Uwaga,co jest w srodku?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AndrzejK
    Drive
    • 2017
    • 70
    • Octavia III (5E3)
    • CUNA 2.0 TDI CR RS 184 KM

Uwaga,co jest w srodku?

Chciałem w swojej niuni zaimpregnować tapicerkę tekstylną,po wielu godzinach poszukiwania(czytania opini,oglądania filmików) wybrałem jedną z firm oferujących bardzo profesjonalne środki do pielęgnacji aut(nie podam nazwy bo nie mam w celu szkodzić czyimś interesom,firma znana i ma środki na najwyższym poziomie).Po dotarciu specyfika do impregnacji tkanin pobiegłem do autka zaaplikować na siedzenia,oczywiście wcześniej czytałem instrukcję.Po rozpyleniu na fotelach postawiłem autko do garażu,ale ciekawość jest większa i w domu zrobiłem mały test na szmatce.Szmatka wyschła ja pod kran ,a tu nic takiego się nie dzieje jak miało miejsce na filmikach.Ciśnienie skoczyło słowa pewne też leciały,za telefon i dzwonie do dystrybutora na Polskę z pytaniem,co jest w środku,bo nie tak to miało być.Po rozmowie z panem z dystrybucji okazało,się że jednak jest coś innego od tego co miało być,butelka się zgadza etykieta też,ale konsystencja i zapach środka już nie.Idę do auta a tam plamy na siedzeniach jak by ktoś polał wodą.Zrobiłem zdjęcia tapicerki i impregnatu i wysłałem do dystrybutora.Na następny dzień telefon,ma pan rację w opakowaniu było coś innego sprawdziliśmy trzy buteleczki na Polskę zawierały cos innego.Już mnie h.. szczelił.w totolotka pierd... liczb nie mogę trafić a tu jedną z trzech na Polskę trafiłem.Sprawa jest wyjaśniona i zaoferowali się pokryć koszta prania tapicerki i dosłania odpowiedniego środka.Mój bład był taki ,że nie sprawdziłem na jakiejś innej tkaninie,no ale jest jakieś zaufanie,ale wszystkiego nie można sprawdzić. A teraz pytanie kupując na przykład powłokę ceramiczną i płacąc kilka stówek jaką mam pewność co jest w środku,czy to jest ta powłoka za którą zapłaciłem lub innego specyfika.Mogłem też pojechać do specjalistów ale przyjemność mi sprawia osobiste zajmowanie się swoim autkiem.Ot taka mała nauczka
Pracuję...