Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• missiak177
    odpowiedział(a)
    Witam was.
    Chciałbym się dowiedzieć i zorientować czy ktoś z was ma może żaróweczki H7 Osram Cool Blue Hyper, temp jest 5000K światło pewnie ma fajną barwę ale minus, że nie mają homologacji i zawsze to jakieś ryzko. Nie wiedziałem na żywo i proszę o porady nie chciałbym świateł niebieskich i oślepiających. I też nie chciałbym żadncyh HIDów.

Aktualnie miałem Osram Cool Blue Intense i byłem zadowolony barwa biała, nowoczesna i żarówki legalne więc bez obaw ale po 2 latkach jedna umarła temp. 4200K

Ale korci mnie na ten Hypery, nie wiem czy często policja sprawdza żarówki czy jak to u nas jest Pozdro

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Jeżeli ten cały maxgear ma 6000K to na pewno nie ma homologacji, następny shit :P

Zostaw komentarz:

• majuDJ
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Czarna_LK
    Zamieszczone przez majuDJ
    Philips i Osram same podróby.
    Aż tak bym się nie nastawiał.
    lub chinole D2S za 30zł/szt
    Za dużo roboty w O1 z wymianą żeby coś takiego pakować i zapewne nie zdarzy nabrać odpowiedniej barwy (ok. 100h) a będziesz szukał kolejnych.
    Wiem, że to nie mały wydatek ale co chwilę się nie wymienia. :szeroki_usmiech
    Na razie zawieszam poszukiwania Bo ksenony od dwóch dni świecą OK Zero migotania, zmiana barwy, zastanawia czy mnie czy tan anomalia nie miała wpływ z mocnym ciśnieniem wody od myjki :P Na dodatek w reflektorze gdzie migotał ksenon czasem nie pali się pozycyjna, ale wystarczy dołek lub trzaśniecie maską i się zapala

Jak coś to mam dojście gdzie mogę mieć ori OE VW (N 104 457 01) d2s za 134zł/szt

lub polecana na pewnym forum znanej wszystkim niszowej marki maxgear http://www.maxbimmer.pl/f69/wyb%F3r-...onowego-24895/

MAXGEAR (78-0110) Żarówka ksenonowa D2S 6000K za 53,44zł/szt

Jednemu działa już ponad 30 miesięcy

oraz znalazłem ciekawą na pierwszy rzut okazję z D2S od Toyoty, tylko czy tą są prawdziwe Philipsy jak komplet kosztuje tylko 180zł. Pewnie jak bym kupował to bym zweryfikował lub podesłał komuś ktoś się zna do zapoznania się z fotkami

Zdjęcia poniżej.

Zostaw komentarz:

• Czarna_LK
    odpowiedział(a)
    Philips i Osram same podróby.
    Aż tak bym się nie nastawiał.
    lub chinole D2S za 30zł/szt
    Za dużo roboty w O1 z wymianą żeby coś takiego pakować i zapewne nie zdarzy nabrać odpowiedniej barwy (ok. 100h) a będziesz szukał kolejnych.
    Wiem, że to nie mały wydatek ale co chwilę się nie wymienia. :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• pstryczek
    odpowiedział(a)
    Helle polecę, miałem, tylko, że D1s. Natomiast wynalazki typu Bosma, które padają po 17 miesiącach, GE to ta sama liga, nie polecę, ale chytry dwa razy traci :P

Zostaw komentarz:

• majuDJ
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez rezon
    Jak Ci padnie czujnik to najwyżej porysujesz zderzak, ale pewnie i tak patrzysz w lusterka. Jak będziesz miał wynalazek w reflektorze to padnie Ci przetwornica i będziesz przeklinał oszczędności. Miałem kiedyś do miejskiego autka kupione H4 w Biedronce - po dwóch miesiącach samochód nie przeszedł badań technicznych - nie dało się wyregulować świateł. Musiałem kupić inne i założyć. Na szczęście miałem paragon - oddałem jako niezgodne z normami i przyjęli bez problemów. Szukałbym czegoś producentów żarników - Philips, Osram, itp. Założysz i będziesz miał święty spokój. Żarnik za 30zł kupowałem raz- na wyjazd przez Słowację jako zapas

Philips i Osram same podróby. a ja jest już pewne źródło to liczą sobie 220zł za szt. Dlatego wybiorę Bosme, Hella lub GE

Zostaw komentarz:

• rezon
    odpowiedział(a)
    Jak Ci padnie czujnik to najwyżej porysujesz zderzak, ale pewnie i tak patrzysz w lusterka. Jak będziesz miał wynalazek w reflektorze to padnie Ci przetwornica i będziesz przeklinał oszczędności. Miałem kiedyś do miejskiego autka kupione H4 w Biedronce - po dwóch miesiącach samochód nie przeszedł badań technicznych - nie dało się wyregulować świateł. Musiałem kupić inne i założyć. Na szczęście miałem paragon - oddałem jako niezgodne z normami i przyjęli bez problemów. Szukałbym czegoś producentów żarników - Philips, Osram, itp. Założysz i będziesz miał święty spokój. Żarnik za 30zł kupowałem raz- na wyjazd przez Słowację jako zapas

Zostaw komentarz:

• majuDJ
    odpowiedział(a)
    Które żarniki D2S wybrać do Octavii 1?

Moje obecne Bosmy D2S 4300K odmówiły posłuszeństwa po 17 miesiącach użytkowania od 11.2013 r do 19 marca 2015 r. Przymierzam się do kupna i mam dylemat

Cenowo kusi mnie moja obecna Bosma 80zł/szt dostawa na terenie Wawy gratis

Ewentualnie tym razem może coś droższego i lepszego Hella D2S 4300K za 115zł/szt

Kolo ponad 5000komentów i zero negatywa

Lub GE za 95zł/szt

lub chinole D2S za 30zł/szt i odbiór w punkcie Zapytałem firmę Lago czy maja homologację "E" jak mają to chyba je spróbuję

Jak do tej pory kupowałem u nich 2 zestawy czujników parkowania i jeden działa bez zarzutu już od 1 roku.

Jeszcze trzeba kogoś kto ogarnie wymianę

Czy ktoś używa jakiegoś zestawu D2S Ge lub Hella, lub chinczyków od Lago? Bo Bosmę już uzytkowałem i wiem co za ta cenę można się spodziewać. Mógłby ktoś pomóc z Warszawy w wymianie żarników?

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    jeśli chodzi o H4 to po tym, jak małżonka zaczęła narzekać na wyświecone nieco osramy silverstar 2.0, to kupiłem jej (z oporami, bo z niebieskimi wstawkami na bańce) philipsy h4 +130% i ilość światła faktycznie powala - po założeniu pojeździłem trochę po nędznie oświetlonych miejscach i jestem pod dużym wrażeniem - droga i pobocza oświetlone nie gorzej niż na moich obecnych osram silverstar h7 nie sądziłem, ze da się zrobić tak mocne (i legalne) żarówki H4. teraz oczywiście czas na testy żywotności i jak to będzie świecić za 3-4 mc

Zostaw komentarz:

• mamaj12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sygnet
    W związku z tym że w mojej O2 palnik D1S kończył żywotność i szukając na forum nie znalazłem żadnych konkretów postanowiłem napisać.

Jeżeli komuś spali się palnik D1S lub przybierze kolor jak u mnie to polecam zakup od niniejszej osoby.

(aukcja zakończona)
    Jako, że link aukcji za jakiś czas przestanie działać, pozwolę sobie uzupełnić Twoje info o nick alegrowicza [anonimizacja].
    Ostatnio edytowany przez spj; 5971.

Zostaw komentarz:

• Enriquez
    odpowiedział(a)
    Osram Nightbreaker

Zostaw komentarz:

• castagnet
    odpowiedział(a)
    Miałem kupować Tungsramy +120% ale piszecie że w soczewkach się nie sprawdzają...
    Jakie więc żarówki do soczewek zakupić?

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    Tungsramy są ok ale nie do soczewek. W soczewkach nie widać praktycznie różnicy i szybko się pala.

Zostaw komentarz:

• Araspol
    odpowiedział(a)
    Po lekturze wątku założyłem do swojej Skodziny polecane tutaj żarówki Tungsram +120% i jak dla mnie rewelacja.Tak jasno jeszcze przed autem nie miałem . Nawet ostatnio na przeglądzie diagnosta przy kontroli oświetlenia powiedział,cytuje:"k.rwa, ile światła".Polecam gorąco

Zostaw komentarz:

• Kh2GzYH@neostra
    odpowiedział(a)
    bishop, Nie mam dziennych non stop na tungsramach.

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Tyle jeszcze zniosę i coś kolo tego zakładalem /zwłaszcza ich cenę/ tylko dopisz czy masz jakieś dzienne czy non stop na tungsramach

Zostaw komentarz:

• Kh2GzYH@neostra
    odpowiedział(a)
    bishop,
    Wytrzymały 13 miesiecy. 15 tys. km uważam że to dobry wynik.

Zostaw komentarz:

• beaviso
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostra
    Witam dzisiaj wsadziłem Philips White Vision H7, poprzednie miałem Tungsram +90% różnice widać na plus dla philipsa jest trochę jaśniej. Zobaczę jak długo poświecą .
    Kolego, nie można porównywać nowej żarówki z już wypaloną. Nowa, jaka by nie była, zawsze na początku świeci jasno. Jak wsadziłem do jednego klosza nową H7 zwykłą Tungsram, a w drugim kloszu siedział Osram NightBreaker roczny (10 tys. km), to tani Tungsram wyraźnie jaśniej świecił od NightBreakera.

M.

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostra
    poprzednie miałem Tungsram +90%
    Ile Ci wtrzymaly?

Zostaw komentarz:

• Kh2GzYH@neostra
    odpowiedział(a)
    Witam dzisiaj wsadziłem Philips White Vision H7, poprzednie miałem Tungsram +90% różnice widać na plus dla philipsa jest trochę jaśniej. Zobaczę jak długo poświecą .

Zostaw komentarz:

• lukasz3112
    odpowiedział(a)
    ja teraz zakupiłem Philips DiamondVision. Zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Zostaw komentarz:

• Octavianos
    odpowiedział(a)
    W Biedronce też mają być żarówki Philips w cenie coś ponad 20 zł za 2 szt. Standardowe żarówki.

Zostaw komentarz:

• czernobyl
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bishop
    A na tych forach napisali jak z ich żywotnością? tzn czy były wcześniej w ofercie?
    w ofercie pojawiają się od kilku lat, również w niemieckim lidlu (stamtąd same dobre opinie nt. ww żarówek)
    trza by pogóglać za hasłem "ultimate speed h7" - w sumie z tego, co wczoraj czytałem nikt nie narzekał na krótką żywotność ani też ich nie zachwalał z okazji długowieczności.
    raczej przyjąłbym -skoro to osram- że te +50% to będą żarówki mniej-więcej równoważne pierwszym silverstar'om, longlife~=~osram longlife

Zostaw komentarz:

• vaz
    odpowiedział(a)
    A tutaj już po wymianie dwóch palników, dodatkowo wymieniłem pozycje na OSRAM W5W Cool Blue Intense. Pozostało mi jeszcze zmienić w światłach przeciwmgłowych tam jest H8 również na Cool Blue.

Mam H1 i H7 Cool Blue+LED-y Osram W5W, szukałem do kompletu właśnie H8 ale wybór sprzedawców jest mały a cena powyżej 100 PLN :?

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez czernobyl
    w lidlu mają być od 12.01 żarówki firmowane nazwą ultimate speed - z dotychczasowych doniesień na forach wynika, że są to żarówki produkowane przez Osrama w Niemczech ...
    A na tych forach napisali jak z ich żywotnością? tzn czy były wcześniej w ofercie?

Zamieszczone przez rodaczek
    O tym samym pomyślałem. Stara żarówka vs. nówka. Każda (prawie) będzie lepsza.
    Fajnie że Maciejowi się chce robić testy , ale jedno niewygodne pytanie? i hyc pod kocyk ... i nie ma dziecka

Zostaw komentarz:

Pracuję...