Octavia 2.0 benzyna odpalanie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rufus1777
    Rider
    • 2009
    • 639
    • Octavia III combi (5E5)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • BKD 2.0 TDI 140 KM
    • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Witam
    Miałem to samo i niestety u mnie spalił się komputer sterujący silnikiem, przyczyną było zwarcie w sondzie lambda. Objaw był identyczny jak u Ciebie. Spróbuj podłączyć vag jeżeli nie będzie się chciał połączyć to na 100% masz spalony komp.

pozdrawiam
    Był - Czarny rodzinny szkodnik by rufus1777 - 155,7 KM/346,6 Nm

Jest - Octavia II 2.0 TDI by rufus1777
  • krisoctav
    Rider
    • 2008
    • 417

Witam
    Od miesiąca jestem posiadaczem Octavii 2.0 benzyna plus gaz.
    Mam kilka pytań i proszę o pomoc.

1. Auto jak odpalam to pokręci 2 do 3 razy i odpala na ciepło szybciej gdy jest rano to tak mam. Nadmienię że wymieniowe filtry kable świece rozrusznik po regeneracji.
    Ktoś mi mówił że może to być wina elementy sterującego dawką tzw. ssania złe parametry pytanie gdzie to i jak można sprawdzić naprawić Silnik APK

2. Jak się uruchomi i przełączy na gaz to podczas jazdy szarpie na wolnych jest OK
    tak jakby nie dostawał dobrej dawki gazu jak podkręcę powyżej 2 tys obrotów odczuwa sie mniej a jak rozgrzeje to wcale nie wymieniłem jeszcze tylko tych filtrów od gazu.
    3. Czy można zamontować tempomat ile to kosztuje i czy można samemu założyć.
    4. Czy można zamontować od wersji L&K ekran z nawigacja i podpiąć to do systemu

[ Dodano: Nie 11 Kwi, 10 12:03 ]
    ponowie temat a chodzi teraz o odpalenie czy benzyna powinna po przekręceniu kluczyka w stacyjce odpalić od strzała czy pokręcić 3 razy co jest winne
    pilne a pytam się bo mam jeszcze innej autko na gaźniku co od strzała pali benzyna więc tym bardziej silnik na wtrysku powinien bez kłopotu odpalać chyba że te auta tak maja co jest w tym momencie bezsensowne

Komentarz

Pracuję...