[O1] Kupno RS-a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • losikk
    Classic
    • 2008
    • 10

[O1] Kupno RS-a

Mnie tez dopiszcie.

Bedzie szczesliwa siodemka 8)
  • PiotrekDK
    Elegance
    • 2007
    • 798
    • Seat

[O1] Kupno RS-a

Witam Wszystkich!
    Morze juz gdzies byl podobny temat ale nie znalazlem na szukajce
    Zamierzam kupic Octavie 1.8t RS :twisted: :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
    W zwiazku z tym chcialbym sie spytac na co mam zwrucic szczegolna uwage przy kupnie i ogledzinach.
    Maja octavie jakies typowe przypadlosci, szczegolne miejsca gdzie wyskakuje rdza a morze jakies podzespoly szybko siadaja? Z gory dziekuje z karzda rade :!:
    ta zamierzam kupic
    ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
    mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

sprawdzic stan turbiny, to mi się nasuwa na mysl ogólne czy są jakies wycieki na silniku
      może ktoś z 1.8T podpowie.

Komentarz

• Lukasi
        Drive
        • 2007
        • 49

Niestety co do samej jednostki 1.8T to nie mam doświadczeń ale mogę powiedzieć, że jeśli myślisz o montażu LPG to nieryzykuj niewarto szkoda tego silnika a z drugiej strony znajomy po montażu do tej pory niemoże odżalowac tego blędu ciągle mu coś sie psuje choć na instalacje wydal prawie 4 tys.
        Pozatym osobiście szukał bym czegoś w ten deseń:
        Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia

Pozdro
        SPRZEDAM
        Czarna perła 1.6BFQ Ambiente+
        http://tnij.org/h39k

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

Zamieszczone przez Lukasi
          Niestety co do samej jednostki 1.8T to nie mam doświadczeń ale mogę powiedzieć, że jeśli myślisz o montażu LPG to nieryzykuj niewarto szkoda tego silnika a z drugiej strony znajomy po montażu do tej pory niemoże odżalowac tego blędu ciągle mu coś sie psuje choć na instalacje wydal prawie 4 tys.
          Pozatym osobiście szukał bym czegoś w ten deseń:
          Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia

Pozdro
          szkoda to portfela. Jak kolega zalozyl w garazu, to teraz ma tego skutek. Do 1.8T da sie zalozyc gaz, tylko trzeba miec o tym pojecie. to tak nawiasem, bo PiotrekDK jakos nie pisze o zakladaniu gazu.. tym bardziej ze nie jest z Polski.
          poza tym, jakos nie wiem o co Ci chodzi z tym linkiem ktory podales, przeciez to jest dokladnie to samo, tylko kombi.

A wracajac do tematu, to rdzy raczej nie bedzie w tak mlodym aucie. Podzespoly to tez raczej powinny byc ok, no chyba ze wlasciciel to jakis kat. Posluchaj czy cos nie stuka, puka itp.
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Hanz2k
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 522

1. Nie słyszałem żeby do O1 wkładano 6 airbagów,
            2. Jeżeli przebieg wynosi rzeczywiście 54 kkm to raczej nie powinieneś mieć z nią problemów,
            3. Jeżeli możesz to weź tą z gratki
            Hanz2k
            1,8 T by MT
            :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

• PiotrekDK
              Elegance
              • 2007
              • 798
              • Seat

Hej!
              Dzieki za wszystkie odpowiedzi :!:
              Sigma_74, tak myslalem o turbo
              Lukasi, kombi to nie w moim typie, wole cos zgrabniejszego :lol:
              Tak jak tomek, zauwazyl nie mieszkam w Polsce wiec Lpg odpada, tu nikt nie jezdzi na LPG
              Hanz2k, nie wiem czy bylo 6 airbagow czy nie, dziki ze zwrociles mi na to uwage, choc znalazlem jeszcze jednego rs-a z 2004 z 6 poduchami. Ale mam zamiar w weekend wybrac sie do salonu skody to mi wszystko powiedza jak im podam vin numer
              No mam nadzieje ze nie bedzie z nia problemow i ja kupie

[ Dodano: Sro 06 Cze, 07 12:15 ]
              Dodam ze byla od nowosci jezdzona przez wlasciciela salonu skody, 4 miesiace temu odkupil ja obecny wlasciciel, a ze dostal sluzbowy samochod to ja sprzedaje

Komentarz

• Arrakis
                Drive
                • 2006
                • 40

O, widzę, że ten RS znowu w gratce. Coś go właściciel nie może sprzedać? Kilka miesięcy temu był wystawiany ze zdjęciem zrobionym w jakimś garażu.
                Ja akurat szukam kombi i ten mi się podoba, ale wciąż się zastanawiam tdi, czy 1.8T. No, ale zakup dopiero za 2-3 miesiące.

Arrakis

Komentarz

• Janusz
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 598

http://www.gratka.pl/moto...491771a861c&s=1
                  ta skode ten koles chcial sprzedac tu na forum , probowal zrobic to chyba 3-4 razy od listopada ja sprzedaje... Czyzby bylo z nia cos nie tak :?: Sam mialem na nia chec ...

Komentarz

• Lukasi
                    Drive
                    • 2007
                    • 49

Zamieszczone przez tomek
                    poza tym, jakos nie wiem o co Ci chodzi z tym linkiem ktory podales, przeciez to jest dokladnie to samo, tylko kombi.
                    Czy takie samo to bym postulował silnik racja ten sam ale popatrz na wyposażenie, jest navi i orginalna konsola miedzy tymi dwoma nawt bym się nie zastanawiał i brał kombi.
                    Zresztą sam mam kombi i według mojej własnej opini lepiej się prezentuje niż sedan, kombi RULEZ!
                    Ale widać pan autka pchnąć niemoże wiec pewnie jakaś podpucha, znalazłem zatem coś dla miłośników sedana, niestety opis auta trochę kiepski.
                    SPRZEDAM
                    Czarna perła 1.6BFQ Ambiente+
                    http://tnij.org/h39k

Komentarz

• speedy
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 396

ciekawe czemu w tym ostatnim linku srebrna RS'ka nie ma ori boczkow drzwi z RS :roll:

z tego co wiem to srodki boczkow byly biale :roll:

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

speedy, Mozliwe ze to jest sprowadzony RS i tak tez pisze. Wtedy boczek mogl byc czarny w skorze. W Polsce nie bylo w RS-ach 17" felg tylko 16
                        Spritmonitor.de

Komentarz

Maicroft, byly przez krótki czas na poczatku

Komentarz

• daneczek76
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 3642
                            • Toyota

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2857035
                            a w RS nie było przypadkiem Ksenonów bo wtym niema chyba miał stłuczke sprzodu ten RSik
                            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

daneczek76, Zalezy od rocznika
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• Pestka
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 1208

Zamieszczone przez Hanz2k
                                1. Nie słyszałem żeby do O1 wkładano 6 airbagów,
                                wkładali i więcej...pierwszą Octę..jeden z 8 egz. dostal szef fabryki w Mladzi Boleslav...ojciec mówił że miała 8 airbagów...tyle że długo nie pojeździł bo pod tira wjechal i ścieło caly dach po kierę włącznie w kierowcą :?
                                "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz." Julian Tuwim
                                MOJA OSTATNIA: http://sexikowo.myminicity.com/ - nowy członek
                                http://sexikowo.myminicity.com/env - dbamy o środowisko
                                http://sexikowo.myminicity.com/sec - bezpieczenstwo
                                http://sexikowo.myminicity.com/tra - transport
                                http://sexikowo.myminicity.com/ind - praca

Komentarz

• djczas
                                  RS
                                  • 2005
                                  • 9612

Gmero, u mnie w pewnym momencie było 60 poduch

Komentarz

• PiotrekDK
                                    Elegance
                                    • 2007
                                    • 798
                                    • Seat

Zamieszczone przez tomek
                                    Czy takie samo to bym postulował silnik racja ten sam ale popatrz na wyposażenie, jest navi i orginalna konsola miedzy tymi dwoma nawt bym się nie zastanawiał i brał kombi.
                                    Zresztą sam mam kombi i według mojej własnej opini lepiej się prezentuje niż sedan, kombi RULEZ!
                                    Ale widać pan autka pchnąć niemoże wiec pewnie jakaś podpucha, znalazłem zatem coś dla miłośników sedana, niestety opis auta trochę kiepski.
                                    http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2857035
                                    Abstrachujac ze kupywal bym samochod w Polsce , to wybral bym ten co kupuje, navigacje tez ma co prawda nie oryginalna ale za to moge wsadzic w kieszen i nie bac sie ze ja mi ktos zap... razem z polowa konsoli, pozatym samochod ktury kupuje ma pewne pochodzenie, 3 lata jezdzil nim wlasciciel salonu Skody, wiec powinna byc dopieszczona, no ale rozumiem jak ktos woli kombi
                                    ale jak gdzies czytalem:
                                    "z gustem to jak z dziura w du... kazy ma swoja" :evil:

Komentarz

• daneczek76
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 3642
                                      • Toyota

Zamieszczone przez PiotrekDK
                                      ktury
                                      co to znaczy ktury bo ja znam ale który. Ale to tak w woli przypomnienia.

[ Dodano: Pią 08 Cze, 07 12:16 ]
                                      Zamieszczone przez Gmero
                                      długo nie pojeździł bo pod tira wjechal i ścieło caly dach po kierę włącznie w kierowcą
                                      a tak głośna sprawa była. Wychodzi że jakby nawet 100 poduszek mieć to i tak nic z tego jak się pod tirem parkuje.

Komentarz

• Arrakis
                                        Drive
                                        • 2006
                                        • 40

ta skode ten koles chcial sprzedac tu na forum , probowal zrobic to chyba 3-4 razy od listopada ja sprzedaje... Czyzby bylo z nia cos nie tak Sam mialem na nia chec ...
                                        Też miałem na nią chęć, ale kupiłem w końcu :P działkę pod domek.

Faktycznie, coś musi być nie tak. Podobno grzebał przy niej Masters. Może on będzie coś pamiętał.

Arrakis

Komentarz

• PiotrekDK
                                          Elegance
                                          • 2007
                                          • 798
                                          • Seat

[quote="daneczek76"]
                                          Zamieszczone przez PiotrekDK
                                          ktury
                                          co to znaczy ktury bo ja znam ale który. Ale to tak w woli przypomnienia.

Oj to sie po mnie jeszcze duzo popoprawiasz

Komentarz

• sebasuperb
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2006
                                            • 1318

Zamieszczone przez tomek
                                            http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2857035
                                            Widziałem właśnie ostatnio ją na necie i wpadła w oczko, ładna i ładny rocznik, cena również przystępna, ponegocjować zawsze można
                                            [scroll:d01e0e5c3d]Zapraszamy na Spoty na Podkarpaciu :spin: [/scroll:d01e0e5c3d]

Komentarz

• daneczek76
                                              RS
                                              S_OCP Member
                                              • 2006
                                              • 3642
                                              • Toyota

tak w woli przypomnienia ogladałem fotki tej tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=9433 całkiem całkiem ale wy chyba kombi nie chcecie.

Komentarz

• Arrakis
                                                Drive
                                                • 2006
                                                • 40

Daneczek,
                                                to jest właśnie to kombi, o którym była wcześniej mowa.

Arrakis

Komentarz

• Janusz
                                                  Rider
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2007
                                                  • 598

widzialem ja w realu i jechalem nia, niewiem dlaczego ale swiecil sie check engine i cyfry zegara i przebiegu km byly jakby rozlane.....

Komentarz

Pracuję...