Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• krzysztofjezyna
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez fooojciech
    Zamieszczone przez krzysztofjezyna
    witam

ja dziś zapodałem OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED.
    zobaczymy jak się będą sprawowały i czy jest aż taka różnica jak mówia
    Jak pojeździsz w roznych pogodach ,daj znac tutaj w temacie jak wyglada i jak z widocznością , osobiście właśnie od 2 osób już słyszałem że świeca bardzo dobrze ,bielutkie światło ,wytrzymałość standardowo ok 1 rok ,jednym padaja szybciej drugim wolniej ,ale srednio rok okolo wytrzymaja.

napewno światło jest bielsze i jaśniej świeca. co do odległości to jest poprawa co do zwykłych ale myślałem że lepiej będzie, choć nie żałuje zakupu. myślę że H7 takie same bedą świecić lepiej.
    co do żywotności czas pokaże. jak szybko padną będę testował ale NIGHT BREAKER PLUS bo nie są tak wysilone podobno.

Zostaw komentarz:

• majuDJ
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Szakal_84
    a co proponujecie D1S?? ma ktoś coś dobrego przetestowane?
    Co prawdja ja stosuje w swojej O1 D2S. Polecam Ci żarówki holenderskiego producenta BOSMA. http://allegro.pl/bosma-9495-d1s-35w...874766718.html

Ja mam u tego sprzedawcy kupione od roku żarówki D2S Bosma 4300K i nie narzekam. Super cena i jakość

Moją opinie podzielają też inni:

Zostaw komentarz:

• fooojciech
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzysztofjezyna
    witam

Jak pojeździsz w roznych pogodach ,daj znac tutaj w temacie jak wyglada i jak z widocznością , osobiście właśnie od 2 osób już słyszałem że świeca bardzo dobrze ,bielutkie światło ,wytrzymałość standardowo ok 1 rok ,jednym padaja szybciej drugim wolniej ,ale srednio rok okolo wytrzymaja.

Zostaw komentarz:

• Szakal_84
    odpowiedział(a)
    a co proponujecie D1S?? ma ktoś coś dobrego przetestowane?

Zostaw komentarz:

• krzysztofjezyna
    odpowiedział(a)
    witam

Zostaw komentarz:

• fooojciech
    odpowiedział(a)
    A co do philipsa vision plus 60% ktoś też miał styczność? własnie mam dylemat ktore wybrac ,bo obydwie swieca ponoc porownywalnie pomiedzy onbu a tymi philipsami ,ale cena philipsa jest nizsza o jakies 25zł na komplecie

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    testował ktos moze osram night breaker unlimited ?
    Miałem. Byłem zadowolony.
    U mnie rok wytrzymały.

Zostaw komentarz:

• endryu
    odpowiedział(a)
    A nowym modelem Philps-a ktoś już się interesował-testował :?:

Zostaw komentarz:

• Cezeciarz
    odpowiedział(a)
    Po 5 miesiącach? Weź nie strasz. Mam je u siebie od miesiąca. Świecą naprawdę bardzo fajnie, pobocze jest szeroko oświetlone, na długich mam super zasięg, bielsze światło i jazda nawet we mgle stała się łatwiejsza.

Zostaw komentarz:

• gebek
    odpowiedział(a)
    Ja mialem....padly po 5 miesiacach i 10kkm.
    Ale swiecily fajnie.

Zostaw komentarz:

• fooojciech
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981
    Agamek12, bo w ave "bida" soczewki awaryjne hehe :wink:
    a tak po polsku, cobym zrozumiał?

Zostaw komentarz:

• Luki80a
    odpowiedział(a)
    Wiadomo że w miarę świecenia żarówka będzie słabiej świeciła.
    Jak żarówa świeci, to żarnik wolframowy się "utlenia" i osadza na wewnętrznej stronie bańki przez co zmniejsza się strumień świetlny. A i sam żarnik dostaje po dupie :P

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    Agamek12, bo w ave "bida" soczewki awaryjne hehe :wink:

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Dałem Tatkowi swoje niedoszłe H4 Tungsram Megalight +120%. Po ich założeniu w Octavii Tatko jest zachwycony: stwierdził, że teraz ma przed autem zdecydowanie jaśniej
    Ja po wymianie H7 Megalight +90% aż takiej poprawy nie zaobserwowałem - powiedziałbym wręcz, że różnica w AVE jest niezauważalna...

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    ja w swoich ONB+ zauwazyłem ze po roku delikatnie zaczely słabnąć. ale do tych co mam w zapasie i tak było im daleko

Zostaw komentarz:

• DarW
    odpowiedział(a)
    Ja mam wrażenie, że tylko początkowo jest zachwyt nad jasnością i długością światła przy takich żarówkach 150%.
    Sam kiedyś założyłem takie żarówki, po roku mi się przepaliły. Założyłem znów zwykłe za kilka zł i nie widziałem żadnej różnicy...

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    ale ja nie oczekuje ze beda tak wytrzymałe jak zwykle zarówki czy jakies long life ale jeśli wytrzymają 1,5 roku to dla mnie jak najbardziej akceptowalne i przy tym lepsze swiatło niz zwykłej zarówki

Zostaw komentarz:

• pablo_doctor
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez witachu
    ja zamontowałem Tungsramy 120% i napewno jest róznica miedzy zwykłą zarówką. co do porównania z zarówkami, które miałem poprzednio to cięzko mi porównać bo juz nie pamietam jak swieciły ale również mi odpowiadały. zobaczymy jak bedzie z tunsgramami i z ich żywotnością. jesli wytrzymają 1.5 roku to bedzie ok swiatło bielsze i lepiej rozłozone na drodze niz w zwykłej żarówce.
    takie 1200% i jeszcze ++ to na bank nie będą miały porównywalnej żywotności. Kiedyś był fajny artykuł bodaj w auto świat.

Skoro napięcie zasilania i moc są takie same to dlaczego jest więcej światła ??

Bardzo fajny artykuł polecam.

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    ja zamontowałem Tungsramy 120% i napewno jest róznica miedzy zwykłą zarówką. co do porównania z zarówkami, które miałem poprzednio to cięzko mi porównać bo juz nie pamietam jak swieciły ale również mi odpowiadały. zobaczymy jak bedzie z tunsgramami i z ich żywotnością. jesli wytrzymają 1.5 roku to bedzie ok swiatło bielsze i lepiej rozłozone na drodze niz w zwykłej żarówce.

Zostaw komentarz:

• teklin
    odpowiedział(a)
    Zmieniłem Tungsram +90% po 50tyś, miałem wrażenie że zaczynają gorzej świecić . Teraz założyłem Philips +130% jak narazie jestem zadowolony więcej światła i jest bielsze. Zobaczymy jak z trwałością ale mam światła do jazdy dziennej to trochę powinny wytrzymać.

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    matek1992,
    Wczesniej uzywalem ich w Focusie i tez wlasnie bylem zadowolony. Mam dziwne wrazenie ze te zarowki super sie sprawdzaja, ale w reflektorach ktore nie maja soczewek

Zostaw komentarz:

• matek1992
    odpowiedział(a)
    bl, powiem, że narazie jestem pozytywnie zaskoczony. Widoczność lepsza jak na żarówkach biedronkowych. Swoje trz grosze ma również odpowiednie ustawienie.

Zostaw komentarz:

• bl
    odpowiedział(a)
    matek1992, mialem te Tungsramy +120% w O2 FL. W garazu faktycznie bylo widac roznice, ze lepiej swieca. Jednak po wyjechaniu na droge wg moich odczuc swiecily gorzej od standardowych Philipsow ktore byly poprzednio zalozone. Spalily sie po 6miesiacach i wrocilem do Philipsow.

P.S.
    Testowal ktos Bosch Xenon Silver?

Zostaw komentarz:

• matek1992
    odpowiedział(a)
    Ja u siebie dziś zamontowałem żarówki Tungsram Megalight +120%
    Na pierwszy rzut oka jest różnica. Zobaczymy jak będzie podczas jazdy po ciemku.
    Na zdjęciach lampy przed regulacją.
    Z lewej strony (strona kierowcy) wspomniane Tungsramy, z prawej Biedronkowe żarówki mające około 2 miesięcy.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

Pracuję...