kody błyskowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filip202
    Classic
    • 2007
    • 6

kody błyskowe

Pozdrowienia i podziękowania należą się Darkowi , za ...... kilogramy klubowych naklejek .

Zostały rozdzielone sprawiedliwie , naklejek u nas w Trójmieście pod dostatkiem :P
  • mkgrs
    Classic
    • 2006
    • 13

kody błyskowe

Witam! mam pytanie: czy jest możliwość wywoływania kodów błyskowych usterek? Mam octavię 1,9 TDI 110 KM z 2002 r. Poprzednio miałem vectrę B gdzie była taka możliwość. W gnieździe diagnostycznym trzeba było zewrzeć odpowiednie piny i na desce rozdzielczej zaczynała migać kontrolka check engine w pewien określony sposób - w ten sposób można było odczytać usterkę. Przeszukiwałem forum - ale nic takiego nie znalazłem.

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

mkgrs, z tego co wiem w octavi nie można ale jak chcesz sprawdzić autko to zapraszam na spota 6 grudnia to sie sprawdzi ewentualnie na podhale gdzie mieszkam

Komentarz

• -Piotr-
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1018
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez mkgrs
        czy jest możliwość wywoływania kodów błyskowych usterek?
        Ople i Daewoo pewnie i Chevrolety tak mają. VW i Skody z racji innej stajni mogą mieć inną metodę ale o niej nic mi nie wiadomo.
        O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
        KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
        O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Stare VW na OBD1 mialy sczytywanie bledow za pomoca kabla, badz kodow blyskowych.

Nowe, gdzie jest OBD2 jak Octavia 2 maja juz zczytywanie tylko z kabla.
          Spritmonitor.de

Komentarz

• mkgrs
            Classic
            • 2006
            • 13

djczas, dzięki za zaproszenie i propozycję. Byłem w zeszłym tygodniu na VAG-u i wiem co w mojej octavce "piszczy" ./ Moje pytanie wyniknęło raczej z ciekawości i ... lenistwa, no bo gdyby takie coś byłoby możliwe to nie trzebaby jechać do mechaniora i możnaby było samemu pogrzebać... ale może lepiej nie grzebać .
            Dzięki wszystkim za informacje.

Komentarz

Pracuję...