[O1] Kołysanie auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ad225
    Drive
    • 2010
    • 79

[O1] Kołysanie auta

Zamieszczone przez marlej108
    niestety obawiam sie, ze gdyby lpg sie jeszcze bardziej upowszechnil to panstwo ludowe podwyzszy akcyze czy cos w tym guscie - przeca kierowcy to idealni podatnicy - im wiecej paliwa zuzywaja - tym wieksze zyski budzetu panstwa....
    Dlatego niech zostanie jak jest jak ktoś się zakochał w dieslu to niech nim jeździ, żeby nie było tego o czym mówisz... moim skromnym zdaniem obecnie kupując nowego diesla z DPF CR (nie mówie tutaj o 1.9TDI) koszt utrzymania/serwisowania silnika 2.0TDI w perspektywie przejechania nim 300 000km jest dużo dużo wyższy aniżeli octavii 1.6MPI + LPG
    Sam się dłuuuugo nad tymi dwoma silnikami zastanawiałem i kupiłem 1.6MPI :wink:
    Policzcie sobie dokładnie ile Was będzie kosztować wymiana DPF + turbo + dwumasy i innych pierdół, które padną przy przebiegu 300kkm, a później mówcie o jakiś śmiesznych kosztach 160zł/na rok za dodatkowy przegląd :shock:
    W rozpatrywanym przeze mnie przypadku (nie mówię tu o 1.9TDI) za cenę chociażby DPFa można wymienić cały silnik 1.6....
    Poza tym tak narzekacie, że LPG taaaki straszny ale osobiście gdybym nie miał kontrolki w aucie to bym nie wiedział na czym jadę bo różnic brak... Jedyną różnicą dla mnie jest tylko to ile wydaje na stacji tankując.... i wada, która mnie trochę drażni to to, że max na zbiorniku można w O2FL zrobić trochę ponad 400km więc tutaj nie sposób mi się z Wami nie zgodzić :szeroki_usmiech

Zamieszczone przez firmek
    tom.tom napisał/a:
    Samemu jeżdżę już 3 autem na LPG, płacąc 19 zł/100 km.
    Przeciez to nie sa koszty wcale rozne od kosztow jazdy dieslem. Na dodatek biora pod uwage wylacznie koszt gazu, pomijajac koszt benzyny i dodatkowych czynnosci serwisowych zwiazanych z LPG.
    Miałem na tydzień jako auto zastępcze octavie 1.9TDI i Ci co piszą, że koszt przejechania dieslem też wynosik jak kolega napisał 19zł/100km wg mnie może jest osiągalny jeżdżąc na trasie ok 90km/h (ja nie mam cierpliwości do tego typu jazdy)
    Przy identycznym stylu jazdy 1.9TDI i O2FL 1.6MPI ten pierwszy palił mi 6,5-7L, a drugi 9L :lol: więc nie bardzo wychodzi mi taki sam koszt :lol:

Na koniec żeby rozumieć mój punkt widzenia jestem z tych co robią w ciągu 5lat 300 000km
  • ahmed799
    RS
    • 2009
    • 6871
    • Ford

[O1] Kołysanie auta

Witam!!!
    Od jakiegoś czasu mam problem z moja skodinka. W czasie jazdy na równej drodze ze stałą prędkością kołysze autem. Występuje to także w czasie skręcania przy przyspieszaniu jak i na wolnych obrotach i odczuwalne jest to z prawej strony.
    Wymieniłem już prawie wszystko tzn:
    - wszystkie elementy gumowe
    - amortyzatory i sprężyny (przód i tył)
    - końcówki drążków
    - koła
    - przegub wewnętrzny
    - gumy drążka stabilizatora i łączniki stabilizatora
    - poduszki i łożyska amortyzatora
    - półoś prawą
    - sworznie wahacza
    Ręce już mi opadają co może być przyczyną

филип