Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Podgrzewane fotele climatic

Zwiń
X
 
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

  • Podgrzewane fotele climatic

    Nie octavia ale mój caddy . Problem taki że wsadzony panel climatica zamiast ogrzewania poprzepinany i dołożony Can , generuje błąd komunikacji sporadyczny w bordzie i bramce . Na 1000 procent ok podłączony, diagnozuje, odpala szybę tylna ,ale nie startują fotele .

    W testach w bordzie odpalają na chwilę i przełącza na nieaktywny .

    Wiązka sprawna, zasilanie stołkow dochodzi do sterownika w fotelu jak i climaticu .

    Sterownik sprawny ,podmieniany z działającego

    ​​​​​​Bord podmieniany na 30 bitowy to samo tylko błąd komunikacji nic więcej .

    Na jakiej zasadzie działa panel klimy i jakie daje napięcie wysterowania na fotele przy 5

    Ps błędy od czynników klimy pomijam bo auto nie ma klimy

  • #2
    W gatewayu zakodowałeś (zaznaczyłeś) 08 ze ma klimę?

    Komentarz


    • #3
      Bo jak nie to zaznacz żeby bramka wiedziała że jest panel z klimą

      Komentarz


      • #4
        Jest zakodowane i normalnie go diagnozuje czekam na inny panel by sprawdzić czy to wina panela bo napięcia zasilania są zarówno na panelu jak i kostkach przy fotelach.

        Komentarz


        • #5
          Can podłączyłeś do can komfortu ?

          Komentarz


          • #6
            kolory pomarańczowo-brązowy can- i pomarańczowo-zielony can+

            Komentarz


            • #7
              T20c/5 canL(-) T20/15 canH(+)

              Komentarz


              • #8
                Tak sprawdzałem 3 razy

                Komentarz


                • #9
                  Przewód miedzy bortnez a panel climatik pociągnięty i podłączony ? T12b/1 bortnez i T8n/2 klima

                  Komentarz


                  • #10
                    Po lifcie do bortnetz T52ab/21. Bez tego przewodu grzanie foteli nie zadziała i odpowiedniego kodowania.
                    Ostatnio edytowany przez jasiek2905; 23668.

                    Komentarz


                    • #11
                      Z tego co opisujesz to wnioskuje że nie podłączyłeś właśnie tego przewodu, ponieważ CE09 po przez ten właśnie przewód zasila potencjometry w panelu klimy

                      Komentarz


                      • #12
                        CE09 musi jeszcze być zakodowany że są grzane fotele.

                        Komentarz


                        • #13
                          Coś mieszasz albo ja źle czytam schematy ze schematu wychodzi że zasilanie na climatic masz na bezpieczniku 5 A a z borda masz kabel ale do sterownika fotela pod siedzeniem bo to instalacja z jednym sterownikiem

                          Komentarz


                          • #14
                            Sory masz rację.

                            Komentarz


                            • #15
                              źle popatrzyłem na schemacie pomyliłem, jeszcze raz przepraszam tak że tylko chyba podmiana panelu klimy i sprawdzenie pozostało.

                              Komentarz


                              • #16
                                Nie ma sprawy ,sam się dziwię co jest nie tak bo sprawdziłem wszystkie możliwości ...

                                Komentarz

                                POWRÓT NA GÓRĘ
                                Pracuję...
                                X