Wysokie obroty po czyszczeniu przepustnicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomaszoct
    Classic
    • 2010
    • 6

Zamieszczone przez _tm_
    Zgadza się. Pytanie powinno brzmieć "dla której z tych grup jest to forum" ?
    Jak się okazuje - dla każdej - i tak powinno być, ale niekoniecznie jedni powinni na siłę uszczęśliwiać innych i na odwrót. Każdy ma swoje racje i można o tym jeszcze długo i namiętnie :szeroki_usmiech
  • madafaka
    Drive
    • 2009
    • 70

Witam,
    Wiem, że kiedyś był o tym wątek ale nie mogę go nigdzie znaleźć, do rzeczy...
    W mojej octavce 1.6 AKL + LPG, mechanik wyczyścił mi przepustnice. Po czynności tej podpiął VAGCOM (czy jakoś tak się to nazywa) i zakodował przepustnicę. Na benzynie wszystko działa ok, jednak po przełączeniu na lpg obroty na luzie utrzymują się w przedziale 1500 - 2000 RPM. Następnie po przełączeniu na benzynę tylko lekko spadają. Sytuację ratuje wyłączenie auta i ponowne go uruchomienie na benzynie, wtedy obroty wchodzą na oko 1200 po czym zaraz spadaja na ok 800 RPM.
    Pytanie moje jest czy sytuacją z wysokimi obrotami na LPG-u w jakiś sposób sama wróci do normy czy wymagana jest wizyta w serwisie od gazu ? Proszę o pomoc ...

Komentarz

Pracuję...