Zamieszczone przez marlej108
O1 - dołożone Symphony MP3 z sygnałem z CAN
Zwiń
X
-
O1 - dołożone Symphony MP3 z sygnałem z CAN
Witam,
Dołożyłem do swojej O1 Symphony MP3 i ma ono sterowanie podświetlenie po CAN, o czym dowiedziałem się po fakcie a moja Octa nie ma takowego.
1. Mam dwie wtyczki ISO w czarnej brakuje pinów 2,3,5
2. Nie mam mini iso
3. Symphony MP3 ma numer 1U0 035 156 F (o ile to jest ten numer bo obudowa radyjka jest mocno "ściuchrana")
4. Mój moduł komfortu to: 1C0 959 799 B
5. Nie mam MaxiDota ani kierownicy multifunkcyjnej.
Jakie są możliwe opcje - poza odsprzedaniem radia
1. czy przekodować radio ?
2. Wgrać inny wsad. Z tego co znalazłem na forum to załatwi tylko problem braku podświetlania gdy włączą światła a radio i tak będzie się wyłączać po godzinie.
3. Emulator CAN ? można coś takiego w moim wypadku ?
4. Podłączyć mini iso do radia? - tylko nie wiem jak.
Z góry dzięki za odpowiedź.
-
-
Zamieszczone przez dp2Ad 1. 2003
Ad 2. 1U0 920 811 J
Wystarczy podciągnąć z modułu komfortu trzy kabelki (linka K-diagnostyka i Can H,L) i już masz wszystko (zdjęcie poniżej).
Oczywiście dodatkowo do radia musisz dorobić wtyczkę mini-ISO (tą środkową) dla sygnału CAN.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez awiacekZamieszczone przez dp2Ad 1. 2003
Ad 2. 1U0 920 811 J
Wystarczy podciągnąć z modułu komfortu trzy kabelki (linka K-diagnostyka i Can H,L) i już masz wszystko (zdjęcie poniżej).
Oczywiście dodatkowo do radia musisz dorobić wtyczkę mini-ISO (tą środkową) dla sygnału CAN.
CAN L do kostki C pin 8
CANB H do kostki C pin 9,
zgadza się ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dp2K-Diagnostyka podpinam do kostki A na pin 3
CAN L do kostki C pin 8
CANB H do kostki C pin 9,
zgadza się ?Kod:Komfort ----> Radio T23a/6 pin[6] fiolet ----> T20b/9 pin[9] CAN-BUS L T23a/9 pin[9] fiolet/biały ----> T20b/8 pin[8] CAN-BUS H T23a/11 pin[11] szary/biały ----> T8d/3 K
T8 - Radio złącze dolne
Może będziesz musiał jeszcze zakodować radio dla CANaZałączone pliki
Komentarz
-
-
awiacek,
Wielkie dzięki za pomoc z Twoją pomocą udało się i teraz cieszę się "empetrójkami". Poleciał do Ciebie "POMÓGŁ" !
P.s.
było zakodowane na 00205 i nadal nie działało podświetlenie. Przekodowałem na 00400 i teraz jest ok. Pytanie mam bo z oczywistych powodów już z radiem nie mam połączenia przez VAG - czy jest sposób (czysto z ciekawości pytam) żeby je później przekodować na komunikację po CAN?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ulysseMógłbyś kolego dokładny model tego radyjka podrzucić ? Bo też potrzebuje coś zamontować u Siebie i myślałem, nad czymś oryginalnym z mp3
Żeby sprawdzić czy u mnie będzie działać to muszę sprawdzić nr licznika ??
3. Symphony MP3 ma numer 1U0 035 156 F (o ile to jest ten numer bo obudowa radyjka jest mocno "ściuchrana")
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dp2było zakodowane na 00205 i nadal nie działało podświetlenie. Przekodowałem na 00400 i teraz jest ok. Pytanie mam bo z oczywistych powodów już z radiem nie mam połączenia przez VAG - czy jest sposób (czysto z ciekawości pytam) żeby je później przekodować na komunikację po CAN?
Czy podciągnąłeś CAN'a do radia ?
Bo według tego kodowania 00400 to masz podświetlenie ze złącza A, ale gala ci pewnie nie działa - czyli nie zwiększa się siła głosu w zależności od prędkości.
Dodatkowo można zawsze sprawdzić czy radio jest widziane na CAN-BUS w blokach pomiarowych dla Gateway i/lub Zagarów o ile dobrze pamiętam to coś koło pozycji 120...140 (ale to teraz zgaduję)
[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 20:10 ]
Zamieszczone przez ulysseŻeby sprawdzić czy u mnie będzie działać to muszę sprawdzić nr licznika ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez awiacekBo wtedy wiadomo czy obsługuje CAN'a, możesz też podać rocznik auta
Zamieszczone przez dp2Cytat:
W kwestii licznika może awiacek się wypowie bo ja się kierowałem jego wskazówkami.
Komentarz
-
-
To jest ten nr ? Bo po nim nie mogę nic znaleźć. Może ktoś podrzucić nr albo chociaż zdjęcie jak to radyjko wygląda ?
awiacek
GALA działa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ulysse2001 kwiecień.
Na twoim miejscu jeżeli bym miał ori radio z obsługą CD - zmieniarki, to bym dołożył sobie zmieniarkę na SD KLIK i nie zmieniał radia. Ja miałem tak u siebie parę lat i mogę to polecić (nie trzeba zmieniać płyt itd.)
Komentarz
-
-
witam mam problem mały z radiem symphony i licznik z fisem i po wyjeciu radia i odłaczeniu go znikło mi podswietlenie klawiszy wyswietlacz jest, koowanie po podlaczeniu go bylo 405 zmieniałem na 401, 406, 407 i niema dalej podswietlenie a na 401 niebyło wyswietlane stacje na fisie zmieniarki nie mam ale mam zamiar dokupic na usb/sd adapter
[ Dodano: Nie 09 Lis, 14 18:41 ]
antena zgnita podstawa na dachu i przylutowane do bata na stałe bo gubiło mi radio w miescie nawet a teraz okej jest
Komentarz
-
-
Witam kolegów...
Czy do mojej skodzinki O1 2005 r., teraz mam SYMPHONY CD, podejdzie bez żadnych przeróbek SYMPHONY CD MP3 z superba, chodzi mi głównie, aby GALA mi działała jak teraz, nie było problemu z podświetleniem i aby moja skoda pamiętała kod do radia... czy po montażu nowego radia auto samo sobie przestawi kod na nowe radio, czy będzie trzeba interfejsem działać w komputerze auta?Załączone pliki
Komentarz
-
Komentarz