[O1] fotele

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Piniop4
    odpowiedział(a)
    Czy boczki drzwi od golfa 4 pasują do octavii 1 ? czy potrzeba przeróbek aby je zamontować?

Zostaw komentarz:

• Tomasz0815
    odpowiedział(a)
    Jutro jadę po fotele z Leona ale mają sterowanie już elektryczne więc pytanie czy da się to podłączyć do mojej Skody? Jeśli tak to może jakieś schemat? Czy raczej się nie da?

Zostaw komentarz:

• Tomasz0815
    odpowiedział(a)
    A może ktoś ma na forum fotele pasujące do Skody Octavi 1 sprzedać, najlepiej kubełkowe.

Zostaw komentarz:

• Guzon
    odpowiedział(a)
    Jak dobrze pamiętam, gdzieś tutaj czytałem, że z któregoś seata (chyba top sport) kanapa jest głębsza - przez co ze 2-3 cm można zyskać miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Każda dupa inna, ale dla siebie też bym wybrał te z seata.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Raczej te drugie kubełkowe z Toledo 2. Jak dobrze pamiętam mają dłuższe siedzisko i są twardsze niż standardowe w O1

Zostaw komentarz:

• Tomasz0815
    odpowiedział(a)
    Proszę o pomoc,które byłyby wygodniejsze w dłuższe trasy? Pierwsze to niby topsport a drugie z Seata Toledo 2.
    Załączone pliki

Zostaw komentarz:

• Guzon
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Kasia085 Zobacz wpis
    Dzień dobry,
    Szukam zmiany foteli w mojej Octavii SLX 1.9TDI 90koni sprzed facelift generacji I od 1998. Nie chcę podgrzewanych foteli, ani poduszek powietrznych (nie da się tego podłączyć do komputera Skoda O1?). Najważniejsze to mieć pewną i stabilną pozycję oryginalne siedzenia w O1 są okropne czuję że niedługo będę miała przepuklinę dysku. Na forume mogła znaleźć informację że jest możliwość zamontowania foteli od A3 / Leon I / Toledo II / Golf IV / S3 / Bora. Czy ktoś może polecić dobre komplet kanapy do poszukiwania na przod+tyl? Wydałaby trochę więcej pieniędzy za komfortową jazdę... Czy mogę dopasować fotele od Leona II albo Audi A3 8L ?
    Dzięki za odpowiedzi
    Pozdrawiam

Cześć. No więc możesz założyć fotele jak i kanapę od wszystkiego co jest na płycie podłogowej golfa 4 :
    -golf4
    - Leon
    - Toledo 2
    - Octavia 1 Rs
    - audi TT
    - VW New Beetle

Ale nie wiem jak jest z kanapą w tych 2óch ostatnich. Dodatkowo W golfie po fl mocowanie kanapy było nieco inne ale łatwe w przeróbce podobno.
    Ostatnio edytowany przez Guzon; 37988.

Zostaw komentarz:

• Darek Voyager
    odpowiedział(a)
    Założyłem u siebie od Leona. P&P a komfort jazdy znacznie podniesiony.

Zostaw komentarz:

• Kasia085
    odpowiedział(a)
    Dzień dobry,
    Szukam zmiany foteli w mojej Octavii SLX 1.9TDI 90koni sprzed facelift generacji I od 1998. Nie chcę podgrzewanych foteli, ani poduszek powietrznych (nie da się tego podłączyć do komputera Skoda O1?). Najważniejsze to mieć pewną i stabilną pozycję oryginalne siedzenia w O1 są okropne czuję że niedługo będę miała przepuklinę dysku. Na forume mogła znaleźć informację że jest możliwość zamontowania foteli od A3 / Leon I / Toledo II / Golf IV / S3 / Bora. Czy ktoś może polecić dobre komplet kanapy do poszukiwania na przod+tyl? Wydałaby trochę więcej pieniędzy za komfortową jazdę... Czy mogę dopasować fotele od Leona II albo Audi A3 8L ?
    Dzięki za odpowiedzi
    Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Kasia085; 9991638.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    No to tak się pewnie zrobi. Tylko już dziś tego nie ogarnę niestety, a w przyszłym tygodniu mam dużo trasy do zrobienia i liczyłem że sobie recaro przetestuje.

Zostaw komentarz:

• ROBAL_26
    odpowiedział(a)
    Kolego ,również mam u siebie stołki z G4 i również kostki nie pasowały od AIRBAGÓW , ja brałem u siebie odcinałem i ze starych i przelutowywałem do nowych , kolorami praktycznie się przewody pokrywają więc nie mam żadnych problemów ,tylko na zabezpieczenie miejsca lutu daj koszulki termokurczliwe ale z klejem , jest odrobinę droższa ale za to uszczelnia połączenie .ok

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Dzis chcialem przełożyć krzesła, ale okazuje się że w tych z golfa są inne wtyczki. Pinów też się nie da przełożyć z jednej wtyczki do drugiej bo są inne.
    Ma ktoś pomysł jak to zrobić żeby jakiejś lipy z poduchami nie było? Lutować to czy co?

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Ja robiłem na bursakach przy serwisie karetek, więc pewnie tam gdzie ty.

Zostaw komentarz:

• promader
    odpowiedział(a)
    ja dawałem 100zł w 2012 r za dół i górę wymiana materiału uzupełnienie gąbki itd...boczna S.pracy Pan Andrzej bardzo dobry fachowiec a jak nitki niebieskie dobrał...ideał

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Chciałem recaro. Koniecznie z trzema pasami z tyłu ze względu na foteliki. Z tapicera jestem jak na razie zadowolony.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    No tak rozrząd i akumulator to ważniejsze wydatki.
    Szukałeś konkretnie Recaro czy takie się trafiły..? Tylna kanapa z środkowym zagłówkiem i pasami czy podłokietnikiem..?
    Fotel po wizycie u tapicera prezentuje się całkiem dobrze. Jesteś zadowolony z efektu..?

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Mam jakieś foty, tylko słabe bo w nocy z telefonu.
    Po robocie.

Przed.
    Jeszcze muszę je uprać, niby bardzo brudne nie są ale jak zmieniam na "nowe" to chyba wypada. Może dziś się za to wezmę.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Przetary boczek i materiał na boku fotela, poprawiony materiał na siedzisku i uzupełnienie gąbki obu fotelach.
    Nad matami się jeszcze zastanawiam czy pakować teraz w to pieniądz, bo jak zmienie fotele to jeszcze dojdą boczki do obszycia w kolor, i podsufitka mi się zaczęła odklejać, więc trochę kasy w auto trzeba wsadzić.
    Już nie wspominając o kupnie nowego akumulatora, i rozrządzie do roboty.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    kylo125 To chyba tapicer miał trochę zajęcia... jakieś poważne uszkodzenia..?
    Szukasz oryginalnych mat podgrzewających...?

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Nie są grzane niestety. Tapicer 250.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Poniżej 3 stów ...ale bez podgrzewania...? Jestem ciekawy efektu...no i ceny za usługę u tapicera.

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)
    Moje w miarę spoko. Jak wrócę z pracy zrobię zdjęcie. Mi trafiły się prawie na miejscu poniżej 3 stów więc stwierdziłem że zaryzykuję i wezmę takie do poprawek.

Zostaw komentarz:

• BASTIAN001
    odpowiedział(a)
    Wiesz z tym powinien różnie bywa. Nie muszę mieć ich na już więc jeszcze trochę poszukam foteli kubełkowych najlepiej z grzaniem.
    Jak tam twoje fotele po wizycie u tapicera..?

Zostaw komentarz:

• kylo125
    odpowiedział(a)

BASTIAN001 Jak znajdziesz z przetartym samym bokiem fotela to chyba możesz zaryzykować, bo to powinien każdy tapicer zrobić za mniej więcej 100 zł. Zresztą niedługo sam się przekonam bo jutro wiozę fotele z golfa do naprawy i zobaczę co z tego wyjdzie.

Zostaw komentarz:

Pracuję...