Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

LPG LandiRenzo Omegas

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• LPG LandiRenzo Omegas

Czy może ktoś wie jakie powinno być ciśnienie gazu mierzone na listwie wtrysków LPG? Instalacja Landi Renzo Omegas, fabryczna. Mi niezależnie od obrotów pokazuje 0,58-0,59 bar. Podmiana czujnika nie dała rezultatu. Filtry fazy ciekłej i lotnej wymieniony, zbiornik pełny na 3/4. Diagnoza w warsztacie LPG taka że do wymiany wtyczka i kabelki, które idą do czujnika ciśnienia i temperatury w kolektorze LPG. Usterka objawia sie tym, że po przełączeniu na gaz przerzuca na Pb i piszczy centralka LPG. Ktoś miał taki przypadek?
    Screenshot_20230913-205409_Gallery.jpg

Nie jestem pewien czy to będzie kwestia kabelków i wtyczki . Możesz pomierzyć multimetrem czy jest przejście pomiędzy czujnikiem a centralką . Kiedyś miałem taki przypadek ale to była wina reduktora a raczej wężyka podciśnienia który był załamany . Może reduktor siada lub elektrozawór jest przyblokowany ? Tak się nagle zrobiło ?

Komentarz

Reduktor, albo gdzieś jest nieszczelność. W warsztacie niech zrobią podmianę reduktora najpierw.

Komentarz

Minimum 1.0 bara. Na początek odepnij wtyczkę od kompa lpg i podoginaj piny, często nie łaczą

Komentarz

Wtyczka wymieniona, układ przedzwoniony miernikiem, połączenia były i są, śniedzi na pinach nie ma. Chyba wyjdzie, że parownik, auto13 lat na LPG, na pewno od 6 lat i 110kkm parownik nie był ruszany. Tyle wiem, bo tyle przejechałem.

Komentarz

Wychodzi, że nie parownik, wg fachowca ciśnienie jest ok, bo trudno palcem rure fazy lotnej przed listwą zatkać. Otwarcie wielozaworu i zaworu na parowniku jest ok. Zostaje mi sprawdzenie wiązki, zwarć między przewodami, zasilania 5V dla czujnika ciśnienia, zaczynam szukanie w sumie nie wiem czego.

Komentarz

POWRÓT NA GÓRĘ
            Pracuję...
            X