Samiec, i znowu zapomnialem nazwy wczoraj jechalem na stopa z jednym kolesiem ktory mial na palmie tomtoma6 - tak samo to wygladalo jak u mnie w nokii, ale mowil mi o navi w ktorym mozna ustawic typ auta - to bylo cos innego niz iGO - czyli widac ze mamy wiecej opcji
bodajże MioMAP (czy jakoś tak) - ale tu już nie jestem pewny bo tym softem się nie bawiłem - wiem że mapy są takie same do obu (iGO i Mio) - innych z tą funkcją nie kojarzę. Mogę jeszcze w Destinatorze sprawdzić ale to dopiero jak kumpel z trasy wróci (czyli gdzieś pod koniec tygodnia)
W iGO? Moim zdaniem całkiem nieźle (nie wiem ile to jest procentowo) ale np ostatnio na AM będąc w Rzeszowie jechałem "poza drogą" natomiast w iGO droga już była. Podobnie sytuacja z kilkoma rondami w szeroko pojętej okolicy. Natomiast po Krakowie AM już była dokładniejsza (w iGO brakowało kilku adresów) Zresztą kilka dni temu wyszły nowe mapy Polski do iGO - ich nie testowałem. Jedną sporą zaletą iGO nad AM (w moim jak najbardziej subiektywnym odczuciu) jest praktycznie płynne przechodzenie pomiędzy wyznaczaniem trasy szybko-krótko czego w AM mi brakowało (albo kazała mi nadkładać dobre 50km na 300km trasie - szybko, albo ciągała mnie po utwardzonych polnych drogach - krótko)
Aha.. Nie wiem jak wygląda sytuacja z nowymi mapami (4.01 - czy to tylko update samego programu - nie wiem) do AM.. Musze poczekać na w/w znajomego, po Polsce jeździ z AM właśnie i z tego co pamiętam to się chwalił że ściągnął sobie update.. Więc więcej w tym temacie przed weekendem
Co do Alledrogo - w drugim linku który otworzyłem: "Nawigacja samochodowa, rowerowa i dla samochodów ciężarowych"
znalazlem info o mapach - wiekszosc navi jest na mapach Tele Atlas
No ale pomijajac to i powracajac do tematu navi i duzych - na allegro glownie MioMAP , MyGuide i Becker sprzedaje sie z obsluga tirow - iGO dopiero teraz znalazlem jedna aukcje iGO 2006 plus ( przy wersji 2006 nie widzialem obslugi duzych ) i niby jest tam opcja ustawienia ciezarowych - ciekawe na jakich warunkach... ale co mnie bardzo zainteresowalo to fakt pokrycia 90% w Polsce - podobno niedlugo ma byc pelne pokrycie - czy ktos nie przesadzil? musze to sprawdzic na stronie producenta
pc nawigator 7 - jak sama nazwa wskazuje, jest to navi na peceta, tryb ustawienia opcji samochod ciezarowy, zobacze czy jest dostepny ten programik w necie, czy da sie obejsc zabezpieczenia no i czy odpali mi na viscie - chociaz jazda z laptopen na krotkim trasach nie jest wygodna, za duzo laczenia kabli w kabinie ;-/ ale tak przynajmniej nie musialbym sie martwic o kupno dodatkowego sprzetu, palm raczej do niczego innego nie przydalby mi sie
wnerwia mnie tomtom - czy chlopaki z holandii nie sa w stanie zorientowac sie z sytuacja na rynku? wiekszosc moich znajomych i tak jezdzi z tt na duzych, ale pozniej sa takie problemy jak cofanie 200m po ciasnych uliczkach anglii, bo natrafiamy na skrzyzowanie na ktorym sprinter mialby problem ze skreceniem - a co jak sie smiga z trzyosiowa naczepa ?
[ Dodano: Wto 19 Cze, 07 10:42 ]
ladnie gosciu sciemnia na allegro - iGO korzysta z teleatlasu i ma dokladnie takie samo pokrycie jak tt6 - ok 34% w PL - dane ze strony oficjalnej iGO
Tylko że na stronie oficjalnej iGO jest pokazana wersja map 2006.07 natomiast na necie dostępna jest już 2007.01 z 16.05.2007 - jak mówiłem - nie wiem jakie ona ma pokrycie procentowo :/
Fragment manuala iGO (taki sam fragment jest w Mio)
"Możesz zdefiniować rodzaj pojazdu, który będzie używany podczas nawigacji na
trasie. W oparciu o to ustawienie niektóre typy dróg zostaną wyłączone z trasy (np.
autostrady w przypadku pieszych). Niektóre z ograniczeń nie będą uwzględniane
(np. dla pojazdów uprzywilejowanych nie obowiązują żadne ograniczenia).
Ponadto w przypadku zaznaczenia opcji Autobus lub TIR program przyjmuje, że
duże prędkości nie mogą zostać osiągnięte i ta informacja jest uwzględniania przy
obliczaniu trasy, szacowanego czasu do przyjazdu i szacowanego czasu przyjazdu.
Dostępne wartości:
• samochód
• taksówka
• autobus
• samochód ciężarowy
• pojazd uprzywilejowany
• rower
• pieszy"
Moge tylko potwierdzic, ze jest duzo wygodniejsza w uzytkowaniu niz 3.x.x.
Wyznaczanie trasy, szukanie, itp. to teraz wrecz przyjemnosc, a nie przykry obowiazek.
No i co wazne wszystko mozna wyklikac palcem bez najmniejszego problemu. Nie ma potrzeby wyciagania siusiaka z palmtopa. To jest bardzo duzy plus!
Maicroft, pozostaje jeszcze subskrypcja, którą trzeba przedłużyć - a to sie już robi niemała kwota - no chyba że masz "świeżutką" na 10-12 mcy - mi zostało dwa
dzi, Nasza konczyla sie jakos teraz w lipcu i byla to AutoMapa Polska XL
Ceny upgrade wynoszą odpowiednio (netto / brutto):
AutoMapa Plan Miasta -> AutoMapa Polska XL 199.00 / 239.00 PLN
AutoMapa Polska 50k -> AutoMapa Europe 350.00 / 425.00 PLN AutoMapa Polska XL -> AutoMapa Europe 350.00 / 425.00 PLN
i jak zdobede karte do palma to zainstaluje, mam juz sciagniete na dysk czyli licencja jest wazna na pelna wersje Europy.
To ze na stronie napisane jest ile kosztuje subskrypcja Polski i Europy to jest obecnie info i nic wiecej. Polske tak od 2 lat odnawialem i nie bylo problemu.
Czyli w Twoim przypadku IMO jesli masz jeszcze 2 miechy jakas wersje Polski to kupujesz cos takiego jak zaznaczylem i masz komplet na kolejne 12 miesiecy od dnia kiedy konczy Ci sie obecna licencja.
Z drugiej strony bylby to bezsens. Poniewaz w tym momencie taniej wyszloby jakbym kupil przedluzenie licencji na PL o kolejny rok, a nastepnie wykupil update, niz najpierw update a potem licencje. Jesli tak jest to lekko mowiac ktos kto to wymyslil jest chory umyslowo.
[ Dodano: Sro 20 Cze, 07 21:12 ]
Sprawdzilem i jest faktycznie jak piszesz. Trzeba bedzie chyba wytlumaczyc komus tam, ze jest kopniety i to zdrowo.
Ale sprawdzilem jeszcze cos i wydaje mi sie ze gdzies jest blad. Poniewaz licencja na wersje XL wygasla 08.06.2007, a dostalem info, ze licencja EU jest wazna 1 miesiac od dzis :lol:
[ Dodano: Sro 20 Cze, 07 21:23 ]
Zeby bylo zabawniej, gdzies znalazlem informacje, ze licencja nie powinna przejsc update, jesli skonczyla sie subskrypcja na obecnie posiadana wersje, a w moim przypadku tak wlasnie jest :lol:
Wychodzi na to, ze zakup nowej licencji z mapa jest niewiele drozszy niz update i wydluzenie licencji, tak wiec pobili sami siebie, nie ma co :lol:
To jest zdzierstwo no... :roll: wiem, że piractwo jest niedopuszczalne aleeeee... :diabelski_usmiech cóż poradzić jak nie każdy ma hajsu na głupie licencje co rok.. tak więc używam jak na razie 3.9.7.1 z craczkiem :P
używałem...
teraz mam 4.0.1 i powiedzmy że poziom wku... tzn. irytacji spadł podczas używania AM z 90% do 75%
im dłużej używam tym gorsze zdanie na ten temat. Nie testowałem innych wynalazków więc mówię tylko o AM.
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
ja używam AM 4 i w porównaniu z AM 3.9.7 jest znaczna poprawa. Nie wiem dlaczego, ale o wiele szybciej łapie sygnał i ogólnie jest przyjemniejsza. Jeżeli chodzi o sprzęt to używam Mio p550 i jest ok, oprócz blokowania klawiaturki.
Sprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
JETTA Highline 1.4 TSI 160
no i jeszcze iGO, ale nie wiem jak jest z dokładnością odwzorowania map o które Ci chodzi.. Jeżeli chodzi o Niemcy, Włochy, Austrie to jest OK, Polskiej trochę do AM brakuje, a Słowacką to tylko od granicy Austriackiej do Polskiej używałem i niestety było bez rewelacji. Innych nie miałem okazji sprawdzić.
Komentarz