Dziwne wskazania licznika kilometrów Octavia 2000r

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Berger76
    Classic
    • 2012
    • 2

I o to chodzi by fun z jazdy był i się nie psuło
  • chovciu
    Classic
    • 2011
    • 2

Witam,
    2 tygodnie temu pojawił się w mojej skodzie (Octavia I, 2000r, 1.9tdi ) opisywany już tutaj problem z licznikami analogowymi. Oddałem auto do elektryka który poprawił luty na płytce. Liczniki działały (przez 2 godziny i znowu padły) a dodatkowo na wskaźniku kilometrów podziały się dziwne rzeczy. Zamiast pokazywać rzeczywisty przebieg "236888" pojawił się taki zapis "8,3688h" przy czym ostatni znak "h" pojawiał się tylko wtedy gdy powinno być "8". Po przejechaniu kilometra pojawiło się "8,36889" i za każdym razem pojawia się "h" gdy ostatnia cyfra powinna wynosić 8.
    Oddałem auto ponownie do poprawki. W tej chwili jest w warsztacie. Uzyskałem telefonicznie informacje, że przelutowano ponownie płytkę, i wskaźniki analogowe działają, ale nie mogą znaleźć przyczyny dziwnego wskazania na wyświetlaczu kilometrówki. Komputer wskazuje rzeczywistą ilość przejechanych kilometrów w "normalnym" formacie.
    Czy ktoś spotkał się z takim problem i co może być przyczyną takiej sytuacji ? Czy może mechaniczne uszkodzenia wyświetlacza licznika?

Komentarz

Pracuję...