Dla mnie maska przednia jest 100 razy ładniejsza niż kwadraciaka pasata mowa o b5
odebrałem auto z serwisu, a tu...
Zwiń
X
-
odebrałem auto z serwisu, a tu...
witam.
Czy ktos sie orientuje ile kosztuje wymiana:
- kompletny zderzak + lakierowanie + wzmocnienie zderzaka
- grill maski + lakierowanie + chromowane ramki + kratka
- pas przedni
- reflektor xenon lewy
- kierunkowskaz lewy
- kompletna osłona silnika (z tworzywa)
- miska olejowa + olej
- uchwyt zawieszenia lewy (nie wiem jak to wygląda)
- robocizna...
wg serwisu to koszt 10 500 PLN - czy to jest OK ??? :?: Czy serwis przegiął i skorzystał z mozliwosci AC - PZU ?
-
-
Zamieszczone przez pafprzem1978, ale napisz czy ty coś musiałeś dopłacić zapłacić czy tak czy owak płaci PZU? jak to jest.
Komentarz
-
-
Re: odebrałem auto z serwisu, a tu...
- kompletny zderzak + lakierowanie + wzmocnienie zderzaka - sam zderzak okolo 900zl plus cos tam, a te cos sa najdrozsze wiec stawiam na 300zl
- grill maski + lakierowanie + chromowane ramki + kratka - 600zl
- pas przedni - caly pas przedni?? Z 800zl
- reflektor xenon lewy - sam reflektor bez przetwornic i zarowek kosztowal cos kolo 1200zl
- kierunkowskaz lewy - 80zl
- kompletna osłona silnika (z tworzywa) - ta duza ok 500zl boczne po 180zl
- miska olejowa + olej - olej z filtrem 300zl + miska z czujnikiem i uszczelka 800zl
- uchwyt zawieszenia lewy (nie wiem jak to wygląda) - ja tez nie wiem co to
- robocizna... roboczogodzina pewnie po 50zl
Wiec czesci kolo 6tys plus robota - bardzo mozliwe
Zderzak przod zwykly z listwa, kierunkowskaz plus wymiana z malowaniem blotnika, znaczek konserwacja i takie tam - ok 4 tys zl na gotowo
[ Dodano: Wto 24 Paź, 06 22:09 ]
Ziomal, A powiedz mi jaka to roznica, jak przekladasz zarniki, ze mniej porysowana, to akurat mala roznica, ktora szybko zbubisz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalMaicroft, wiesz jestem zdania że wymienia się dwie lampy ale to tylko moje osobiste przemyślenie
Wymienialem po 2 latach jeden reflektor i roznica miedzy nowym a starym jest kolosalna. :?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaWymienialem po 2 latach jeden reflektor i roznica miedzy nowym a starym jest kolosalna.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Ziomal, ale to normalka
tak z innej beczki ale analogicznie: żeby dali dwa amorki do wymiany to trzeba się nachodzić a i tak często nic nie wskórasz,
dają jeden do wymiany bo jeden tylko uszkodzony a każdy kto ma jakieś pojęcie wie że to manewr cholernie niebezpiecznyNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Ziomal, Akurat wiem jak te lampy wygladaja po 4 latach i wiem, ze akurat porysowanie srednio wplywa na swiecenie duzo bardziej zarnik. A tu kilka razy mycie i zaraz beda mialy takie fajne rysy, a potem dochodzi jeszcze taki fajny efekt od mycia spryskiwaczami.
Wiesz wymieniac mozna, tylko potem wlasnie pada, ze takie pierdoly a kosztowaly 60% wartosci rynkowej takiego auta :roll:
dobrygrzeswawa, No wlasnie to jest najlepszy przyklad, tak samo ma sie sprawa ze sprezynami. Dlatego wlasciciel potem doklada z wlasnej kieszeni, zeby kupic drugi dobry, jakby to na jego zyczenie on zostal uszkodzony :evil:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez PurchawaWymienialem po 2 latach jeden reflektor i roznica miedzy nowym a starym jest kolosalna.
Komentarz
-
-
A co kosztorysu to sie nie stresuj. Ja kiedys mialem stłuczke. Gość wjechał mi w plecy, szkody z mojej strony małe (spojler + listwa), na zderzaku prawie sladu nie było. Specjaliści z ASO powiedzieli mi, że jak dla mnie to koszt naprawy to około 500-700 zł (to nie była Octavia zaznaczam). Oczywiście gość mi to powiedział zanim użyłem słowa OC sprawcy. Wtedy wyszczerzył się tylko i powiedział że mają swojego likwidatora :twisted: Jaką rybkę szczeliłem jak zobaczyłem potem kosztorys przysłany do domu. Dwa tysiące z duzym kawałkiem, a czego to oni tam nie robili przy tym samochodzie Nie wiem, ale mam wrażenie że właśnie taki sposób podejście to jedna z przyczyn wysokich kosztów ubezpieczeń w tym kraju ( oprócz pazerności firm ubezp.)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przem1978witam.
- pas przedni
- reflektor xenon lewy
- kierunkowskaz lewy
- miska olejowa + olej
- robocizna...
wg serwisu to koszt 10 500 PLN - czy to jest OK ??? :?: Czy serwis przegiął i skorzystał z mozliwosci AC - PZU ?
12 300 zł, Allianz / ASO Skody
Tak, że jak dla mnie cena normal, po za tym z AC to co płaczesz? :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiechPozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez GolfistaZamieszczone przez przem1978witam.
- pas przedni
- reflektor xenon lewy
- kierunkowskaz lewy
- miska olejowa + olej
- robocizna...
12 300 zł, Allianz / ASO Skody
Tak, że jak dla mnie cena normal, po za tym z AC to co płaczesz? :szeroki_usmiech
:szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
Komentarz
-
Komentarz