[Inne] tyrkotanie 1.9 AWX

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zamiatacz4
    Classic
    • 2011
    • 7

Zamieszczone przez przemek77
    Olej wymieniałeś po 12 czy 17 tyś?
    (...)
    proponuje jechać do innego mechanika, bo tu wydaje mi sie że próbowali cie naciągnąć
    I na fotce zbiornika widać jakieś śmieci, może ktoś wcześniej dolewał jakiś wynalazek
    Dziękuję serdzecznie wszystkim za szybkie, no i budujące dla budżetu domowego, odpowiedzi i porady.

Wymieniam zwykle po 15kkm, czyli raz na rok przed zimą. Przed tą zimą nie dałem rady.

Mechanik, no coż, trzeba być asertywnym. W pewnych tematach jest sprawdzony i dobry, ale tu nawalił. Widac nie jego kompetencje. Do zawieszenia jest dobry.

Jeżdzę nią od początku i dbam. Wynalazków nie wlewam żadnych do żadnych zbiorniczków. Dolewania między przeglądami też nie, bo z żadnych zbiorników poza spryskiwaczami nie ubywa. Ale, musze zajrzeć do notatek kiedy G12 był ostatnio wymieniany. Hamulcowy, przy okazji też wymienię.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję.

A przy okazji. Którego mechnika w Warszawie polecacie?
  • DANIEL111
    Classic
    • 2010
    • 21

Witam przy zmianie biegów/wciśnięciu sprzęgła coś tyrkocze oczywiście nie zawsze dźwięk nie jest głośny ale to słychać i jest denerwujące. Sprzęgło (tarcza docisk łożysko)wymieniłem na nówkę i dalej się to czasami pojawia.
    Ma może ktoś jakiś pomysł co to może być

Komentarz

Pracuję...