przepustnica

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dell123
    Classic
    • 2008
    • 24

przepustnica

To cena z autoryzowanego serwisu forda!!!! Zadzwoń do serwisu i sprawdź....
  • sziro
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 53

przepustnica

koledzy a czym oczyści przepustnice z góry dziękuje silnik 1.6 55kw AEE prosze o szybką pomoc

Komentarz

• Janinho
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 390
      • Octavia II (1Z3)
      • BKD 2.0 TDI 140 KM

taka usługa kosztowała mnie w warsztacie 30zł więc może lepiej nie ryzykować samemu
      >>>Moja Octavka<<<

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9935
        • Ford

Ja w serwisie Skody w W-wie przy Stawkach zapłaciłem 48zł. I wzorem poprzedniego kolegi doradzałbym Ci jednak oddać auto do fachowców. Tym bardziej, że na tym polu nie masz widzę doświadczeń...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kurynio
          Ambiente
          • 2007
          • 166

polecałbym tak jak koledzy jednak zostawić to komuś, kto kiedys juz to robil, chociażby z tego powodu, że po oczyszczeniu trzba wprowadzić nastawy podstawowe za pomoca testera. Jeżeli mimo wszystko chcialbyś robić to we własnym zakresie polecam środek ONE SHOT firmy kent

Komentarz

• Sebastian_M26
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 1823
            • Superb II (3T4)

Po czyszczeniu potrzebna adaptacja, więc sam ani mechanik który nie zna się na VAG tego nie zrobi, a czyszczenie bez adaptacji nie ma sensu
            Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Zamieszczone przez sziro
              koledzy a czym oczyści przepustnice z góry dziękuje silnik 1.6 55kw AEE prosze o szybką pomoc
              Ja osoboście czysciłem sam bezyna ekstrakcyjną nie sciągajac przpustnicy z auta także też jej nie trzba bylo adoptować. Robilem tak 3 x cyli do przebiegu ok 130 tyś. Potem AEE poszło do ludzi. Odkrec filtr powietrz szmatke w ręce namocz ja w benzyce od wewnątrz szmatką wyczyśc przpustnice , potem lekko za linke ciągni żeby sie otwarła i też wyczyść ile dasz rade i poklopocie. Ja zawze czyciłem kiedy gas na wolnych obrotach a takto spoko było.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• piotrekpruszcz
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2007
                • 122

Czyszczenie od góry nic nie daje bo większość syfu zbiera sie od dołu pod klapka wiem to z autopsji....Bez zdejmowania to nie ma sensu zbytnio się za to brać.

Komentarz

• pablo_doctor
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 791

prosze bardzo oto foto relacja z czyszczenia przepustnicy, wymiany kabli wysokiego itp.

Sam robilem, sam czyscilem, sam adaptowalem.

Sprawa jest prosta i przy minimum zdolnosci manyalnych mozna to zrobic.
                  oto link:

Fakt faktem trzeba zdemontowac zeby dokladnie wyczyscic a adaptacja nie zalezy od tego czy sie przepustnice sciaga czy nie.
                  Adaptowac nalezy po czyszczeniu.
                  pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Dig Dug
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1306
                    • Seat

pablo_doctor, Ja mam 2.0 i nigdy mi kolesie nie adaptowali przepustnicy. Koles sciagal, czyscil i zakladal. Potem przez jakis czas wchodzil na wysokie obroty, albo wolno opadaly obroty, ale to przechodzi po jakies 20-30km. Kolesie mowili, ze samo przejdzie i faktycznie. Wiec po co adaptacja, skoro sam sie adaptuje ?? Co ona ma dawac ??
                    Była O1 jest F2.

Komentarz

• pablo_doctor
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 791

Dig Dug mozna nie adaptowac ale efekty beda takie jak opisywales do czasu kiedy sterownik silnika "nie nauczy sie przepustnicy".
                      Proces adaptaci polega na tym ze zterownik silnika "dowiaduje sie" gdzie przepustnica jest zamknieta, otwarta w polowie orz kiedy otwarta jaest na max.
                      Jesli nie ma adaptacji to sterownik /tak podejzewam/ sam na podstawie zapisanego programu dopasowuje informacje z potencjometru do kata otwarcia przepustnicy.

Ktos tez mi mowil zeby nie robic adaptacji bo po jakim wszystko wroci do normy ale czy napewno wszystko jest ok na OKO ??
                      TYego nie wim a ze mialem swojego VAG`a to z dusza na ramieniu zrobilem adaptacje.
                      Jak sie potem okazalo to bardzo trywialna czynnosc a caly proces trwa ok 1 min.

Wrazie czego pytajcie
                      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

Zamieszczone przez piotrekpruszcz
                        dołu pod klapka wiem to z autopsji....
                        klapke odchylasz i czyścisz nie ma problemu. co do przepustncy powinna sama się zaadoptować jesli jest OK, bierze info z ustawień no cyba że coś się wysrało.
                        [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• superspeedo
                          Drive
                          • 2007
                          • 80

Zamieszczone przez daneczek76
                          Zamieszczone przez piotrekpruszcz
                          dołu pod klapka wiem to z autopsji....
                          klapke odchylasz i czyścisz nie ma problemu. co do przepustncy powinna sama się zaadoptować jesli jest OK, bierze info z ustawień no cyba że coś się wysrało.
                          Sama się zaadaptuje, ale nigdy nie będzie tak dokładnych ustawień jak po podpięciu do VAG-a.

Komentarz

• splawik
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 1292

Zamieszczone przez superspeedo
                            co do przepustncy powinna sama się zaadoptować jesli jest OK, bierze info z ustawień no cyba że coś się wysrało.

Sama się zaadaptuje, ale nigdy nie będzie tak dokładnych ustawień jak po podpięciu do VAG-a.
                            Sama czy nie sama, co za różnica. Vagiem trwa to chwilke, a tak to trzeba troche pośmigać i sie powqrwiać zanim sie ustawi. :szeroki_usmiech
                            A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                            AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                            O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                            -------------------------------------------------
                            Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

Pracuję...