"Trzeźwy poranek"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

"Trzeźwy poranek"

Zamieszczone przez b-bar01
    mdo 1.......... to co napisałem wcześniej o wodzie do aku. to wszystko prawda tylko w dużym skrócie myślowym bo szkoda tu miejsca na szczegółowe opisy technologiczne.
    tak podejrzewalem, dlatego zgodzilem sie z Toba, a tylko doprecyzowalem to co napisales, zeby inny mniej zorientowani w temacie, nie uproscili sobie zbytnio

Zresztą wpadnij kiedy na spota to pogadamy.
    mam nadzieje, ze bedzie okazja

Pracuję na stacji przygotowania wody już 19 lat, gdzie produkujemy wodę demi. na potrzeby energetyki ( jakieś 100 ton/h) i zapewniam cię jest ona najwyższej jakości. kidyś robiliśmy próby z wodą dest. z cpn-u i w analizach wyszło że przew. tej z cpn to 22,0 uS/cm a naszej 1,3 uS/cm. dla porównania woda z kranu ma ok. 900,0.
    pzdr.
    wiec tak jak pisalem, zgadzam sie z Toba - do aku demi (uczciwie zrobiona ) bedzie idealna

co do porownan, to trzeba by sobie porownac jesli juz destylowana ze cpn to i demi z cpn a nie swoja
    bo twoja, ze stacji uzdatniania, musi byc dobra - inaczej kotly pojda w diably moment
    a ta z cpn juz pewnie tak dobra nie bedze

ja z kolei bujalem sie z 10 lat po laboratoriach chemicznych i tam nawet do konduktometrii uzywalismy redestylowanej a nie demi,
    dodatkowo znajac jeden proces i drugi to soli w destylowanej po prostu byc nie moze, a w demi i owszem, bo zloze nigdy nie wymieni jonow w 100 procentach
    wiadomo, ze czy bedzie to 99.99 czy 99.9 - to zadna roznica dla aku, wiec jak pisalem rozwazania akademickie to sa tylko

jesli zalozymy, ze nie ma szwindli zadnych to wg mnie do aku demi = destylowana, nie ma sensu sie bawic w dowodzenie, ze ktoras jest lepsza w tym konkretnym zastosowaniu

to co pisalem wyzej, tez nie mialo sluzyc pokazaniu, kto jest madrzejszy, tylko wyprostowaniu uproszczen myslowych wlasnie

Rowniez pozdrawiam
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

"Trzeźwy poranek"

„Trzeźwy poranek” – pod takim kryptonimem stołeczni policjanci we wczesnych godzinach rannych wybranych dni tygodnia będą przeprowadzać w Warszawie zmasowane kontrole trzeźwości kierowców.

Kontrole będą przeprowadzane u kierowców stojących w korkach i na światłach. To nowatorska akcja polskiej policji. Metoda ta znana jest i z powodzeniem stosowana przez wiele policji państw europejskich. Inne, standardowe kontrole, będą trwały cały czas.

Głównym celem będzie wyeliminowanie z dróg tych, którzy najpierw piją alkohol, a potem – nie trzeźwiejąc – siadają za kierownicę.
    [motofakty.pl - link]
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...