Zamieszczone przez sew1981
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
endryu, no i?
Myślę, że w porównaniu do masakrycznie oślepiających hidów krzywdy tym nikomu nie robi, szczególnie że ma 55w ona, toż to nie 100 w (mam nadzieję). Te homologacje to g...warte czasami, przecież to zwykła żarówka, a nie jakaś różowa czy czerwona
Zostaw komentarz:
-
-
kolejny przykład żarówki bez homologacji :idea:NARVA Range Power White
Zostaw komentarz:
-
-
Siema
Ja u siebie mam taki zestaw NARVA Range Power White H4 oraz postojówki PHILIPS W5W LED 6000K .
Efekt jest całkiem ładny natomiast co do żywotności trudno określi bo puki co mam ten komplet od około roku i nic się nie dzieje .
Zostaw komentarz:
-
-
promader, bosma to bardzo dobra firma, długo trzymają ich żarówki. ale 100 w bym nie wsadził, za mocne według mnie też, a po co Ci takie coś?
[ Dodano: Pon 12 Maj, 14 21:41 ]
lepiej kup je w wersji 55, też poświatę lekką dadzą i barwę fajną (bez wieśniackich efektów), a nie będzie przepalać Ci klosza, ani razić innych:
Zostaw komentarz:
-
-
nie no spokojnie przecież ich nie kupuje narazie tylko zbieram opinie czy warto...ale chyba zostane przy 55w a o oslepianiu i tak nie mam mowy to soczewka skierowana w dół...bo halogen wiec po oczkach inny i tak nie będę swiecił...
Zostaw komentarz:
-
-
Według mnie to głupota montowanie takich wynalazków bo prawdopodobnie mogą nie mieć tych 100 W albo tylko pobór :-D A świecić będą jak świeczki albo będą tak świecić i wszystkim po oczach walić. W sumie chcesz do halogenow h3 więc raczej do sporadycznego użytku no chyba że będziesz jeździć na nich zamiast na światłach mijania, tak czy siak to szkoda kasy na taki chłam, szkoda instalacji, szkoda klosza, szkoda zachodu z wymianą. Taką mam opinię;-)
Zostaw komentarz:
-
-
promader, ktoś z poprzednich właścicieli mojej O1 jeździł na 100W i po 11 latach (wiek auta) spec od regeneracji lamp powiedział, że są tak zjechane, że nic im już nie pomoże. Z zewnątrz były ok, ale od środka zmatowione kompletnie.
Zostaw komentarz:
-
-
dzięki panowie za odpowiedzi ale patrzac po forum natrafiłem na coś takiego...
tylko to jest 100w są i 55 ale czy 100 to mimo wszystko że soczewka nie za duzo do plastikowego reflektora...?ma ktos jakies 100w ?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja mogę polecić taki komplecik:
- OSRAM NIGHT BREAKER UNLIMITED H4
oraz
- OSRAM DIADEM do kierunkowskazów PY 21W 12v
Wydaje mi się, że nowe Night Breakery świecą lepiej niż poprzedni model. Stare żarówki przepaliły mi się po około 14 miesiącach w odstępach tygodniowych (jedna i za tydzień kolejna). Teraz wsadziłem Unlimited i światło dają jasne i zimne. Mnie osobiście bardzo odpowiadają.
Do kompletu kupiłem DIADEMy. Mają na sobie warstwę, która przykrywa kolor pomarańczowy kiedy nie świecą. Fajnie to wygląda jak się obok przechodzi bo klosz kierunkowskazu mieni się jak tęcza. Samo światło kierunkowskazu jest bardzo jasne.
Zostaw komentarz:
-
-
Blue Vision używałem w Golfie 4 H1 i H7 i chyba więcej jak rok nie wytrzymały, ale świeciły fajnie; w Octavii mam H4 Vision plus +60% i już ponad 2 lataZamieszczone przez lu5aszhttp://allegro.pl/philips-2x-h7-blue-vision-ultra-xenon-effect-2xw5w-i4135638552.html
Dobre te zarowy?
fakt, cena za komplet ok 80zł no ale jeżdżę dużo w nocy i dość fajnie świecą.
Zostaw komentarz:
-
-
Na pewno lepsze niż jakieś no name 1000% więcej światła i lansu. Ale trzeba się liczyć że długo nie będą świecić zwłaszcza h7 i h1.
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
ja, od 2 tyg. śmigam na H4kach tych:
OSRAM Super 64193SUP +30%
cenowo: klasa bardzo ekonomiczna - ok. 15 PLN za sztukę
ile wytrzymają: who knows?
jak jeżdzę: 80% day 20% night - nocą widać efekt ich działania... nie wiem czy dają 30% więcej lichtu, ale lepiej oświtelają dróżkę od standardowych H4...
ogólnie: polecam, dla osób skąpych jak ja :twisted: i z rzadka, mało intensywnie jeżdżących po nocach...
Zostaw komentarz:
-
-
ja mam blue vision ultra plus i jestem z nich zadowolony wczesniej mialem osram nb ale philipsy lepiej swieca
Zostaw komentarz:
-
-
To zależy jakiego efektu oczekujesz 4300 czy bardziej 8000 K, chyba takie najbardziej popularne to Philips Blue Vision ale trzeba się liczyć że żywotność nie jest największa.
Zostaw komentarz:
-
-
Mógłby ktoś mi polecić żarówki H4 które są dobrej jakości i w dość rozsądnej cenie a barwą imitują xenon.
Temat trochę rozwinięty to ciężko by było znaleźć a i wszystko idzie do przodu ciągle
Zostaw komentarz:
-
-
Być może jakieś lepsze są bo jak ja miałem tego typu to jedynie ładnie wyglądało , biały słup światła ful bajer, ale w deszczu była masakra.Tej firmy nie miałem więc tylko tak spekuluje póki co mam zwykłe Osramy i jestem zadowolony nie będę nic kombinować.
Zostaw komentarz:
-
-
Qstachu, spoko, powiem Ci, że ja nie narzekam na te żarówki, ale oczywiście nikomu nic nie narzucam.
Zostaw komentarz:
-
-
rafikiBez urazy ale to co w linku z taką bańką nie może dobrze świecić, może ładnie ale do czasu jak się pogorszą warunki atmosferyczne.Miałem żarówki z taką mocno niebieską bańką i szybko się ich pozbyłem, zresztą prosta sprawa markowe żarówki dobrych firm mają delikatny filtr, albo miejscowy więc coś to znaczy, a straganowe pseudo xenony aż granatowy aby bielej było....
promader, jak barwa 4300K to polecałbym wstawić jakiś xenon wtedy było by chyba najbardziej wizualnie ładnie i efektowne a cenowo praktycznie podobnie wychodzi jak za dobre markowe żarówki co do żywotności to oba przypadki nie grzeszą
.Osobiście miałem wsadzone xenony 8000K i efekt był jak dla mnie ciekawy, bo wyglądało to jak ledy o barwie zimnej tyle że mi padła przetwornica i wsadziłem zwykłe żarówki ale bańkę mają jakąś taką tęczową co daje z lekka inną barwę jak nie zapomnę to sprawdzę firmę (kupione w kauflandzie 2pak)
Zostaw komentarz:
-
-
drodzy forumowicze interesują mnie jakieś fajne żarówki h3... na co dzień mam philips diamond vision 5000k i chciał bym zeby coś do tego troszke pasowało...ew moze byc jakies 4300k uzywa ktos coś takiego w halogenach poleci,i pokaże jak świeci....?
Zostaw komentarz:
-
-
pekool, Jak robiłem to co opisywałem wcześniej to dwie śrubki potraktowałem wiertarką,inaczej nie szło.Ale potem oczywiście wszystkie dałem nowe.
Zostaw komentarz:
-
-
pekool, może w kombi macie łatwiej, ale w lifcie jak pomyślę, że muszę to zdjąć a potem założyć, to mnie kur.ica strzela :lol:
Zostaw komentarz:
-
-
rafiki, zaden problem juz kilka razy to robilem i nie mialem wiekszych prblemow zalozeniem, chcialem tak jak pisze aniol, ale nie dalo rady odkrecic jednego wkreta
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: