Chiny pobiły Niemcy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Chiny pobiły Niemcy

Zamieszczone przez eR_
    hmm ja mam metalowy i i mam ponad kratownice az do zagiecia, dlatego twierdze ze mi przelali
    dlatego strzykaweczka, wężyk w otworek od bagnetu i ładnie idzie (oczywiście strzykaweczka o odpowiedniej wielkości, bo 20-tka standartowa-najwieksza jest tutaj stanowczo za mała, za dużo zabawy) :!: :idea:
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Chiny pobiły Niemcy

O tym, że chiński rynek samochodowy z miesiąca na miesiąc staje się coraz większy świadczy nie tylko liczba zakupionych samochodów. Według międzynarodowego związku producentów samochodowych OICA, Azjaci jak narazie zajmują trzecie miejsce pod względem liczby wyprodukowanych aut w tym roku.

W ciągu pierwszego półrocza z chińskich fabryk wyjechało 3,6 mln nowych samochodów. Taki wynik pozwolił Chinom zająć trzecie miejsce wśród krajów dostarczających na globalny rynek największą liczbę pojazdów.

Chińczycy pokonali już Niemców – dotychczas to nasi zachodni sąsiedzi zajmowali trzecie miejsce budując w ciągu sześciu miesięcy 3 mln aut – a powoli doganiają także Stany Zjednoczone i Japonię, które w pierwszych sześciu miesiącach wyprodukowały odpowiednio 6,1 mln i 5,7 mln samochodów.

Azjaci mają tym samym znaczny wkład w światową produkcję pojazdów, która wzrosła o kolejne 6% i wynosi 35,4 mln aut w ciągu sześciu miesięcy. W Chinach i Indiach wzrost produkcji wyniósł aż 18,5%. Znakomity wynik osiągnęła również Ameryka Południowa – tutaj wzrost produkcji 18%. Dla przykładu w całej Unii Europejskiej produkcja samochodów wzrosła zaledwie o 1,5%.
    [mojeauto.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...