mati160,
[O2] Roleta bagażnika
Zwiń
X
-
[O2] Roleta bagażnika
Dziś podczas jazdy zwinęła się roleta bagażnika. Nie kojarzę żadnego podskoku na nierówności czy czegoś w tym rodzaju. Pomyślałem dojadę to zasunę spowrotem. Ale jest problem bo nie mogę jej zasunąć a właściwie to nie mogę jej "zahaczyć" Wydaje mi się że to nie wina rolety tylko haczyków w plastikach bocznych. Było już ciemno a oświetlenie bagażnika rzuca tam cień, ale wydaje mi się też że prawy haczyk jest ok tylko z lewym jest problem. Jutro obejrzę to przy świetle dziennym, ale może ktoś spotkał się z czymś takim i wie jak to naprawić.
[ Dodano: Nie 31 Paź, 10 12:03 ]
No dobra. Za problemy odpowiada ustrojstwo 1z9 867 825c. Kawałek plastiku i dwie sprężynki. Przynajmniej tyle udało mi się wyjąć I tu pytanie kolejne. Jak zdjąć plasitk (z prowadnicą rolety) nr 1 na rysunku tak aby niczego nie połamać oraz jak zdjąć filc nr 2 (oczywiście pod pokrywką )bo wydaje mi się że jakieś fragmenty powinny spaść do środka. Do wyjęcia tego co pisałem wyżej zastosowałem metodę: "Odkręć widoczne śrubki, lekko odegnij i zgrabną oraz sprytną rączką wyjmij co się da." Niestety do montażu nowego elementu oraz wyjęcia tego co prawdopodobnie pospadało tej metody zastosować się już nie uda. Szukajki używałem ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłem.Załączone pliki
-
Komentarz