Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

TEMPOMAT SKODA OCTAVIA II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tak jak najbardziej
    Skoda Octavia II FL
    Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/

Komentarz

• Witajcie mądrzy ludzie. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze działa i może pomóc, ale zdesperowany jestem. Walczę bezskutecznie z tempomatem w mojej O2 1,9TDI BXE Ambiente 2007r. Moduł 1K0953549BC manetka dokupiona 1K0953513G. Zamontowałem, tempomat zakodowałem vcdsem w module kierownicy i w silniku. Błędów silnika ani kierownicy nie wyświetla. Bloki pomiarowe sprawdzam i mam normalne reakcje na wciśnięcie +, -. cancel itp. Jedyna rzecz, która daje do myślenia, to w blokach pomiarowych silnika przy CC Pedal Monitoring mam 00001100, czyli wg opisu wartość czwarta to CCS enabled, zaś trzecia od prawej pokazuje jakoby sprzęgło było wciśnięte, ale ta jedynka widnieje tam stale niezależnie czy sprzęgło wciskam czy nie. Mechanikiem nie jestem i nie wiem czy ma to znaczenie, ale poprzedni właściciel wymienił sprzęgło dwumasowe na zwykłe. Nie wiem czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem przy montażu CC, ale może coś podpowiecie. Dzięki!

Komentarz

• musi być reakcja na sprzęgło, poszukaj innych bloków pomiarowych gdzie widać naciśnięcie sprzęgła i hamulca
        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
        poprzednie modele:
        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Gdybyś miał w profilu uzupełnić pole "lokalizacja" to co byś wpisał?
          Czy w tym samym bloku pomiarowym widzisz reakcję na wciśnięwciśnięcie pedału hamulca?
          Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
          Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• Dzięki za odpowiedzi i w ogóle za działania na forum czy YT, bo w sumie to dzięki Wam ogarnąłem samodzielnie temat manetki. Z Grodziska Maz. jestem. Poszukam jeszcze innych bloków, ale 006 sprawdzany pokazuje w chmurce vcdsowej, że są to wartości odpowiednio dla pedałów hamulca, sprzęgła itp. Wciśnięcie hamulca zmienia wartość 0/1, zaś sprzęgło ciągle stoi na 1. Moje podejrzenie pada na czujnik Halla na pompie sprzęgła. Spróbuję go wygrzebać i mam nadzieję, że to on. Jedynie martwi mnie, że prawdopodobnie vcds pokazałby błąd tego czujnika gdyby było coś nie tak.

Komentarz

• No właśnie ze sprzęgła nie pokazuje błędu.
              Czujnik lub jego wiązka.
              Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407

Komentarz

• Wygrzebałem czujnik. Podmieniłem używką z allegro(może pechowo też uszkodzony), ale nic to nie pomogło. Sprzęgło w vcds nadal wciśnięte stale. Wtyczkę czujnika sprawdziłem. Wizualnie ok. Napięcie do czujnika dochodzi(piny 1 i 5). Nie mam pojęcia jak zbadać co za sygnał z niego wychodzić powinien(pin 2). Czytam po forach, że są modele VW gdzie wiązka ma 4 albo 5 przewodów. U mnie oryginalnie są 3 przewody, a piny 3 i 4 zaślepione. Nawet w instrukcji wymiany czujnika są na obrazku 4 przewody. Ręce opadają. Chyba nowy czujnik wypada kupić, chociaż jest ryzyko, że przyczyna leży gdzie indziej i utopię stówkę.

Komentarz

• Uzupełnij informacje o aucie w profilu.

Komentarz

• Uzupełniłem profil. Zadziałałem też w temacie czujnika. Wstawiłem nowy a oprócz tego podłączyłem(na krótko do wtyczki od czujnika) nową pompę sprzęgła z jeszcze innym czujnikiem. Niestety rezultat żaden. Vcds pokazywał cały czas wciśnięte sprzęgło i na dobrą sprawę nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić. Jakby ktoś miał pomysł co mogę z tym zrobić, to chętnie skorzystam.

Komentarz

• Witam,

Mam Octavię II przed FL, 2012, 1.6 LPG.

Chciałbym dołożyć tempomat, rozumiem, że taki sprzęt należy zakupić:

Link
                      lub
                      Link

Czy w okolicach Łodzi lub Warszawy mogę liczyć na pomoc kolegów z forum z montażem, zakodowaniem?

Komentarz

• Nie. Jak masz rocznik 2012 to manetki są zespolone.
                        Zadzwoń to pomogę ustalić co jest potrzebne.

Komentarz

• Witam, panowie a macie jakiś najprostszy sposób na zrobienie automatycznych świateł w Skoda Yeti 2016r 1.4 tsi CZCA?

Komentarz

• Próbowałeś zakodować w sterowniku 09?

Komentarz

• Nie z takiego względu że przełącznik jest bez funkcji auto

Komentarz

• Ok. Ale powinien być tam bit- światła stale włączone- czy jakoś tak. Dziwne, że tego nie masz włączonego. W pozycji 0 włącznika świateł nic Ci nie świeci?
                                Czujnik deszczu masz?
                                Gdzie mieszaksz?
                                Przyjedź to poszukam tego.​
                                Ostatnio edytowany przez koleś; 6390.

Komentarz

• W pozycji 0 włączone są na stałe dzienne lecz można je wyłączyć w komputerze pokładowym. Czujniku deszczu nie ma, mieszkam na Podkarpaciu.

Komentarz

• Teraz wszystko jasne.
                                    Masz takie opcje:
                                    Wymiana szyby pod czujnik zmierzchu/desczu i lusterko fotochrom.
                                    Usuwasz lusterko, które masz teraz i przyklejasz mocowanie lusterka fotochrom + dokładasz czujnik.
                                    Montujesz do włącznika świateł chiński wynalazek z czujnikiem zmierzchu. Wpina się go pomiędzy włącznik a wtyczkę włącznika.

Komentarz

• A ta 3 opcja jak wygląda i skad takie coś wziąć?

Komentarz

• Zamieszczone przez zimmeek Zobacz wpis
                                        A ta 3 opcja jak wygląda i skad takie coś wziąć?
                                        Coś takiego - tylko że zielony

52,52 zł 5%OFF | Dla Skoda Octavia II 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2013 światło przeciwmgielne przełącznik reflektorów czujnik przycisku Chrome 1Z0941431K
                                        淘宝网 - 淘!我喜欢
                                        Ostatnio edytowany przez Rafał Oskar; 43908.
                                        OIIFL Kombii - 198 Km / 457Nm - R Stage One
                                        http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...5-o2fl-2-0-tdi

T: 500286848

Komentarz

• Zamieszczone przez zimmeek Zobacz wpis
                                          A ta 3 opcja jak wygląda i skad takie coś wziąć?
                                          Link Rafała nie działa.
                                          Tu masz do Octavii
                                          404 page

Komentarz

• tempomat zamontowany zakodowany działa jak tralala.
                                            Specjalne podziękowania dla kolegi koleś za mega pamięć i pomoc ze światłami dziennymi gasnącymi zaciągając ręczny
                                            Wiedza bez cenna na zabytkowy sprzęt jak mój

Komentarz

• Zamieszczone przez koleś Zobacz wpis
                                              Link Rafała nie działa.
                                              Tu masz do Octavii
                                              404 page
                                              Kolor tego przełącznika zielony jest? Do mojej O2FL wystarczy tylko to podmienić i będę miał przełączanie automatyczne świateł z dziennych na mijania przy zmroku/wjazdu w tunel?
                                              Gdzie najlepiej przykleić ten czujnik?
                                              O2Fl z dziennymi w halogenach, bez czujników... Octavia Club Polska
                                              Wirus -> 136 KM 310 Nm
                                              https://forum.octaviaclub.pl/forum/m...kombi-by-szere

Komentarz

• Tak jest kolor zielony na napisie auto reszta bardziej w biel wpada, podmieniasz czujnik gdzieś pod szybę "u mnie na lewym boku jest" i działa całkiem sprawnie.
                                                Nawet jest coś w podobie Coming/Leaving Home​ może kwestia ustawień ale u mnie z przodu postojówki się świecą a nie mijania czas na przesyłkę nie całe dwa tygodnie
                                                Załączone pliki

Komentarz

POWRÓT NA GÓRĘ
                                                Pracuję...
                                                X