Problem z obrotami
Zwiń
X
-
Ja mam 1.6 AEE 75km silnik. Z tym silnikiem to jest tak że teraz na zimnym chodzi na bardzo wolnych obrotach. A jak się zagrzeje to chodzi normalnie czasem A czasem coś mu odwali i faluje i gasnie.
-
-
Skoro twierdzisz ze nie pali na jeden gar po kolei ściągaj przewody ze świec i zobaczysz który nie pracuje,może zawór lub sprężynka w nim nie działa miałem to nie palił mi na 3 gar
Zostaw komentarz:
-
-
tylko my mamy 1.6 AKL 101 KM a kolega ma chyba petardę bez silnika nastaw przepustnicy 1.6 MPI 75 KM na linkę ale ma zwykły silnik krokowy.Zamieszczone przez Harrikson Zobacz wpisKolego ja tez mam przepustnice na linkę i bez problemu elektryk zrobił adaptacje przepustnicy,przerabiałem to u siebie tym bardziej ze u ciebie definitywnie były problemy z nastawem...
Zostaw komentarz:
-
-
Kolego ja tez mam przepustnice na linkę i bez problemu elektryk zrobił adaptacje przepustnicy,przerabiałem to u siebie tym bardziej ze u ciebie definitywnie były problemy z nastawem...
Zostaw komentarz:
-
-
Dokładnie - sprawdzenie instalacji to kolejny krok.Zamieszczone przez Kot72 Zobacz wpisZakręć całkowicie LPG zaworem na butli . Wtryski mogą być stare lub brudne . Wieszają się i mogą lać . Stąd może być wypadanie zapłonów . Względnie jakaś nieszczelność w kolektorze dolotowym . Jeśli układ zapłonowy jest na pewno sprawny to może być przyczyna . Reduktor też warto sprawdzić czy nie puszcza gazu . Zakręć gaz i pojeździj na benzynie . Zobacz co się będzie działo .
Zostaw komentarz:
-
-
Zakręć całkowicie LPG zaworem na butli . Wtryski mogą być stare lub brudne . Wieszają się i mogą lać . Stąd może być wypadanie zapłonów . Względnie jakaś nieszczelność w kolektorze dolotowym . Jeśli układ zapłonowy jest na pewno sprawny to może być przyczyna . Reduktor też warto sprawdzić czy nie puszcza gazu . Zakręć gaz i pojeździj na benzynie . Zobacz co się będzie działo .
Zostaw komentarz:
-
-
Świece nowe.kable nowe i jest kopułka tam nowa i płeć też nowy jest
Zostaw komentarz:
-
-
1. ŚWIECEZamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisA co może być przyczyna tego? Co sprawdzić?
2. KABLE
3. CEWKA/aparat zapłonowy
Zostaw komentarz:
-
-
nie pali jakiś cylinder za każdym razemZamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisO co z tym chodzi?
Zostaw komentarz:
-
-
Jak odpaliłem samochód to mechanik powiedzil że słychać było jak by wypadanie zapłonu. O co z tym chodzi?
Zostaw komentarz:
-
-
3 błędy to od przepustnicy. Jak zniknęły to znaczy że po wymianie jest OK.
Lambdę trzeba poobserwować.
Zostaw komentarz:
-
-
Zostaw komentarz:
-
-
zrób zdjęcie i wstaw tutaj na forumZamieszczone przez Nowicjusz2019 Zobacz wpisTylko teraz pytanie jak stare są
Zostaw komentarz:
-
-
Witam byłem dziś na komputerze. Adaptacji nie da się zrobić bo jest przepustnica na linkę. Nie ma na komputerze nawet takiej opcji. Ale za to mam kody błędów z silnika. Tylko teraz pytanie jak stare są . Po usunięciu i odpaleniu i sprawdzeniu ponownie błędów nie ma.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli podmieniłeś przepustnice i jesteś pewny ze ona jest dobra wartało by podjechać na komputer i zrobić adaptacje jeśli to nie pomoże ,przyczyny szukamy dalej...
Zostaw komentarz:
-
-
Witam podmieniona przepustnica i dalej to samo jest. Czyli problem musi być gdzieś indziej. Ma ktoś jakieś pomysły?
Zostaw komentarz:
-
-
Mam problem jeszcze z czujnikiem biegu wstecznego. Jak wkrece to nie ma świateł wstecznych. Jak zmierzylem sufmiarka to powinien mieć około 5cm A ten ma 2.5cm. Miał ktoś kiedyś taki problem ?
Zostaw komentarz:
-
-
Nowicjusz2019 Sprawdź jaki masz silnik i uzupełnij swój profil. W przyszłości łatwiej będzie tobie pomóc.
Tak jak napisał kolega Harrikson problem faktycznie może tkwić w przepustnicy.
Zostaw komentarz:
-
-
Podmień od kogoś na chwile przepustnice bo tu najprawdopodobniej jest problem,pozdro
Zostaw komentarz:
-
-
Patrzylem wymienilem dwa przewody od podciśnienia. Jak faluje to czasem też gaśnie na bezynie i na gazie.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: