Dopiero wczoraj założyłem, więc testy pewnie przeprowadzę w najbliższych tygodniach...
Ale pierwsze wrażenie WOW :shock:
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
4tech, a jak w deszczu? Bo ostatnio jadąc A4 z Krk zastała mnie niezła pompa i szczerze mówiąc żarówy na których jeżdżę (Farenheit Super White czy jakoś tak się nazywają) to w większym deszczu w nocy dały
sucho lub niewielki deszcz ok, ale tu po prostu ginęły w wodzie...
Zostaw komentarz:
-
-
Raptem w lutym tego roku wstawiałem Philips Extreme Vision + 100%
No i cóż... jedna już padła ponad tydzień temu :shock:
Dość krótko działała, bo zazwyczaj żarówy wytrzymują u mnie rok bądź coś koło tego.
Napisałem zazwyczaj, bo standardowo wstawiałem Philipsy + 30%
Więc, Extreme nie wytrzymały nawet 10 miesięcy :roll:
Teraz wleciały Tungsramy 90%+
Tungsram po prawej, a 10-cio miesięczny jeszcze sprawny Philips Extreme 100% po lewej
Zobaczymy jak te Tungsramy zachowają się na teście długodystansowym :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 11 Lis, 14 11:43 ]
A i jeszcze jedno, te Thungsramy świecą jeszcze lepiej niż Philipsy :twisted:
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
Mam nadzieję... Wkurzam się tylko mając świadomość, że pokaleczę sobie łapy przy ich zmianie w Babce...Zamieszczone przez sew1981Agamek12, dobry wybór
Zostaw komentarz:
-
-
Zamówiłem i ja Tungsram Megalight +120%. H7 do Babci, H4 do Rolki... Mam nadzieję założyć je w weekend.
Tu "test" Megalight +90%: http://tkdiy.wordpress.com/2013/12/1...ight-ultra-90/
Zostaw komentarz:
-
-
Liczę , żę pożyją , za dnia palą się ledy, więc będą chodzić tylko wieczorami . Ogólnie to właśnie dzisiaj je zakupiłem, u mnie w mieście jest sklep firmowy philipsa. Faktycznie świecą jaśniej. Ogólnie jestem zadowolony.
Zostaw komentarz:
-
-
czyzyk64, miałem +100 H4 w Corolli i były to najlepsze żarówki na jakich jeździłem. Jak już wspominałem, wytrzymały ponad rok.
Te, które pokazałeś będą pewnie jeszcze mocniejsze, tylko pytanie jak z żywotnością
Zostaw komentarz:
-
-
a co sądzicie o takich żarówkach podobno to ostatnia nowość. Nawet chwalą je w motorze.
H7 Philips X-treme vision +130%
Zostaw komentarz:
-
-
mi ciągle padały aż kupiłem Philipsa. No i powiem Wam że mogę polecić. Droższe w zakupie ale chyba jednak warto.
Zostaw komentarz:
-
-
również dostrzegam róznicę miedzy zwykła zarówką a jakąś %. co do ustawienia swiateł, moich w ciagu trzech lat nie zmieniali bo dobrze były ustawione
Zostaw komentarz:
-
-
robreg, SKP też nie daje gwarancji dobrego ustawienia. Na ostatnim przeglądzie diagnosta przestawił mi lewe światło powyżej prawego (jakiś cm może 2 na odległości 1 metra), choć ustawione miałem dobrze
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981, wystarczy, że zmieniłeś żarówki i już reflektor inaczej (znaczy się gdzie indziej) świeci.
Gwoli ściśłości ustawienie świateł powinno się kontrolować po każdej zmianie żarówek. Kumpel mając garaż, na ścianie, do której dojeżdżał za każdym razem kiedy się parkował, powiesił wymalowany szablon do kontroli wysokości ustawienia świateł. Zaczął o wiele częściej grzebać w ustawieniach świateł, niż tylko raz do roku, podczas wizyty w SKP :-)
Zostaw komentarz:
-
-
lu5asz, ja widzę róznicę, między zwykłą markową żarówką, marketówką "super white" a takim tungsramem, nie chodzi nawet o poziom bieli na ścianie - choć też bywa, tylko sposobie rozkładania światła kiedy jest ciemno. Tungsram bardzo ładnie zaczął oświetlac pobocze i znaki pionowe, czego wcześniejsze nie robiły...a ustawień lampy nie zmieniałem. A to że o lampy trzeba zadbać to kwestia poza żarówkowa....
Zostaw komentarz:
-
-
Ciężko tej różnicy nie zauważyć.Zamieszczone przez lu5aszWy naprawde widzicie roznice w swiecenie H7?
A druga sprawa jest taka, że soczewki w OII FL z H7 nie świecą najlepiej, ale można to oświetlenie łatwo poprawić bez zbędnych kosztów.
Zostaw komentarz:
-
-
Wy naprawde widzicie roznice w swiecenie H7?
Jak dla mnie to wsyzstko zalezy od lampy,jej stanu.Zwykla zarowka philipsa swieci,wedlug mnie,prawie tak samo jak te Tungsramy czy NB.Po co przeplacac?Z dtugiej zas strony mam zalozone wlasnie NB +cos tam,wczesniej mialem Tungsramy +90 i nie widze roznic.
Zostaw komentarz:
-
-
Najlepsze H4 na jakich jeździłem, to Philips X-treme +100%. Miałem Tungsram Megalight +120% i ns pewno nie świeciły tak jak Philips, ale kosztowały 1/3. Te i te wytrzymały ponad rok.
Zostaw komentarz:
-
-
Dzisiaj w lampach zagoscily Philipsy x-treme-vision +130, zobaczymy jak to swieci juz dziś.
[ Dodano: Sob 25 Paź, 14 09:35 ]
A więc : Philipsy w porównaniu do żarówek, które były wcześniej tj. Hella Standard, świecą o wiele jaśniej i zasięg ich jest większy. Światła jest o wiele więcej i jest bardziej białe. Ogólnie na plus. Jak będzie z trwałością, zobaczymy. Domyślam się, że "podkręcona" żarówka długo nie wytrzyma.
Jedyny minus jak dla mnie jest taki, że przy jaśniejszym świetle bardziej są widoczne "ciemne plamy" w niektórych miejscach polach oświetlonego.
Zostaw komentarz:
-
-
w takim razie zamawiam dzisiajZamieszczone przez sew1981witachu, nie są to podróbki żadne, ori opakowanie, już na aucie założone i pięknie śmigają polecam zakup tu
dzięki
Zostaw komentarz:
-
-
yunior81, na poprzedniej stronie wkleiłem przecie linka :P jeszcze raz:
tylko to są h7, w OI masz h4. Ale chyba o h7 pisałeś? bo h4 jeszcze taniej niż h7 latają na allegro:
Zostaw komentarz:
-
-
sew1981, to gdzie ten zakup ? :wink:
[ Dodano: Czw 23 Paź, 14 19:54 ]
Zależy mi na jak najlepszym oświetleniu ....Zamieszczone przez Kuba77yunior81, jak zależy Ci na dobrym produkcie
Zostaw komentarz:
-
-
witachu, nie są to podróbki żadne, ori opakowanie, już na aucie założone i pięknie śmigają
polecam zakup tu :wink:
Zostaw komentarz:
-
-
yunior81, jak zależy Ci na dobrym produkcie w dobrej cenie to śmiało możesz brać Tungsramy Megalight 90 lub 120. Inna opcja to oczywiście Osram NightBreaker, ale też za troche większe pieniądze.
Zostaw komentarz:
-

Zostaw komentarz: