[O1] Stuki i puki podczas jazdy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • musiker
    Classic
    • 2008
    • 2

Zamieszczone przez loyd
    szkoda, a wiesz może czy skrzynia ręczna i sprzegło też jest takie samo w 1.4 tsi i 1.8 tsi ??
    nie mam zielonego pojęcia, zwracam uwagę na słowo "też" -> ja nie wiem, czy DSG7 w 1,8 i 1,4 jest taka sama, tylko MYŚLĘ, że tak :idea:
    co do zwykłej skrzyni, to nawet ewentualna wysrywka sprzęgła\dwumasy IMO nie generuje wielkich kosztów -> tak jest w dieslu, wydaje mi się, że w benzynie powinno być taniej, no chyba, że ktoś ma obsesję ASO, to wtedy jestem pewien -> jest kurewsko drogo :lol:
  • lechumie
    Classic
    • 2007
    • 6

Witam Kolegów

Mam OC 1 1,9 TDI (90KM) z 2003 roku przebieg 215000, od pewnego czasu podczas jazdy slysze dziwne regularne pukanie pochodzące z okolic lewego koła. Odglosy te są słyszalne przedewszystkim na zimnym silniku, potem ustają, ale dzisiaj to nawet przy rozgrzanym silniku je słyszałem - nie wiem co to jest. Może ktoś pomoże :cry:

W serwisie sprawdzili zawieszenie - wszystko OK - a mistrz warsztatu na jeżdzie próbnej nic nie słyszał (głuchy jakiś).

Ponadto jak odpuszczam pedał gazu i potem gwałtownie go wciskam slyszę odłgos zazębiających się zębatek (tak to interpretuje) - wcześniej tego nie było.

A wszystko się zaczeło od tegorocznej zimy, jak wyjeżdżałem z prakingu pełnego śniegu.

Komentarz

Pracuję...