menzerny IP2000 i FF4000. Finalnie na auto nałożony został Natty's Red.
Problem był taki, że auto było cale lakierowane i nie był to typowy, japoński lakier. W dodatku auto było strasznie szorstkie - mimo użycia glinki i tak mieliśmy problem, żeby osuszyć auto Fluffym, bo po prostu nie dało się go przesuwać po karoserii...
Mickul. prosze nie pisz ze 105km/145nm i 950kg wagi idzie jak dzikie, co najwyzej nie jest zawalidroga.
Ja niestety nie jestem szczęśliwym posiadaczem V8 bi-turbo i nawet nigdy nie miałem okazji jechać czymś co ma 200KM, więc taka Yarisa w tej konfiguracji dla mnie zbiera się całkiem żwawo - mam nadzieję, że to określenie będzie lepsze. :P
A co do szorstkości - po polerce faktycznie wszystko zeszło. Zdjęcia rys ma kolega i czekam aż mi je prześle.
Problem był taki, że auto było cale lakierowane i nie był to typowy, japoński lakier. W dodatku auto było strasznie szorstkie - mimo użycia glinki i tak mieliśmy problem, żeby osuszyć auto Fluffym, bo po prostu nie dało się go przesuwać po karoserii...
Ja bym bardziej doszukiwał sie problemu we fluffym, własnie wróciłem z garażu i FLOSSY PRO Drying Towel latał po lakierze jak chciał, inne fibry tez a fluffy deba stawał nawet na szybach... nie jestem zadowolony z tego ręcznika farbuje nawet po kilku praniach wiec trzeba go prać oddzielnie, trudno się nim wyciera, w stosunku FLOSSY PRO Drying Towel pojemność wodna słaba no generalnie nigdy więcej
Ja bym bardziej doszukiwał sie problemu we fluffym, własnie wróciłem z garażu i FLOSSY PRO Drying Towel latał po lakierze jak chciał, inne fibry tez a fluffy deba stawał nawet na szybach...
Fluffy też często staje na gładkich lakierach jak mówisz - tutaj akurat wszystko co mogło stało, nawet woda. :lol:
Zamieszczone przez gusiak11
ręcznika farbuje nawet po kilku praniach wiec trzeba go prać oddzielnie, trudno się nim wyciera
Mickul, zdaje sobie sprawe z tego, ze nie kazdy jadac do pracy spala wache w osmiu garach. Wbrew pozorom to rodzinne kombi i jego miejscem jest autostrada - to jest jego naturalne srodowisko. Jest duzy, ciezki i predkosci w nim nie czuc. Co prawda sa tacy, ktorzy mowia, ze nie zawsze jest przyjemnie, bo czasem przeciazenia sa zbyt duze. Tak czy siak, jak bedziesz w okolicy zapraszam na goracy prawy fotel.
Proponuje Ci zakup 205 GTi 20 koni wiecej, ponad 100 kilo mniej - to jedzie
Zeby nie tylko same OT, coraz lepsze prace, coraz lepsze zdjecia - czekam na wiecej.
Co Wy robicie z tymi autami ...
BAJKA!
Jak moją pomaluję, to też postaram się doprowadzić do takiego lśnienia :-)
Poczytać jedynie muszę bardziej instrukcje ...
gusiak11, Przez ostatni tydzień miałem/mam 3 projekty wnętrza (2x BMW i Fiat Bravo), od prania tapicery po renowacje skóry przez cały detailing wnętrza. Aaa, jeszcze renowacja tylnych lamp w BeMWe była nie ma czasu obrobić zdjęć a w kolejce Pajero stoi do korekty i renowacji skóry niebawem się odrobię będzie i relacja..
Mickul, dasz rade
My "Silver" http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz