Szczerze Wam powiem ze jezdzilem na Osram Night Guide lub Philips Xtreme Vision (nei pamietam ktore zamowilem, jesli mam jeszcze stara gdzies to sprawdze) i wytrzymaly ok rok, poltora - wedlug mnie za prawie 100 pln z wysylka to nie sa tyle warte.
No to już wiesz gdzie zajrzeć :diabelski_usmiech
Sprawdź okoliczne druty, czy się któryś nie upitolił...
Jeśli bezpieczniki całe, to to by mogła być przyczyna, z tym że, to jak wróżenie z fusów :lol:
No ale nie o tym temat... :wink:
Panowie,zalozylem ledy do oswietlenia kabiny(ze znanego na forum sklepu) swiecily i po kilku minutach zniklo mi wogole podswietlenie kabiny...co moze byc przyczyna..bezpiecznik wyglada na dobry.
Popieram co kolega wyżej napisał, jeszcze mogę dorzucić oświetlenie wnętrza w ledach (ale u mnie akurat nie wszystko) a w ogóle z tymi ledami to czasem ciężko dobrać by pasowały kupowałem w markecie (chyba leklerku) blisterki po 2 postojówki led i nie dawno mi jedna padła, wziąłem zapas z drugiego blisterka i co inna barwa:P ale to odkryłem dopiero po czasie bo zmieniałem za dnia a któregoś wieczora robiłem obchód oświetlenia i wyszedł zonk, więc czasem chcąc mieć fajny efekt możemy mieć lipkę :P A co do samych postojówek to dobra rzecz ledy pamiętam jeszcze z Nexii to się gniazda mocowania żarówek potrafiły przytopić (weź sobie później wymieniaj taką przyklejoną żarówkę) jak siedziały zwykłe żarówki z ledami ten mankament odpadał:P
LuC87, ładne to rzecz gustu, legalne niestety nie, jeśli lampy nie mają homologacji do żarówek typu LED. Aczkolwiek w przednich pozycyjnych mam wrzucone diody i wszystkich to g... obchodzi z tyłu diody mam tylko nad tablicą, z resztą nie kombinuję, bo nie chcę stracić dowodu
A ja mam pytanie z innej beczki.chodzi mi o żarówki led(których to pełno) do świateł pozycyjnych,stopu,kierunku,cofania. Legalne to? Dobre to? Ładne to?
promader, bosma to bardzo dobra firma, długo trzymają ich żarówki. ale 100 w bym nie wsadził, za mocne według mnie też, a po co Ci takie coś?
[ Dodano: Pon 12 Maj, 14 21:41 ]
lepiej kup je w wersji 55, też poświatę lekką dadzą i barwę fajną (bez wieśniackich efektów), a nie będzie przepalać Ci klosza, ani razić innych: http://allegro.pl/zarowki-bosma-h3-1...176457524.html
nie no wiem wezme 55... ale ciekawi mnie jak to świeci... i czy ma chociaż ze 4000k?
albo takie?
sew1981, będą słabiej świecić i pobór będzie mniejszy rafiki, się myli żarówka to z grubsza rezystor i moc jaką pobierze jest zależna od napięcia P=U2/R
Z filmiku widać tylko zmianę barwy, nic nie można powiedzieć o rozkładzie światła przed samochodem , jego mocy, zasięgu.
Zamieszczone przez sew1981
. Nie wiem, to niech się wypowiadają Ci co mają...
Ciężko będzie przyznawać się na forum, że ktoś kupił żarówki bez homologacj, dla koloru, z opisu aukcji zauważyłem tez ,że część sprzedawców nie wstawia "not for use in Europe" :twisted: , więc kilent może się wpuścić.
bishop, narva to nie jakieś chińskie kible według mnie, co się zaraz wypalą. Może i dla kasy wypuścili, nie wiem, ale dla mnie jako użytkownika drogi jadącego z naprzeciwka nie uważam, żeby taka żarówka zagrażała oślepianiem, to nie hid, ani nie 100 watówka.
Tu jest filmik, wprawdzie nie profi, ale widać, że zwykła żarówka robi większą poświatę w około siebie niż ta narva:
jak z kabiny kiblowo oświetla drogę, to faktycznie nie ma sensu tego wkładać oczywiście. Nie wiem, to niech się wypowiadają Ci co mają, z naprzeciwka by mnie to na pewno jednak nie oślepiało (na pewno nie bardziej niż seria), jak dobrze byłoby ustawione offcourse.
Myślę, że w porównaniu do masakrycznie oślepiających hidów krzywdy tym nikomu nie robi, szczególnie że ma 55w ona, toż to nie 100 w (mam nadzieję).
Po co w ogóle jakieś homologacje wystarczy że Ty myślisz i masz nadzieję :lol:
Jak nie ma badań to znaczy ,że albo ich nie przeszła bo to kupa albo producent olał bo to kupa a tylko wypuścił niebieski bąbelek dla kasy, i nie chciałbym żeby oprócz chińskich xenonów, na drogach dodatkowo pojawiały się takie świeczki.
Jest tyle żarówek z homologacją, ...ale nie oni muszą mieć xenon za 50 zl :diabelski_usmiech
takie pytanko, szukałem w necie, ale nic nie wydedukowałem, nie chce zakładać dodatkowego tematu. Może wy będziecie się orientować, bo ja "czeski" w te klocki jestem. Jak wsadzę żarówkę 55w 24v pod 12v instalkę w aucie to będzie 1. słabiej świecić prawda?, 2. pobór prądu będzie miała mniejszy, czy identycznie będzie brało jak w wypadku żarówki 12v? (wydaje mi się, że to drugie, ale wole dopytać)
Zostaw komentarz: