[O2] Wentylatory działaja non stop.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzys139
    Classic
    • 2019
    • 0
    • Octavia I (1U2)
    • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Witam!
    Zapewne w jakimś tam niedługim czasie dopadnie mnie konieczność wymiany tłumika, poprzedni własciciel usunął kata i wstawił jakieś badziewie.
    Jakiej firmy sa polecane i jaki jest koszt takiej operacji?
    Tak, żeby na te 5-6 lat starczyło a nie zgnił po 3 latach

rozbieżność cen jest doś spora od 200 do 1000zł : D
    Sklep motoryzacyjny Inter Cars ➤ największy sprzedawca części samochodowych oraz opon. W ofercie posiadamy ponad 2 mln części! Sprawdź naszą ofertę!
  • krzys139
    Classic
    • 2015
    • 2

Witam. Osobiście nie jestem posiadaczem octavii ale możliwe, że się to zmieni.
    Ale do brzegu.
    Auto, które uzytkuje na jakiś czas to octavia 2.0TDI chyba z 2006 roku.
    Problem polega na tym, że po zapaleniu auta non stop kręcą się wentylatory.
    Po podłączeniu skanera viakena nie mozna się połączyć z modułem klimatyzacji, a mmoduł komfortu wyświetla błąd 01320 i że coś jest nie ok z J255 czyli rozumiem panelem klimatyzacji ręcznej.
    Wygląda tak jakby nie dostawał prądu bo naciśnięcie przycisku AC nie skutkuje zapaleniem się lampki a teraz telefon z trasy, że chyba nie działa również regulacja temperatury.
    Sprawdzony bezpiecznik 4 i 16 tam ale czy to one odpowiadają za zasilanie panelu?

Czy ktoś może poratować gdzie zajrzeć. Pozdrawiam i z góry przepraszam, że tak zaraz po przywitaniu zwracam się o pomoc.

[ Dodano: Pią 09 Sty, 15 21:20 ]
    Dziś sam sprawdziłem bezpieczniki i....
    Okazało się, że brak jest bezpiecznika nr 16. Świetnie sprawdzono to u mechanika.
    Wszystko działa.
    Więc bezpiecznik nr 16 odpowiada za panel klimatyzacji, nie działa wtedy jej podswietlanie. Można regulować prędkość dmuchawy ale nie można zmieniać temperatury.

Komentarz

Pracuję...