Artega GT kolejne niemieckie coupe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

Cholernie żałuję, że nie mogłem być w sobotę, ale skoro świt musiałem pilnie wyjechać w Polskę w sprawach zawodowych....
    Widzę, że atmosferka była super i dlatego żał mi gardziołko ściska mocno....

Damian, masz rację - najważniejsze, że wyszedłeś z tego "bałaganu" cało i bez urazów. Wiem jak to jest, bo jeszcze do tej pory dochodzę do siebie po bliskim spotkaniu - 3 operacje i 1,5 roku o kulach.... Tak więc dobry duch czuwał nad Tobą.
    Trzymaj się "stareńki" - jeszcze nie jedną "czeszkę" zjeździsz....

Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz sorry...
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Panowie Karl-Heinz Kalbfell (były menager marek BMW, Rolls-Royce, Alfa Romeo, Maserati) i Klaus Dieter Frers, (szef firmy Paragon) podjęli się zbudowania super krótkiego coupe, który zostanie zaprezentowany podczas najbliższego Autosalonu w Genewie.

Za wygląd Artega GT odpowiada Henrik Fisker, były dyrektor działu projektowego Aston Martin, a za sprawy techniczne odpowiada z kolei były konstruktor Porsche Hardy Essig.

To sportowe coupe ma tylko 3,95 m długość ale za to 1,87 metra szerokości czyli niemal jak S-Klasa i jest niski jak Lamborghini Gallardo bo zaledwie 1,18 metra.

Auto napędza motor o pojemności 3,6 litra sześciocylindrowa jednostka z VW o mocy 300 KM, zapewniając maksymalną szybkość ponad 270 km/h.

Produkcja ma wynieść 500 sztuk rocznie, a cena oscylować będzie w granicach 75.000 Euro.

[źródło: Auto Motor und Sport]

[ Dodano: Czw 08 Mar, 07 14:02 ]
    Dodatkowe info:
    - Waga: 1100 kg,
    - Moc silnika: 300 KM (221 kW) przy 6600 obrotach,
    - Maksymalny moment obrotowy: 350 Nm przy 2400 obrotach,
    - Skrzynia biegów: sześciobiegowa automatyczna typu DSG,
    - Przyspieszenie 0 – 100 km/h: poniżej 5 sekund.
    Załączone pliki
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

Pracuję...