Dodatki do benzyn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Dodatki do benzyn

Gdy kupiłem moją skodę w lipcu to zapalała na dotyk - za zimnym silniku. Problem z zapalaniem był na ciepłym silniku. Zbliżam sie już do 300kkm, więc mogło to być spowodowane wyrobionym "tłokorozdzielaczem" tka jak do opisał masters. Akululator i rozrusznik nowe. Wszystkie parametry (kąt wtrysku i tp.) były ok. Zdecydowałem sie na zwiększenie dawki rozruchowej. Po zwiększeniu dawki samochód zapalał dobrze, za pierwszym razem. Dokładnie już teraz nie pamiętam, ale wydaje mi się, że obojętnie czy silnik był ciepły, czy zimny to nie zawsze zapalał za pierwszym razem. Ale dokładnie zwróciłem uwagę na zapalanie w zeszłym tygodniu, gdy 2 dni pod rząd zapalił dopiero za 5-6 razem. Od tego czasu zwracam uwagę na zapalanie i tak jak napisałem wcześniej - obojętnie czy silnik ciepły czy zimny nie zawsze zapala za 1 razem, nieraz za 2,3. I dłuższe kręcenioe nic nie daje - trzeba wyłączyć i włączyć zapłon. Zapala wtedy od razu, "na pyk". Gość od dawki rozruchowej to co mół do zdiagnozował, sprawdził świece żarowe i nic nie znalazł. Na wszelki wypadek wymieniłem filtr paliwa wraz z zaworkiem zwrotnym. Nic nie pomogło. Byłem w serwisie Skody (Plichta We-wo), ale znajomy nie mógł mi pomóc. Skodą jeździ moja żona i ją to bardzo stresuje, zresztą mnie jeszcze bardziej. Czy Ktoś jest w stanie mi pomóc?
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Dodatki do benzyn

Preparatów polepszających właściwości benzyn nie należy stosować w okresie gwarancyjnym oraz we wszystkich samochodach z nowoczesnymi jednostkami napędowymi.

Instrukcje obsługi większości samochodów zabraniają mieszania paliw silnikowych z dodatkowymi związkami chemicznymi. Tak naprawdę, nie wiadomo, jaki skład mają te produkty. Z informacji zawartych na opakowaniu wynika, że „ulepszają” one benzyny zmniejszając ilość zanieczyszczeń odkładających się w silniku, czyszczą komorę spalania z nagarów itp. Należy podkreślić, że paliwa silnikowe są skomplikowanymi mieszaninami węglowodorów ropopochodnych z innymi związkami chemicznymi i praktycznie nie ma możliwości zbadania reakcji paliwa ze składnikami polepszaczy występujących w obrocie handlowym.
    [motofakty.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...