marekwiatr, Jak kolega Tony065, pisał masz walniętą upg.Przypuszczam że masz przedmuchy spalin do układu chłodzenia i ci wyciska wodę przez kruciec w zbiorniczku wyrównawczym.Zobacz czy masz mokro pod zbiorniczkiem,od strony podszybia na podłużnicy na dole to się przekonasz.
ile można z tym jezdzic??
potrzebny mi jest samochód na 2 dni, dam radę??
Tego nie idzie tak określić.Dopuki będzie kompresja to pojedzie,tylko pilnuj wody.Ja Sieną jezdziłem delikatnie prawie dwa tygodnie bo nie miałem kasy a chciałem za jednym zamachem zrobić rozrząd,upg i alternator mi siadał.Tak że próbuj jezdzić i miej ręke na pulsie jak to się mówi.
jak nie będziesz pałował do odcinki :wink: to śmiało możesz jeździć jeszcze trochę, ale zaplanuj jeszcze w tym roku tę naprawę. kup koncentrat G12, rozrób go z wodą destylowaną i dolewaj w razie potrzeby dopóki nie wymienisz uszczelki.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Ja bym jeszcze w czasie wymiany uszczelki przepłukał doporządku cały układ chłodzenia.Woda+przedmuchy nie wiadomo co tam zostanie w układzie.I wlej G-12 tak jak ma być.
Tak jak wszyscy piszą, UPG. Miałem to samo w ś.p. Passacie.
Pojeździłem na tym parę miesięcy. Oczywiście dolewka płynu pod ręką, bo wywalało zbiorniczkiem.
Jak ci silnik chodzi to węże przy chłodnicy twarde jak kamień?
Komentarz