Wyciek oleju z okolic skrzyni i półosi O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marass2
    Classic
    • 2013
    • 10

Nie będę się sprzeczał z estetami na temat wykonania, bo niema o co. Montaż monitora w tym wykonaniu jest całkowicie bezinwazyjny, niema żadnych dziur. Podstawa trzyma się na dwustronnym przylepcu, i wszystko można w każdej chwili zdemontować, nie pozostawiając śladu. Montaż monitora w miejscu na radio 2DIN w przypadku Octavii I jest nie funkcjonalny, gdyż monitor jest zbyt nisko. Miałem na próbę zamontowany monitor w tym miejscu i zrezygnowałem z tego na korzyść zamontowania na górze, było poprostu o wiele wygodniej. Pomimo że jest kamera, to jednak przy cofaniu trzeba bez przerwy błądzić wzrokiem pomiędzy lusterkami bocznymi, monitorem i górnym lusterkiem. Jeżeli boczne lusterka i monitor są mniej więcej na jednej linii poziomej jest o wiele lepiej. Wygląd to nie wszystko.
    Estetom przedstawiam kolejny daszek, też zdejmowany w ciągu 1 sekundy, wykonany nieco staranniej, no bo rzeczywiście tamten był wykonany na szybko i z tego co było pod ręką:

To jeszcze nie koniec, gdyż planuję kolejny daszek, dużo szerszy, zachodzący lewą stroną na osłonę wskażnikow, też z drewnianymi wstawkami, a nawet obszyty skórą, z miejscem na dodatkowe ewentualne wskażniki, kontrolki, zegarek, itp.
  • marcinusek
    Ambiente
    • 2011
    • 114
    • Octavia I combi (1U5)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

O1 2.0 benzyna AZJ.
    Zauważyłem niedawno ślady oleju na półosiach i zbagatelizowałem temat do teraz. Na zimnym silniku przy ruszaniu na 1 i 2 przy około 2000obr daje się słyszec dziwny dźwięk w tle pracującego silnika. Coś mi się zdaje że oleju w skrzyni brakuje i stąd ten dzwięk. Pytanie czy duży problem jest z wymianą uszczelniaczy półosi, ile mechanicy biorą za uszczelnienie skrzyni, ile i jaki olej jest wymagany, słyszałem o 2l i 75w80 lub 75w90 ale wolę się upewnić. Czy od razu odstawic octe na warsztat czy jednak jeszcze można z tym jeździć ? Sorry za dziwne pytania, auto potzrebne teraz a do mechanika nie po drodze...

[ Dodano: Czw 22 Lis, 12 11:36 ]
    Nikt nie pomoże?

Komentarz

Pracuję...