To cena z autoryzowanego serwisu forda!!!! Zadzwoń do serwisu i sprawdź....
przepustnica
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szirokoledzy a czym oczyści przepustnice z góry dziękuje silnik 1.6 55kw AEE prosze o szybką pomoc[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
prosze bardzo oto foto relacja z czyszczenia przepustnicy, wymiany kabli wysokiego itp.
Sam robilem, sam czyscilem, sam adaptowalem.
Sprawa jest prosta i przy minimum zdolnosci manyalnych mozna to zrobic.
oto link:
Fakt faktem trzeba zdemontowac zeby dokladnie wyczyscic a adaptacja nie zalezy od tego czy sie przepustnice sciaga czy nie.
Adaptowac nalezy po czyszczeniu.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
pablo_doctor, Ja mam 2.0 i nigdy mi kolesie nie adaptowali przepustnicy. Koles sciagal, czyscil i zakladal. Potem przez jakis czas wchodzil na wysokie obroty, albo wolno opadaly obroty, ale to przechodzi po jakies 20-30km. Kolesie mowili, ze samo przejdzie i faktycznie. Wiec po co adaptacja, skoro sam sie adaptuje ?? Co ona ma dawac ??Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Dig Dug mozna nie adaptowac ale efekty beda takie jak opisywales do czasu kiedy sterownik silnika "nie nauczy sie przepustnicy".
Proces adaptaci polega na tym ze zterownik silnika "dowiaduje sie" gdzie przepustnica jest zamknieta, otwarta w polowie orz kiedy otwarta jaest na max.
Jesli nie ma adaptacji to sterownik /tak podejzewam/ sam na podstawie zapisanego programu dopasowuje informacje z potencjometru do kata otwarcia przepustnicy.
Ktos tez mi mowil zeby nie robic adaptacji bo po jakim wszystko wroci do normy ale czy napewno wszystko jest ok na OKO ??
TYego nie wim a ze mialem swojego VAG`a to z dusza na ramieniu zrobilem adaptacje.
Jak sie potem okazalo to bardzo trywialna czynnosc a caly proces trwa ok 1 min.
Wrazie czego pytajciepablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrekpruszczdołu pod klapka wiem to z autopsji....[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Zamieszczone przez piotrekpruszczdołu pod klapka wiem to z autopsji....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez superspeedoco do przepustncy powinna sama się zaadoptować jesli jest OK, bierze info z ustawień no cyba że coś się wysrało.
Sama się zaadaptuje, ale nigdy nie będzie tak dokładnych ustawień jak po podpięciu do VAG-a.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
Komentarz