Czy to możliwe, żeby octavia z 2011 r. wersja ambiente nie miała zainstalowanego czujnika zużycia klocków? U mnie opcja "Brakepad Warning active/instaled" w kodowaniu zegarów nie była zaznaczona. Po jej aktywowaniu pojawiła się kontrolka i napis "Sprawdź klocki hamulcowe". Przebieg auta, to trochę ponad 17.000 km i klocki raczej się nie zużyły.
Pooglądałem, bez ściągania koła, czy jest tam doprowadzony przewód i wygląda na to, że jest tylko ten od abs, czyli niezależnie od rodzaju klocków nie będzie to działać.
Gadżet i tyle. U mnie rozpadła się wtyczka, więc odciąłem cholerstwo i po kłopocie. I tak przy wymianie kół zima/lato, lato/zima sprawdzam sobie klocki, więc po co to, jeśli podpięty jest tylko jeden klocek?
locki, więc po co to, jeśli podpięty jest tylko jeden klocek?
bo klocki zużywają się równomiernie jeżeli nie to coś jest nie tak ... A co do sensu istnienia są ludzie co nie wiedzą co to jest klocek hamulcowy i gdzie on sie znajduje , bądź tacy ludzie którzy sami nie zmieniają kół
Ja osobiście też tego nie potrzebuję i uważam to za zbędny gadżet
Koledzy, kto odpowie mi na 100% czy Skoda Octavia II Tour 1.6 BSE, ma w przednich klockach hamulcowych czujnik zużycia okładzin???
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz