[O1] fotele

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzysiekr1 Zobacz wpis
    @BASTIAN001
    Dzięki, ale już załatwiłem sobie Teraz pozostaje mi tylko zakręcić się przy jakiś matach podgrzewanych.
    krzysiekr1 ale ja nie pytałem od jakiego auta foteli szukasz żeby tobie jakieś zaoferować do kupienia...
    Sam się trochę rozglądam za takimi fotelami.. najlepiej podgrzewanymi. Z tego co udało mi się zorientować fotele kubełkowe z Leona rzadko lub nawet wcale nie mają regulacji lędźwiowej natomiast fotele z Golfa IV mają tą regulację ale przeważnie materiał na fotelach jest poprzecierany... Jak znajdę coś sensownego to albo nie mieści się w moim budżecie albo jest kilkaset kilometrów ode mnie a najlepiej kupować widząc dokładnie co się kupuje.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez krzysiekr1 Zobacz wpis
    [...Teraz pozostaje mi tylko zakręcić się przy jakiś matach podgrzewanych.
    To daj znać jak zrobisz rozeznanie w temacie bo też mi grzanie chodzi po głowie.

Zostaw komentarz:

• krzysiekr1
    odpowiedział(a)
    @BASTIAN001
    Dzięki, ale już załatwiłem sobie Teraz pozostaje mi tylko zakręcić się przy jakiś matach podgrzewanych.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    krzysiekr1 Szukasz foteli kubełkowych z Golfa IV czy Leona...?

Zostaw komentarz:

• krzysiekr1
    odpowiedział(a)
    Ostatnio rozglądam się za lepszymi fotelami do mojej octavki. Jakby ktoś był zainteresowany, to na alledrogo wiszą fotele z RSki, w dobrym stanie, za 599zł. Moim zdaniem całkiem dobry deal.

Ja sam raczej celuję w kubełkowe fotele, nie skórzane. Dorzucę do nich maty grzewcze i będzie elegancko

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Jak myślicie jaki może być koszt doprowadzenia tego fotela do ładu?
    Najbardziej chodzi mi o środek.
    Bo cena jest dobra, ale zastanawiam się czy się w to bawić czy szukać w lepszym stanie?

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    Octavia na wakacjach

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)

Zamieszczone przez slagier
    andrzejm1989 ale bez grzania będziesz miał zima nie wesoło na skórze
    Już pomyślałem nad matami grzewczymi

Zostaw komentarz:

• slagier
    odpowiedział(a)
    andrzejm1989 ale bez grzania będziesz miał zima nie wesoło na skórze

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    Witam.
    Miałem w tym roku okazję przetestować nowe fotele w mojej Oktawce które opisywalem wyżej.
    A więc
    Trasa:Słowacja, Węgry,Chorwacja
    Ponad 3500km przejechanych na nowych fotelach,
    Ponad 10 godzin ciągłego siedzenia w fotelu
    Ponad 30 stopni na zewnątrz (klima ratowała w aucie

Zostaw komentarz:

• ROBAL_26
    odpowiedział(a)
    Będą pasować bo sam mam takowe .

Zostaw komentarz:

• Magik
    odpowiedział(a)
    a czy fotele z kanapą z np golfa/toledo/bora hatchback-a bedą pasowały do octavvi I kombii? czy musze kokretnie szukać od kombii do kombii?

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Obstawiam że takiej gotowej instalacji nie będziesz miał.
    Producent raczej nie zostawia/montuje w aucie instalacji do czegoś co w danej wersji wyposażeniowej nie jest przewidziane.
    ...ale mogę się mylić...

Zostaw komentarz:

• motomat
    odpowiedział(a)
    Witam. Pytanko.
    Mam wersje Drive swojej O1. Moje oryginalne fotele nie maja poduszek bocznych. Kupiłem fotele welurowe od VW Bora, które mają boczne poduszki.
    Czy jest gotowa instalacja w moim aucie i wystarczy wpiąć jakieś kostki żeby były aktywne czy trzeba ciągnąć nowe wiązki gdzieś je wpiąć i grzebać w komputerze??

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    kurna jeśli chcesz takich jak moje jest okazja, tylko ja grzania nie mam to już masz opcje więcej.
    P.S Z twoimi 17" felgami będą fotele jak piczomagnes na laski

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

Choć gościu pisze ze są one z Leona to może i ja coś pomieszalem

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kurna

A jak z twardością w porównaniu do materiałowych? Z tego co wiem są 3 opcje z kształtem tych foteli: pełna skóra jak u Ciebie z Toledo, skóra + alcantra z Leona Cupra / Top Sport (twardsze od materiałowych) i Recaro w różnych kombinacjach z Golfa IV i pochodnych.Trochę boję się twardszego siedziska, bo już felgi 17" wystarczająco o sobie dają znać, ale trzymanie na bokach i podparcie nóg mogłoby być lepsze...
    Według mnie dość miękko i wygodnie,fajnie trzymają cie po bokach - jedynym słowem różnica jest odczuwalna

Zostaw komentarz:

• kurna
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez andrzejm1989 Zobacz wpis

W porównaniu do serii to jakbym przeniósł się z XVIII WIEKU z wozów drabiniastych do jakiegoś luksusowego auta z przyszłości.
    Moja Skoda to ogólnie bieda edyszyn choć dam jej troszkę małych zmian. Dla niej wygląd dla mnie wygoda
    Fotele rewelacja, podłączyłem sobie sam sterowanie, więc pełna regulacja, dlugie siedzisko ( nogi już nie zwisają), kabelki- siedzisz jak na tronie,plecy nie bolą bo masz regulacje lędźwiową,ogólnie dużo szukałem coś dobrego+ opinie użytkowników , tez ceny jak z kosmosu
    Polecam

A jak z twardością w porównaniu do materiałowych? Z tego co wiem są 3 opcje z kształtem tych foteli: pełna skóra jak u Ciebie z Toledo, skóra + alcantra z Leona Cupra / Top Sport (twardsze od materiałowych) i Recaro w różnych kombinacjach z Golfa IV i pochodnych.Trochę boję się twardszego siedziska, bo już felgi 17" wystarczająco o sobie dają znać, ale trzymanie na bokach i podparcie nóg mogłoby być lepsze...

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kurna
    andrzejm1989 , jak w porównaniu do seryjnych foteli? Z jednej strony szkoda mi moich, bo mają wyjątkowo ładną, jak na O1 tapicerkę. Z drugiej czytałem i słyszałem opinie, że te, które masz, są zdecydowanie wygodniejsze. Zapowiada mi się kilka tras w tym roku po 6-10h jednym ciągiem i zastanawiam się nad zmianą stołków.
    W porównaniu do serii to jakbym przeniósł się z XVIII WIEKU z wozów drabiniastych do jakiegoś luksusowego auta z przyszłości.
    Moja Skoda to ogólnie bieda edyszyn choć dam jej troszkę małych zmian. Dla niej wygląd dla mnie wygoda
    Fotele rewelacja, podłączyłem sobie sam sterowanie, więc pełna regulacja, dlugie siedzisko ( nogi już nie zwisają), kabelki- siedzisz jak na tronie,plecy nie bolą bo masz regulacje lędźwiową,ogólnie dużo szukałem coś dobrego+ opinie użytkowników , tez ceny jak z kosmosu
    Polecam

Zostaw komentarz:

• kurna
    odpowiedział(a)
    andrzejm1989 , jak w porównaniu do seryjnych foteli? Z jednej strony szkoda mi moich, bo mają wyjątkowo ładną, jak na O1 tapicerkę. Z drugiej czytałem i słyszałem opinie, że te, które masz, są zdecydowanie wygodniejsze. Zapowiada mi się kilka tras w tym roku po 6-10h jednym ciągiem i zastanawiam się nad zmianą stołków.

Zostaw komentarz:

• andrzejm1989
    odpowiedział(a)
    Witam. Z przyjemnością mogę się pochwalić fotelami z Seata Toledo II pełna elektryka, odcinek lędźwiowy już nie boli, brak tylko grzania, pasują P&P, mega komfort, ja płaciłem przez olx 650 + kw
    P.S schemat podłączenia elektryki foteli nie mojego autorstwa, może komuś się przyda

Zostaw komentarz:

• SkySzyja
    odpowiedział(a)
    Dzięki Bastian001 za info, przyjrzałem się dokładnie i ja mam niestety trochę inne, z pakietu sport, (jak kolega Bartass)

Standardowe są nieco inne (jak u kolegi Geralta)
    Ostatnio edytowany przez SkySzyja; 32445.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    SkySzyja Poszło info na PW

Zostaw komentarz:

• SkySzyja
    odpowiedział(a)
    Link poglądowego fotela zniknął więc wkleję inny.

Tak, rozważam zakup całego fotela kierowcy.
    Jak ktoś widziałby to dajcie znać.
    Może ktoś ma samo pokrycie tapicerskie siedziska i oparcia.
    Ew. w dobrej cenie jakieś takie jak kolega Volture30, lub jakieś Recaro ... muszą mieć jednak boczne poduszki i być z auta typoszeregu Golf4.
    Jednakowoż skórzanych nie chcę.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Z tego co kojarzę czasami można na allegro znaleźć samą tapicerkę fotela, choć zapewne trafić na twój wzór tapicerki może być akurat niestety trudno co nie oznacza że nie jest to możliwe.
    Fotela nie rozbierałem i nie naprawiałem.
    Rozważałeś zakup całego fotela..?

Zostaw komentarz:

• SkySzyja
    odpowiedział(a)
    A czy do takich foteli jak w przykładowym aucie, można zdobyć same pokrycia tapicerskie? potrzebuję na fotel kierowcy
    https://www.otomoto.pl/en/oferta/sko...-ID6yAJZ9.html
    I czy podparcie lędźwiowe jest do naprawienia? U mnie się zapadło, ktoś naprawiał?
    Jak się nazywa ten wzór tapicerki, auto z ASO PL, 2006 ice tour sport, czy tak jakoś

Zostaw komentarz:

Pracuję...