Problem z oryginalnym radiem...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamkrak1
    Drive
    • 2009
    • 59

Ja w siatę dziarzę :diabelski_usmiech

[ Dodano: Wto 02 Wrz, 08 18:20 ]
    Zamieszczone przez Bulikowy
    Ziomal, a czy ty przypadkiem nie masz teraz plastyki ??
    :?
    AdamKrak Pierwszy
  • pic2ek
    Rider
    • 2007
    • 624

wczoraj zona jezdzila po miescie autem, wszystk ook, wrocila do domu, i za 1 h znow d o miasta a tu dupa. przekrecam kluczyk, wszystkie wskazniki sie uruchamiaja, a rozrusznik nawet nie pyknie! po perturbacjach, pracy w deszczu,w nocy z latarka, klniecia na czym swiat stoi (oczywiscie nie na autko ) doszedlem ze od rozrusznika odpiela sie jakas kostka. autko odpaliło ale radio nie działa :shock: jakis safe sie wyswietla :shock: , pewnie jakis kod woła ale skąd ja mam go wziac?? juz wczoraj bylem zbyt zmeczony zeby jeszce grzebac przy radiu. pomozcie... szukalem w szukajce ale nie dosc dokladnie bo jestem w pracy a jak wiadomo w pracy trzeba pracowac

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Radio nie miało napięcia i zgubiło kod musisz wprowadzić kod i po sprawie jeśli nie masz kodu do radia to powinien być w papierach z radia wybity.

A jeśli i tego nie masz to zostaje ASO lub jakiś magik który za 50 zł powie Ci jaki jest kod
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• esjot
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 152

Jak kupiłes samochód musisz mieć instrukcję z oryginalnym kodem do radia.
        Jenak podejrzewam ,że radio zostało zmienione bo jeżeli było od nowości to Safe się nie pojawia tylko od razu się radio włacza bo jest od razu wykrywane .
        A jeżeli nie masz kodu a radio było wymieniane w serwisie kod dostaniesz po wizycie w ASO ,a oni dostaną go ze Skoda Auto.

Pzdr
        Superb - 2 Kombi

Komentarz

• pic2ek
          Rider
          • 2007
          • 624

dzieki Panowie za info

Komentarz

• pablo_doctor
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 791

A nie jest czasami tak ze jak na wyswietlaczu widnieje SAFE to majac kod i tak go nie wpisze??

Gdy jest SAFE to trzeba zostawic radyjo wlaczone na ok godzine napis zniknie i dopiero wtedy bedzie mozna wklepac kod - pod warunkiem ze go sie ma

Pozdrawiam - powodzenia
            pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• pic2ek
              Rider
              • 2007
              • 624

ło matko :shock: :shock: , no wlasnie pod warunkiem ze sie go ma... jak przyjde z pracy muse go poszukac

Komentarz

• mariobros
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 551

Nie jest regułą, że kod jest z instrukcją. W mojej O2 ASO musiało gdzieśtam dzwonić, żeby ustalić jaki jest kod do mojego radia (był potrzebny, podczas naprawy)...
                Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• tasher
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 170

A nie czasem najpierw trzeba przekręcić kluczyk zapłonu i dopiero potem włączyć radio?. Mnie kilka dni temu radio przestało działać i pojawiał się napis CD ERROR. Dzisiaj po prostu odłączyłem na chwile bezpiecznik. Po włączeniu na wyświetlaczu pojawił się jakiś napis i kod 1000. Wtedy wyłączyłem radio i zapłon i po chwili włączyłem napierw zapłon a dopiero potem radio, pojawił się napis SAFE radio coś tam zamruczało i po kilku sekundach zaczęło grać (tylko dlaczego jako pierwszą stację złapało Radio Maryja :P )
                  Zobacz ile Ci zostało czasu:
                  http://zegarsmierci.info/s/zegar

Komentarz

• pleban
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 580

kod wbijasz jak Ci się pojawi 1000 na wyświetlaczu, jeśli poprzednio bawiłeś się wbijając lipny kod będziesz musiał swoje odczekać (aż do pojawienia rzeczonej 1000 - ki)
                    Następnie za pomocą klawiszy 1 - 4 wbijasz kod (1 - to tysiące, 2 setki, 3 dziesiątki, 4 jedności) po czym zatwierdzasz >> po prawej stronie przewijania - trzymasz nieco dłużej

powodzenia
                    była O1 1,6 102 KM
                    była O1 1,9 TDI 90 KM
                    była O2 1,9 TDI DSG 105 KM
                    był Citroen Berlingo 1,6 HDI
                    jest Ford Tourneo Courier

Komentarz

• pic2ek
                      Rider
                      • 2007
                      • 624

Panowie przyjde z pracy i zaraz sprawdze! jestescie wielcy!!

Komentarz

Pracuję...