Witam.
Wymieniałem ostatnio silniczki w lampach i przy okazji zrobiłem kilka fotek.
Do wymiany silniczków potrzeba klucz nr 7 /do odkręcenia kierunkowskazu od lampy/ i torks nr 20 do odkręcenia lampy/
1. Odkręcamy kierunkowskaz od lamy.
2. Wysuwamy kierunkowskaz do przodu zwracając uwagę na zaczepy i przewód do kierunkowskazu. (można go odpiąć ale można zostawić :kierunek na kablu).
3. Odkręcamy 4 śruby mocujące lampę.
Ostatnią śrubę najtrudniej wykręcić ale jeszcze trudniej wkręcić ;-)
4. Odpinamy wiązkę przewodów która idzie do lampy i wyciągamy lampę.
5. Odkręcamy dwie śruby mocujące silniczek do lampy.
6. Ja demontując silniczek nie kombinowałem na siłę tylko po odkręceniu silniczka pociągnąłem go lekko do góry i obróciłem. Zrobił mi się dostęp do odkręcenia plastiku co łączy lampę
z silniczkiem.
7. Po odkręceniu tej śrubki bez problemu wyszedł silniczek i to mocowanie.
8. Skręcamy w odwrotnej kolejności.
Po wymianie silniczka trzeba pamiętać o podpięciu przewodu do silniczka, podpięciu wiązki przewodów które wcześniej zostały wypięte z lamy i ustawieniu metalowego zatrzasku w odpowiednią pozycję (ten zatrzask który dociska plastik ochraniający żarówkę od świateł.) Ja nie zwróciłem na niego uwagi i ustawił się w takiej pozycji że musiałem drugi raz demontować lampę.
Dobrze jest sprawdzić po wymianie jak światła się ustawiły w pozycji "0", bo może trzeba będzie coś skorygować.
Po tych czynnościach możemy cieszyć się sprawną regulacją świateł.
Pozdro.
Wymieniałem ostatnio silniczki w lampach i przy okazji zrobiłem kilka fotek.
Do wymiany silniczków potrzeba klucz nr 7 /do odkręcenia kierunkowskazu od lampy/ i torks nr 20 do odkręcenia lampy/
1. Odkręcamy kierunkowskaz od lamy.
2. Wysuwamy kierunkowskaz do przodu zwracając uwagę na zaczepy i przewód do kierunkowskazu. (można go odpiąć ale można zostawić :kierunek na kablu).
3. Odkręcamy 4 śruby mocujące lampę.
Ostatnią śrubę najtrudniej wykręcić ale jeszcze trudniej wkręcić ;-)
4. Odpinamy wiązkę przewodów która idzie do lampy i wyciągamy lampę.
5. Odkręcamy dwie śruby mocujące silniczek do lampy.
6. Ja demontując silniczek nie kombinowałem na siłę tylko po odkręceniu silniczka pociągnąłem go lekko do góry i obróciłem. Zrobił mi się dostęp do odkręcenia plastiku co łączy lampę
z silniczkiem.
7. Po odkręceniu tej śrubki bez problemu wyszedł silniczek i to mocowanie.
8. Skręcamy w odwrotnej kolejności.
Po wymianie silniczka trzeba pamiętać o podpięciu przewodu do silniczka, podpięciu wiązki przewodów które wcześniej zostały wypięte z lamy i ustawieniu metalowego zatrzasku w odpowiednią pozycję (ten zatrzask który dociska plastik ochraniający żarówkę od świateł.) Ja nie zwróciłem na niego uwagi i ustawił się w takiej pozycji że musiałem drugi raz demontować lampę.
Dobrze jest sprawdzić po wymianie jak światła się ustawiły w pozycji "0", bo może trzeba będzie coś skorygować.
Po tych czynnościach możemy cieszyć się sprawną regulacją świateł.
Pozdro.
Komentarz