rosnace obroty + brak wskazania paliwa i temp.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek_1
    Classic
    • 2018
    • 11

Zamieszczone przez kowaltom99
    Mam xenony w oryginale. Ostatnio musiałem zmienić żarniki. Wstawiłem oczywiście Chińskie Hidy

Wyklucza sie jedno z drugim moim zdaniem.

Wstawic mozna jedynie zamiennik palnika, a nie HID jako HID czyli zamiennik zarowki HIDowy w miejsce H1 i do tego przetwornica uniwersalna.

Zmiana samego palnika, nie powinna powodowac zadnych problemow.

Montaz uniwersalnej przetwornicy juz tak.
  • tomek_1
    Drive
    • 2014
    • 48

Witam wszystkich. Jakis czas temu zakupilem Octavie 1 z 98r z silnikiem AEE. Problem z obrotami wskazuje niby na uszkodzona przepustnice, odlaczona jest kosc od przepustnicy i delikatnie faluje na benzynie ale gdy przelaczy sie na gaz to wahania siegaja nawet az 500 obr/min i czesto gasnie. Jak podlacze kosc od przepustnicy to obroty same rosna az do odcinki. Czy istenieje mozliwosc naprawienia/redukcji przepustnicy czy w gre wchodzi jedynie wymiana?

Kolejnym problemem jest wskazanie poziomu paliwa i temperatury. Wskazowka paliwa ciagle lezy na rezerwie, czasem skoczy na 'fulla' ale tylko na przekreconym zaplonie przy zgaszonym silniku. Temperatura tez ciagle lezy na 0 stopni, myslalem ze to wina czujnika temperatury lecz sie mylilem. Po wymianie na nowy oryginalny skody pozostaje to bez zmian. Temperatura akurat mnie nie martwi bo wentylator normalnie sie zalacza ale to jednak jest uciazliwe chociazby pod katem poziomu paliwa. Czytalem kiedys na jakims forum ze podobno to wina ' zimnych lutow', eleltrycy potrafia to zrobic ale podobno po miesiacu problem na nowo sie pojawia a co miesiac wydawac pieniadze w wysokosci 100-200zl ( bo tyle podobno kosztuje) wcale mi nie odpowiada. Macie moze jakies pomysly czy moglo to byc czyms innym spowodowane?

Dzieki z gory za pomoc

Komentarz

Pracuję...