Problem z el. szybami POMOCY!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • karol0012
    Drive
    • 2007
    • 67

Witam!

potrzebuje pomocy!!!
    jak wiadomo teraz zima więc spryskiwacz tylnej szyby jak najbardziej przydatny, a tu co?? płyn spryskiwacza po naciśnięciu na rączke uruchamiającą sprywskiwacz leci pod kierownice zalewając wszystkie kable znajdujące sie pod układem kierowniczym!!!!
    Kupilem auto i o tym nie wiedziałem jak po pierwszej próbie woda zmoczyła mi skarpety i buty to sie przeraziłem a już nie mówiąc, jak zobaczyłem że leci prosto pod układ.
    Z tego co się rozglądałem pomiedzy blacha łączącą kabine wnętrza samochodu a kabine silnika - nie ma kabla, tak jakby był urwany albo odłączony. Nie wiem co zrobic, nijak nie można się do tego dostać. Pomyślałem że najprawdopodobniej trzeba będzie rozbierać całą deske żeby możliwe było dojście do całego wężyka ale może ktoś inny miał podobną sytuacje i jest w stanie pomóc i rozwiazać problem.

piszcie i radźcie!
    pomocy!!

pozdrawiam
    Damian
  • Fery
    Ambiente
    • 2006
    • 236

Mam problem, w drzwaich kierowcy na zapalonym silniku jak chcę opuścić szybę to słychać jakby podnośnik próbował szybę podnieść i dopiero po kilkukrotnym wciskaniu opuści się. Jest też tak że tylko w tych drzwiach nie zawsze działa automatyczne opuszczenie i podnoszenie szyby po mocniejszym wciśnięciu guzika. POMOCY Co robić, jak to naprawić.

99r, 4xel.szyb.

Komentarz

• markom
      Drive
      • 2007
      • 93

Mozesz podłączyć vaga, powinien jakiś błąd wyświetlić a jeśli nie, to podmień z innej skody przyciki od sterownaia szybami. Możesz też spróbować rezebrać ten wyłącznik i przeczyścić styki albo środkiem do elektryki go potraktować
      Lichy

Komentarz

• Fery
        Ambiente
        • 2006
        • 236

Jak na razie to pomogło odłaczenie na jeden dzień kostki od przycisków sterowania, oby nie na krótko

Komentarz

Pracuję...