Octavia II FL, wibracje przy przyspieszaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nixu
    Classic
    • 2005
    • 9

Zamieszczone przez Purchawa
    W trasie pali w miare znosnie.
    Jak się 90km/h nie przekracza.

Zamieszczone przez Skodio_
    niechce wiedziec ile to w miescie pali
    Na stacji Purchawa, płaci kartą więc nie wie ile pali
    Zmiana koloru samochodu - oklejanie samochodów
    Wynajem - Bezgotówkowo samochód zastępczy z OC Sprawcy Śląsk
    Pomoc Drogowa Gliwice
  • maciex_z
    Classic
    • 2005
    • 28

Witam wszystkich kolegów serdecznie!

Od kilku miesięcy ujeżdzam Szkodnika z silnikiem 1.8 TSI, autkiem przejechałem na razie 6tys km ale bardzo jestem z niego zadowolony. Chciałem się natomiast Was poradzić w kwestii pewnego drobnego problemu który od jakiegoś miesiąca trapi moje autko. Otóż, kiedy jadę na 4, 5 lub 6 biegu stałą prędkością obrotową silnika dokładnie 2 tys. obrotów i zacznę bardzo delikatnie przyspieszać to auto wpada w pewne wibracje, mam wrażenie, że pochodzą one z układu napędowego. Auto bezproblemowo natomiast przyspiesza z każdej innej prędkośći obrotowej na tych biegach (nawet od 1,5 tys. obrotów) Opisywana sytuacja występuje jedynie przy 2 tys. obrotów. Dodam jeszcze, że nie było tak od początku a zaczęło się gdzieś przy 4 tys. km. przebiegu. O autko dbam, silniczek gaszę zawsze po odczekaniu chwili, nigdy go nie "zduszam", zwykle jeżdzę między 2,5 - 3, 4 tys. obrotów itd. Czy któryś z Was jeżdzących 1.8 TSI albo nawet 1.4 TSI zauważył coś podobnego? Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam,
    Maciej

[ Dodano: Pią 18 Wrz, 09 01:27 ]
    chłopaki,

przepraszam Was bardzo, już znalazłem identyczny temat na forum, jakoś go wcześniej przegapiłem.

Pozdrawiam Wszystkich!

Komentarz

Pracuję...