Audi A7 zadebiutuje w Detroit

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

a może dla mnie auto to nie tylko maszyna do przemieszczania ale i trochę zabawka?
    Kupując 3-4 latka płacę połowę ceny, a sprzedając tracę niewiele. Kupując nówkę i sprzedając po 2-3 latach tracę kupę kasy, a nie stać mnie na to.

Proszę bez ciśnienia - nie neguję zakupu nowego auta - być może będzie mnie stać na wydanie 100 tys na auto i kupię nówkę. Póki co liczy się dla mnie niższy koszt zakupu, ubezpieczenia, przeglądów (poza ASO) i perspektywa dołożenia kilku koni mechanicznych do mojego TDI (choć nigdy tego nie zrobiłem, ale kto wie...)
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Audi przygotowuje wielką premierę na nadchodzące targi motoryzacyjne w Detroit. Zaprezentuje tam oczekiwany od dłuższego czasu model A7.

Jest to czterodrzwiowe coupe, zaprojektowane jako konkurent Porsche Panamera i pozostałych pojazdów tej kategorii. Podczas styczniowego Detroit Motor Show pokazany zostanie także Audi R8 z potężnym silnikiem V10.

Do tej pory producent raczył opinię publiczną jedynie oficjalnymi szkicami swojego najnowszego dzieła. Audi A7, który do sprzedaży trafić ma już w przyszłym roku, oferowany będzie z szeroką gamą silników. Podstawowa jednostka o pojemności 2,8 litra osiągać będzie 204 KM mocy. Kolejne motory to doładowany 3-litrowy o mocy 300 KM, większy i mocniejszy 4,2-litrowy V8 osiągający 400 koni mechanicznych oraz topowy silnik V10 twin-turbo o pojemności 5,2 litra i potężnej mocy 600 koni mechanicznych. Ten ostatni, aczkolwiek o nieco mniejszej mocy, będzie dostępny także w modelu R8.

Z nieoficjalnych informacji wynika, że Audi A7 dostępny będzie z trzema rodzajami przekładni. Mają to być 6-biegowa skrzynia manualna, 7-biegowa skrzynia DSG z dwoma sprzęgłami oraz automatyczna skrzynia o siedmiu przełożeniach.

Audi prawdopodobnie będzie promować nowe A7 jako flagowy okręt przeznaczony głównie dla biznesu. Pomoże w tym dobre wyważenie nadwozia oraz zawieszenie z systemem pozwalającym na płynną i komfortową jazdę po wybojach dróg. Zgodnie a aktualnym trendem światowym, niemiecki producent przygotuje prawdopodobnie wersję z napędem hybrydowym.

Nowe Audi A7 w opinii specjalistów zachowa płynną linię nadwozia, znaną z modelu koncepcyjnego. To czterodrzwiowe coupe jest jedną z najbardziej oczekiwanych premier zapowiadanych na styczniowy Detroit Motor Show.

źródło:
    ms, Carscoop
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...