[O1] fotele

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• aniol
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez ahmed799
    aniol, zanim odepniesz kostki poduszek to musisz odłączyć klemy od aku. Po zamontowaniu foteli i podłączeniu kostek podpinasz klemy, ale błędy i tak zostają i trzeba go wykasować VAGiem
    Dobrze błędy se wykasuje. A klemy obie wypiąć czy starczy jedna jak tak to która? Wybacz że tak pytam ale nie chce nic zawalić np.świecenie lampki, wystrzał itp.

Zostaw komentarz:

• Arti_r1
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez zsolpyw
    http://allegro.pl/fotel-l...2959964631.html
    moim zdaniem to nie są stołki z cupry, tylko z fr'a/top sporta. Z tego co pamiętam to cupra miała napis na oparciach i chyba czerwone szwy. Chyba że mylę je z cupra r

Zostaw komentarz:

• ahmed799
    odpowiedział(a)
    aniol, zanim odepniesz kostki poduszek to musisz odłączyć klemy od aku. Po zamontowaniu foteli i podłączeniu kostek podpinasz klemy, ale błędy i tak zostają i trzeba go wykasować VAGiem

Zostaw komentarz:

• aniol
    odpowiedział(a)
    WITAM WSZYSTKICH! Nie chce zakładać nowego tematu żeby nie podpaść, więc jak mogę to zapytam. Chcę wyciągnąć w octavii1 2004r. przednie fotele z bocznymi poduchami w oparciu.Czy zanim odepnę kostki od poduszek muszę coś jeszcze zrobić z zasilaniem [klemy, zapłon] żeby potem przy podłączaniu z powrotem nie było problemów z błędami, wystrzałami lub coś w tym rodzaju. Zaznaczam że w "szukaj" tego nie znalazłem jak by ktoś pytał. Z góry serdecznie dziękuje. k

Zostaw komentarz:

• vince123
    odpowiedział(a)
    o fu** ops:
    zgadza sie . chyba musze do okulisty :roll:

Zostaw komentarz:

• kamil92x
    odpowiedział(a)
    vince123, to czerwone w kolku co podałeś to nie zapinka do pasa tylko lampka w drzwiach

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    vince123, zakładasz fotele normalnie, tylko tak jak napisał Tony nie będzie weryfikacji zapiętych pasów ale to można przełożyć.. a jak się nie chce to wykodować/wyłączyć w komforcie tą funkcję i po zabawie!

Zostaw komentarz:

• lukasz_sti
    odpowiedział(a)
    Witam. Mam już zamontowane fotele z Audi A3. Są świetne! Pasuje wszystko oprócz kostek. Polecam i pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• vince123
    odpowiedział(a)
    Tony065,
    swoja droga spojrz na ta fote>

jak kierowca w tym angolu zapnie pas skoro wejscie na niego jest od drzwi??
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    vince123, małe sprostowanie, stołków z anglika nie zamontujesz odwrotnie, bo nie zapniesz pasów. czujnik naciskowy jest w fotelu kierowcy i po przekładce do wersji euro, auto nie wie, że już w nim siedzisz, no chyba że przełożysz całą instalację. ja sobie darowałem ten "bajer". wystarczy mi podłączenie poduszek. grzane stołki będą robione bliżej lata.
    zsolpyw, zapytaj co te stołki takie tanie, bo jeśli poduszka w kierownicy wywalona, to może w fotelach też :?: BTW, Cupra to wersja wyposażenie Leona. Generalnie, to cała reszta VAG ma wygodniejsze meble niż Skoda, zwłaszcza w wyższych wersjach.

Zostaw komentarz:

• vince123
    odpowiedział(a)
    - sa wyraznie wygodniejsze od serii ?
    - czy p&p sie montuja ?
    2 x TAK
    czy fakt ze sa z angola ma jakies znaczenie ?
    Nie :wink: musisz tylko zamienic na strony u siebie :wink:

Zostaw komentarz:

• zsolpyw
    odpowiedział(a)
    Jest na allegro takie cos z cupry

Informacje o FOTEL LEWY PRAWY PRZÓD SEAT LEON I CUPRA FR - 2959964631 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2013-02-18 - cena 190 zł

Czy te foteliki:
    - sa wyraznie wygodniejsze od serii ?
    - czy p&p sie montuja ?
    - czy fakt ze sa z angola ma jakies znaczenie ?

Informacje o FOTELE SEAT LEON 1 TOLEDO - 2836096860 w archiwum Allegro. Data zakończenia 2012-12-30 - cena 280 zł

tutaj z leona, czy jest wyrazna roznica miecze krzslem z leona a cupry ? w profilu roznica ciezko zauwazalna ..

Zostaw komentarz:

• vince123
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Ferd
    Czy ludzie z wami coś jest nie tak, cały czas słyszę o jakiejś regulacji lędźwiowej, o jakiś podgrzewanych fotelach MATERIAŁOWYCH !!!, później patrzę na wiek i jestem w szoku. Młodzi ludzie, a narzekają jak stare dziady albo baby po klimakterium.
    kazdy ma inne kryteria wyboru..i nie rozumiem dlaczego nas krytykujesz z tego powodu :idea:

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    Ferd, dokładnie +1

Ja mam fotele z elgance'a i przy dłuższej jeździe nie jest ciekawie.. jak ktoś ma 190cm+ to jest masakra.. każde "wyższe" modele foteli: z cupry, z leo ts z golfa gti, bory sport - czy jak się to nazywało są o niebo lepsze.

Zostaw komentarz:

• Ferd
    odpowiedział(a)
    .

Nie chce mi się pisać, ale z ciekawości poczytałem posty i tak się zniesmaczyłem, że musiałem napisać. Czy ludzie z wami coś jest nie tak, cały czas słyszę o jakiejś regulacji lędźwiowej, o jakiś podgrzewanych fotelach MATERIAŁOWYCH !!!, później patrzę na wiek i jestem w szoku. Młodzi ludzie, a narzekają jak stare dziady albo baby po klimakterium.

Problem z fotelami w Octaviach nie dotyczy ani bzdurnej regulacji lędźwiowej, ani grzanych foteli, dotyczy tego, ŻE FOTELE MAJA ZA KRÓTKIE SIEDZISKA, jakby były projektowane przez jakiegoś żółtka. Na tym nie da się siedzieć. Ja mam najbardziej wypasioną wersję Octavii, bez skóry. Fotele miały wszystko, ale je wywaliłem i wstawiłem fotele i tylna kanapę z Leona Cupry. Są genialne, wygodne, A SIEDZENIE MA WŁAŚCIWĄ DŁUGOŚĆ JAK DLA NORMALNEGO EUROPEJCZYKA, ponadto są to takie kubełki z trzymaniem bocznym. Bardzo polecam. Dla narzekaczy, nie mają żadnej regulacji lędźwiowej i grzałek, ale mam to kompletnie gdzieś. Fotele mają być dla mnie wygodne, a nie przebajerowane, a jak ktoś potrzebuje podparcia, to niech sobie wstawi małą poduszkę.

ps.
    Do Octavii I bez najmniejszych problemów (p&p) pasują fotele z Leona Cupry I, nie z Leona Cupry II

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    zsolpyw, Waga to raczej będzie podobna, ale jak Ci nie pasuje seria to w Myślenicach są do wzięcia fajne z Leo TS

Zostaw komentarz:

• zsolpyw
    odpowiedział(a)
    Ja mam seryjne krzesla i nie jestem zachwycony. Nie umiem ustawic raz a dobrze, zawsze cos krece podczas jazdy.

Pozatym wyciaglaem stolki i sa cholernie ciezkie.
    Te fajne Recaro sa moze lzejsze ?

Zostaw komentarz:

• lukasz_sti
    odpowiedział(a)
    Trochę inne niż w Leonie ale bardzo fajnie się w nich siedzi (sprawdziłem w A3 która stała w komisie). Dzisiaj zamawiam, będę je miał w przyszłym tygodniu, napisze jak sprawują.
    A co do aut VAG to fotele się różnią bo każda marka dawała swoje, a z reguły w Audi najlepsze materiały.
    Pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    lukasz_sti, te meble są jak z Leo TS, czyli bez regulacji lędźwi. Podobno są tak wygodne, że można się obyć bez tej opcji. Mnie osobiście one średnio podchodzą, ale to mój gust. I bez przesady z tym mitem OOOO. To taka sama kupa żelaza jak reszta VAG, no może części są lepiej selekcjonowane i tyle.

Zostaw komentarz:

• lukasz_sti
    odpowiedział(a)
    Siedzenia z A3 do O I - przykład

Witam. Także planuje zmianę siedzeń i wypatrzyłem coś takiego http://moto.allegro.pl/fotele-kanapa...956976576.html

Podobno stan bardzo dobry (90000 przebiegu). Jest podgrzewanie i myślę że jakość Audi też powinna być na wysokim poziomie.

Co o tym myślicie?

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    Te akurat na aledrogo 600pln. z tym ze mocowania foteli przerobione wiec by trzeba rzeźbic a fotel kierowcy już na oparciu zaczyna się nieźle przecierać. btw.. te co podesłałem (przednie) tez w niewielu wersjach nie maja reg. lędźwi.. ale to mi się wydaje ze raczej nie będzie przeszkadzało?

w leo ts nie ma regulacji a ludzie chwalą..

Zostaw komentarz:

• Tony065
    odpowiedział(a)
    alxxx, stołki z Leo TS nie mają regulacji lędźwi. Parę kpl widziałem i potwierdzają to na forum LC. To na fotce, to z 2 różnych kpl. Ile za nie sobie cenią :?:

Zostaw komentarz:

• alxxx
    odpowiedział(a)
    Co wybrać?

Kubełki z leona Topsporta czy takie cośz bory bez regulacji lędźwi (foto przykładowe z allegro)
    chodzi mi o przednie.. wydaje mi się, że są jeszcze bardziej wytłoczone niż te z TS.

Zostaw komentarz:

• rytcher
    odpowiedział(a)
    Witam!

Mam do kupienia tanio zestaw foteli z audi a4 tej starszej wersji ale po lift. Czy wejdą fotele?

Zostaw komentarz:

• aniol
    odpowiedział(a)
    Tony065, Co do pisowni to masz racje, pare byków walnołem. Wybaczcie mi biednemu.Co do reszty to bardzo dziękuje za informacje. Książke sam naprawiam...... mam autora H.R. ETZOLD. leży w garażu a za oknem zimno i nie chce sie iśc. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam.

Zostaw komentarz:

Pracuję...