Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• witachu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez sew1981
    witachu, kupiłem za 47zł (z przesyłką) 120 stki h7 zestaw ostatnio tutaj:
    Wychodzi ze bardzo atrakcyjna cena bo przewaznie za same zarówki na Allegro chcą 45 + przesyłka. a tutaj juz z przesyłką oby nie podróbki czy gorszej jakości

Zamieszczone przez bishop
    Moje wrażenia po założeniu NB unlimited masz na stronie 49 tego tematu/nawet foto koloru światła na bramie, ale w wersji H4/ jeżdżę na nich od lutego cały czas dzień-noc.
    widziałem, ale z racji tego ze bylo to w lutym to postanowiłem zapytac bo jakos swiezych informacji nie było. ale wywnioskowałem po wpisac o NBUnlimited to nie widac róznicy w stosunku do NB+ wiec dla odmiany spróbuje tych Tungsramów

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez witachu
    ...z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.
    Moje wrażenia po założeniu NB unlimited masz na stronie 49 tego tematu/nawet foto koloru światła na bramie, ale w wersji H4/ jeżdżę na nich od lutego cały czas dzień-noc.

Zostaw komentarz:

• koper009
    odpowiedział(a)
    Danke

Zostaw komentarz:

• rafiki
    odpowiedział(a)
    koper009, H1 -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=20543

Zostaw komentarz:

• koper009
    odpowiedział(a)
    Koledzy - jak mam xenon to drogowe są H4 czy H1 ?

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    witachu, kupiłem za 47zł (z przesyłką) 120 stki h7 zestaw ostatnio tutaj:

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    mecholl, no to już mam "jasność" w sprawie zarówek Osrama co prawda bardzo mi nb+ pasowały i jak na wysilone żarówki uwazam, że ich trwałość jest naprawdę ok. Jednak spróbuje teraz tych Tungsram 90 lub 120 % zobaczymy jak cenowo wyjdą na allegro

Zostaw komentarz:

• mecholl
    odpowiedział(a)
    witachu, Osram NB unlimited to nic innego jak nb+, jakiegoś przełomu nie ma moim zdaniem. Miałem je zamontowane jakieś 3 tygodnie po czym zamówiłem mój numer 1 czyli OSRAM Night Breaker Plus Gold Edition < wydaje mi się, że daje fajną poświatę w reflektorze albo tylko sobie tak tłumaczę > z tym, że coraz trudniej je dostać bo to jakaś wersja limitowana.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    bishop, ad:

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez bishop
    Wiele osób używa, wystarczy jak zaczniesz pisać zdania z dużej litery, bo teraz nie wiadomo czy to jakiś gimbus się nie podszywa.
    Sądzę, że z powodu braku wielkiej litery nie ma podstaw to osadów w stylu gimbus. Napisałem w konkretnej sprawie nie spamuje, nie powielam tematów. a co do rozpoczynania zdania z malej litery, myslę że nie jestem jedyny na tym forum.

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    BASTIAN001, led kup białe.
    u mnie założone tungsramy +120 % do mijania h7 i marketówki super white h1 na długie . Cena dobra Tungsów, jakość dobra. Polecam je. Widać różnicę względem marketówek h7 super white, które miałem poprzednio, jasność trochę tylko większa, ale za to oświetlenie pobocza i znaków pionowych dużo wyraźniejsze

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez luckd
    Jakie postojówki polecacie do tungsramów ponieważ zwykłe świecą żółto i nie pasują do nich?
    Właśnie...co polecacie...w rozsądnych pieniążkach...?

Zostaw komentarz:

• pekool
    odpowiedział(a)
    luckd, kolego ja juz od dluzszego czasu stosuje ledy w5w led smd w postojuwkach. Obecnie mam 3 watowe w obudowie aluminiowej i powiem, ze swieca lepiej od niejednych pseudodziennych chinczykow

Zostaw komentarz:

• bishop
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez witachu
    widze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?

z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.
    Wiele osób używa, wystarczy jak zaczniesz pisać zdania z dużej litery, bo teraz nie wiadomo czy to jakiś gimbus się nie podszywa.

Zostaw komentarz:

• luckd
    odpowiedział(a)
    Jakie postojówki polecacie do tungsramów ponieważ zwykłe świecą żółto i nie pasują do nich?

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    widze ze wiekszość uzywa tungsramów i wiekszych zastrzen do nich nie ma. moje pytanie jeszcze odnosnie tych żaróweczek. jak jest z ich zywotnością? czy jezdzcie na nich całą dobe czy macie swiatła dzienne jeszcze dodatkowo? drugie to w tym wątku kiedyś znalazłem opinie o tym ze kruszej czóbek tych zarówek, w sensie ta srebrna farba ? ktoś moze to potwierdzić?

z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.

Zostaw komentarz:

• Wolga85
    odpowiedział(a)
    Ja polecam tungsramy +50 % i +90%. Świecą rewelacyjnie i o połowę tańsze od philipsów ,które dość szybko się przepalają.

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    ja teraz myslałem o tych philipsach. bo jezdzi ktos na tych osramach unlimited? jak to sie sprawuje ? jakies odniesienie do NB+?

Zostaw komentarz:

• Kuba77
    odpowiedział(a)
    witachu, od 2 miesięcy używam żarówek H4 Tungsram Megalight +120% i nie mogę póki co narzekać. Między 90 a 120 podobno w mieście różnica jest praktycznie niezauważalna, natomiast widać ją poza terenem zabudowanym gdzie jest po prostu ciemniej i te 120 lepiej świecą. Sam 90 nigdy nie używałem, więc piszę to co udało mi się gdzieś tam usłyszeć.

Jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to wydają się dobrym wyborem.

Zostaw komentarz:

• mkz
    odpowiedział(a)
    Teraz jeżdżę (od wakacji) właśnie na Tungsramach Megalight +120 - wcześniej miałem NB - i muszę powiedzieć że widzę różnicę - cena jest oczywiście lepsza ale jak dla mnie, subiektywnie oczywiście, świecą dużo gorzej. Przed NB miałem Tungsramy +60 i z nich byłem w sumie zadowolony i dlatego teraz skusiłem się na te +120. Ale jednak to nie to. Jeszcze mnie kusi, żeby spróbować następnym razem Philipsa - i to możliwe że przed czasem bo te Tungsramy jakoś wyjątkowo mi nie leżą (drogowe są ok., ale mijania - kiepsko) - aha - oczywiście mowa o H4

Zostaw komentarz:

• demmsi
    odpowiedział(a)
    Kupiłem Megalight +120% i żadnej różnicy w stosunku do NB+ 90% nie widzę, oprócz ceny.
    W tej chwili philips ma najnowsze żarówki +130%. Jaka różnica między poprzednimi które wymieniłem a nimi - nie wiem.

Zostaw komentarz:

• witachu
    odpowiedział(a)
    i znów przyszła kolej na wymiane zarówek. ale wpierw krótka recenzja zarówek, których miałem okazje uzywac przez ponad dwa lata. tak wiec zarówki to Osram NB+ kupione dwa lata temu w maju. jako ze w aucie mam zaprogramowane dzienne przez p. mgłowe tak wiec swiatła mijania uzywane w nocy i po zmierzchu oraz na c/l home. moje wrazenia w porównaniu do fabrycznych to zdecydowana lepsza jakość oswietlenia drogi w porównaniu do fabrycznych zarówek. jazda w nocy jak równiez w deszczu była naprawde ok jak na jazde ze zwykłymi zarówkami a nie na xenonie. zarowki w ciagu ostatnich trzech miesiecy zaczeły juz slabnąc zauwazalnie, natomiast wczesniej bardzo ładnie swieciły. ogólnie bardzo jestem zadowolony z nich. i trwałosc wydaje mi sie jak na wysilone żarówki tez przyzwoita. co prawda nie jezdziły właczone cała dobe ale wieczory noce, no i c/h wiec praktycznie dzien w dzien na chwile sie zapalały i gasiły. według mnie dobre zarówki, w przyzwoitej cenie.

niemniej jednak chcialem równiez zapytac co polecacie obecnie? jakie zarówki? przejzałem ostatnie 15 stron watku widziałem głownie albo własnie NB+ które sa juz zamienione innym modelem z tego co sie orientuje. tak wiec przedstawie swoje typy:

1 Osram NB unlimied to chyba te sa nastepcą NB+. pytanie moje czym sie róznią? i czy warto?
    2. philips x-treme vision plus 100%
    3 Tungsram Megalight ultra 90 lub 120 %.

jakie macie doswiadczenia odnsnie tych zarówek? jak wypadaja waszym zdanie w porównaniu do według mnie dobrych NB+. czekam na wasze sugestie

Zostaw komentarz:

• sew1981
    odpowiedział(a)
    jako że w mijania lampach mam jakieś marketówki h7 super white i reflektory już nie pierwszej świeżości (choć polerowałem po swojemu w wakacje), a często jeżdzę wieczorami zakupiłem dziś na alledrogo tungsram megalight 55w +120%. Cena 43 zł z przesyłka komplet, zobaczymy jak to zadziała :wink: w necie opinie dobre, że tańsze i lepsze od philipsów czy osramów. Może trochę pożyją, bo w dzień nie używam i tak mijania. Stosowałem kiedyś bosmy, też dobre bywały, zobaczymy jak tungsramy się spiszą. Na długie to jakieś marketówki w sklepie zakupie h1 super white, bo i tak się nie często używa, a aktualnie to jakieś standardówki siedzą, pewnie i tak lepiej zaświecą marketówki w dal niż aktualne żółtawe.

[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:17 ]
    majuDJ, białe diody pasują najlepiej do ksenonu, zwykłe żarówki odpuść nawet mega super white, nigdy nie osiągną bieli diody. Dziś nawet w markecie kupisz takie, albo w elektycznym sklepie. Polecam diody bosmy pojedyczne ledy. Oznaczenie to t10, to zamiennik żarówki w5w postojowej. Zawsze przy ksenonie stosowałem takie - chcesz mieć więcej światła to zapodaj poczwórne diódki, będzie dużo lepiej niż na żarówce.

[ Dodano: Wto 07 Paź, 14 17:22 ]
    Generalnie bosma (trwałe ma diody) widzę, że nie wypuszcza już 4x LED (takie też miewałem, były mocniejsze), ale 1x od biedy też wystarczy , da fajne z ksenonem światło:

A jak chcesz 4x LED (będzie mocniejsze, bardziej polecam) to możesz tu kupic – w tym sklepie, mają trwałe żarówki, „zaledowałem” całe auto z pół roku temu i wsio działa jak należy na razie:

do OI nie musisz kupować can-busa żarówek

Zostaw komentarz:

• szorstkiuser
    odpowiedział(a)
    ja u siebie mam takie postojówki w5w świecące na biało

Zostaw komentarz:

• majuDJ
    odpowiedział(a)
    Jakie żarówki polecacie do oświetlenie pozycyjnego z przodu w Skoda Octavia 1 lampy ksenon?

Zostaw komentarz:

Pracuję...