[Inne] Golf III 1,9 tdi szarpie na wolnych obrotach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

Witam,
    Podepnę się pod wątek. Mianowicie, zauważyłem dziś, że olej zaczął ciemnieć w mojej Skodzie. Nie byłoby może w tym niczego dziwnego, gdyby nie fakt, że to benzyna (1.4TSI) z przebiegiem 1700km. Poziom oleju jest taki jak powinien być, przy 1000 km olej był idealnie przezroczysty, teraz ściemniał (nie jest czarny, przez kroplę na palcu widać naskórek :wink: ). Ponieważ to moje pierwsze nowe auto, mam nadzieję, że jestem przewrażliwiony.
    Czy to może być efektem docierania nowego silnika (jeżdżę spokojnie, ale niestety głównie w cyklu miejskim). Miałem w planach wcześniejszą niż rekomendowana wymianę oleju, ale zastanawiam się czy robić to już teraz, czy poczekać jeszcze aż olej bardziej się przepracuje (nie wiem czy okres układania silnika już się zakończył). Poradźcie proszę.
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8162
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanko o glfika 3 jednej "Pani" co na wolnych obrotach szarpie silnikiem. Filtr paliwa wymieniany, powietrza itd.
    jak podpiałem vaga to wyskoczyło to:

1117 - Sygnał obciązenia alternatora DF - nieprawidłowy sygnał - Bład sporadyczny

65535 - uszkodzony moduł sterujący - pewnie tu bedzie jakas przyczyna. O dziwo dało sie wykasowac błąd.

Dosć ze było ciemno dojrzałem jeszcze jedna rzecz....pewnie gdzis cofała i jak z wydechu wystaja dwie rurki....to juz jest tylko jedna....

Teraz dzwoniąc czy cos sie poprawiło otrzymałem odpowiedz "zegar sie wyzerował" - chwila zastanowienia moze jakies zwarcie...czy cos takiego. A tu ta "Pani" jeszcze sobie godziny nie przestawiła....i zegr faktycznie pokazał godz 00:00 (jej czasu) a naszego 23:00- to juz tak na marginesie :szeroki_usmiech
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...