jamesbondzio lub RS podajcie proszę kontakt telefoniczny do serwisu, który wymienił Wam filtry paliwa. Jestem umówiony ze swoim ASO, ale oni wcześniej chcą z nimi porozmawiać i się czegoś więcej dowiedzieć.
O2 FL 1.4 tsi - terkotanie dochodzące z tylnej części auta
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez luckylucjamesbondzio lub RS podajcie proszę kontakt telefoniczny do serwisu, który wymienił Wam filtry paliwa. Jestem umówiony ze swoim ASO, ale oni wcześniej chcą z nimi porozmawiać i się czegoś więcej dowiedzieć.
mnie obsługiwał doradca p.Tomasz Wielgosz
tel 42 613 07 12
lub kier. serwisu
p.Wojciech Jaworski
tel 42 613 07 00
Przedstaw problem powiedz iz członkowie OCP byli na naprawie i problem jak na razie ustąpił
Powodzenia
Komentarz
-
-
Odebrałem moją maszynę z ASO. Panowie pomierzyli, nic nie wymienili, Kierownik serwisu ma się ze mną skontaktować telefonicznie lub pisemnie. Nikt mi nic nie powiedział, nikt mi nie udzielił informacji...mam czekać. Nie podsuwałem im pomysłu z filtrem paliwa. Kolejne 3,5 godziny ktoryś raz z kolei bez skutku. Zobaczymy co to będzie dalej bo na cieple mi ciszej terkocze, w każdym bądź razie pilnuje sprawy.
Może u mnie tak wolno sprawa jest załatwiana bo zrwóciłem się na piśmie z prośbą o konkretne wyjaśnienia ...Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPNie podsuwałem im pomysłu z filtrem paliwa.
bo dla mnie, coś takiego:
Zamieszczone przez Piotr AMPKolejne 3,5 godziny ktoryś raz z kolei bez skutku.
albo może nie mam zwyczajnie czasu na takie zabawy :roll:
zresztą już jakiś czas temu AdamB zwracał uwagę na ten filtr :idea:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Witam,
Ja jadę jutro. Opisałem sprawę podsunąłem wszelkie możliwe informacje na ten temat. Sprawa jest powszechna, coś jest nie tak.
W związku z tym, jako klient postanowiłem się skontaktować się z Czechami. Poprosiłem o informacje co się dzieje w tej sprawie i jak mają zamiar zareagować, przeprowadziłem rozmowę telefoniczną, jak i skierowałem do nich oficjalnego e-maila. Jak dostanę odpowiedź to dam Wam znać.
Zgodnie z informacjami z SAP - Czesi wiedzą już o temacie. Uważam jednak, że jako klient i użytkownik samochodu produkowanego u nich w fabryce, powinienem być również przez nich informowany.
Pzdr.
Radek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RSASO " Bednarek Łódź
mnie obsługiwał doradca p.Tomasz Wielgosz
tel 42 613 07 12
lub kier. serwisu
p.Wojciech Jaworski
tel 42 613 07 00
Przedstaw problem powiedz iz członkowie OCP byli na naprawie i problem jak na razie ustąpił
Powodzenia
Dziękuje
Zamieszczone przez radekb31Witam,
Ja jadę jutro. Opisałem sprawę podsunąłem wszelkie możliwe informacje na ten temat. Sprawa jest powszechna, coś jest nie tak.
W związku z tym, jako klient postanowiłem się skontaktować się z Czechami. Poprosiłem o informacje co się dzieje w tej sprawie i jak mają zamiar zareagować, przeprowadziłem rozmowę telefoniczną, jak i skierowałem do nich oficjalnego e-maila. Jak dostanę odpowiedź to dam Wam znać.
Zgodnie z informacjami z SAP - Czesi wiedzą już o temacie. Uważam jednak, że jako klient i użytkownik samochodu produkowanego u nich w fabryce, powinienem być również przez nich informowany.
Pzdr.
Radek
Mam podobne zdanie. Im więcej sygnałów tym może poważniej zajmą się naszym problemem. Tym bardziej, że nie wiemy czy wymiana filtra zakończy temat. Być może coś zaburza pracę i uszkadza ten filtr.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Witam,
Byłem w serwisie, w salonie gdzie kupowałem samochód. Potwierdzam- w samochodach, o których mówimy zainstalowano zamiast FILTRU PALIWA- grzechotkę - nie wiem jak to działało
Na poważnie- po wymianie filtru paliwa nastąpiła cisza. Było miło i profesjonalnie.
Zaproponowano mi jazdę salonową Octavią 1.4TSI dla porównania, co uczyniłem, tam problem nie występował. Panowie już byli przygotowani, sprawdzili wszystko we własnym zakresie, przestudiowano (razem z obiektami dźwiękowymi) również to forum. Oni akurat nie mieli wcześniej takiego przypadku.
Ale... od razu przyznano rację że to filtr, wymieniono i jest pięknieOby problem się nie powtarzał.
Życzę wszystkim takiego podejścia w ASOs
Pzdr.
Radek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPPoczekam. Faktycznie mi szkoda czasu ale chce doprowadzić to do końca i mieć to na piśmie, skoro pismem sprowokowałem zajęcie się sprawą u mnie w ASO. Wypróbuje zatem inną scieżkę dla potomnych.
Przedstawiłem w swoim ASO co jest powodem terkotania. Wypytywali, skąd mam takie informacje, że po wymianie terkotanie ustępuje. Podałem przykład kolegów i nr telefonu do ASO w Łodzi.
Zadzwonili, dowiedzieli się, zamówili filtr i dzisiaj wymienili. Doradca powiedział, że filtr jest o tych samych parametrach, ale od innego dostawcy.
Mam teraz trasę ok 3000 km więc po powrocie napisze czy problem został rozwiązany na stałe.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Byłem w serwisie, w salonie gdzie kupowałem samochód. Potwierdzam- w samochodach, o których mówimy zainstalowano zamiast FILTRU PALIWA- grzechotkę - nie wiem jak to działało
Na poważnie- po wymianie filtru paliwa nastąpiła cisza. Było miło i profesjonalnie.
Zaproponowano mi jazdę salonową Octavią 1.4TSI dla porównania, co uczyniłem, tam problem nie występował. Panowie już byli przygotowani, sprawdzili wszystko we własnym zakresie, przestudiowano (razem z obiektami dźwiękowymi) również to forum. Oni akurat nie mieli wcześniej takiego przypadku.
Ale... od razu przyznano rację że to filtr, wymieniono i jest pięknieOby problem się nie powtarzał.
Życzę wszystkim takiego podejścia w ASOs
Pzdr.
Radek
Czy czasem nie byłeś z tym problemem w Siedlcach czarną octavką II ??
Komentarz
-
-
Dzisiaj przekroczyłem pierwszy tys. km.
Czytałem ten wątek sporadycznie i myślałem, że użytkownicy 1.4 TSI
mają problem :cry: a mnie on nie dotyczy.
Dzisiaj jadąc po bocznej drodze z nowym równym "czarnym" asfaltem usłyszałem
jakieś terkotanie dochodzące z tylnej prawej strony samochodu :evil: .
Od razu skojarzyłem i teraz wiem, że nie jest on (problem) związany z silnikiem
1.4 TSI :twisted: . Pewnie też zamontowaną mam pompę z niewłaściwej serii :cry: .
Muszę jeszcze poszukać na forum w którym ASO w wawie sprawnie i szybko usuną
tą usterkę (tzn. uznają i wymienią pompę).
A tak przy okazji mam pytanie (może naiwne :? ):
Czy to zjawisko (terkotanie) komuś z Was samo ustąpiło :?: :?:
Komentarz
-
-
Czy w Siedlcach jeździł ktoś z tym problemem do serwisu ? Jakie jest podejście siedleckiego Carsedu do sprawy ? U mnie po ustaniu mrozów terkotanie nie jest bardzo uciązliwe, a wręcz prawie niesłyszalne i dlatego wstrzymuje się z odwiedzeniem serwisu. Mam dopiero 1200 km przebiegu. Jednakże jeśli ktoś z mojego rejonu odwiedzał w tej sprawie serwis to bardzo proszę o krótką recenzję podejścia fachowców z serwisu do tematu. Pozdrawiam.Toma
Komentarz
-
-
Tak, byłem w Siedlcach (czarną octavką) - tak w ogóle to czuję się inwigilowany
Tak jak pisałem- podejście było jak najbardziej ok. Niestety, teraz mam znacznie głośniejsze terkotanie z przodu ze względu na luźny plastik z pod maską, do którego wchodzi przewód paliwowy, to dopiero jest "muzyka" dla uszuObjawiło się to po wymianie filtra (z tyłu samochodu)
Nie wiem czy panowie nie zmienili przez przypadek długości przewodu na tym odcinku, który teraz bardzo głośno obija się o ścianki plastiku, bądź też sam plastik, tak jak pisałem wcześniej jest luźny/niewłaściwie domknięty/dociśnięty, więc efekt wizyty jest połowiczny (jeśli chodzi o niemile efekty dźwiękowe).
Pzdr.
Radek
Komentarz
-
-
W piątek jestem umówiony na diagnozę. Ciekawe na czym polega ta diagnoza.
Pocieszające jest to, że znają problem i nie próbują w ASO zbywać klienta.
Pozdrawiam,
Radek... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Witam,
Dla zainteresowanych tematem stukania. Pisałem wcześnie o plastiku, który zaczął mi terkotać po wymianie filtru. Zwróćcie na to uwagę, bo może Wam też się przydarzyć. Chodzi o plastik z lewej strony z przodu pojazdu nad nadkolem pod maską, do którego wchodzi przewód paliwowy. Wystarczy, że np. podczas zmiany filtra dojdzie do niewielkiego przemieszczenia przewodu na tym odcinku i zaczyna stukać jak jasna cholera (znacznie głośniej niż filtr). Najgorsze jest to, że nie stuka od razu, tylko jak każda złośliwa rzecz po pewnym czasie i się nasila- zapewne dlatego, że plastik z biegiem czasu coraz bardziej się "roztrząsuje". Generalnie trudno to stwierdzić, po samej wymianie. Nie należy panikować (nie jest to znowu filtr ani pompa), tylko odczepić plastik, przesunąć przewód paliwowy, odpowiednio go układając i jest znowu ok
Pzdr.
Radek
Komentarz
-
-
Dla zainteresowanych tematem stukania. Pisałem wcześnie o plastiku, który zaczął mi terkotać po wymianie filtru. Zwróćcie na to uwagę, bo może Wam też się przydarzyć. Chodzi o plastik z lewej strony z przodu pojazdu nad nadkolem pod maską, do którego wchodzi przewód paliwowy. Wystarczy, że np. podczas zmiany filtra dojdzie do niewielkiego przemieszczenia przewodu na tym odcinku i zaczyna stukać jak jasna cholera (znacznie głośniej niż filtr). Najgorsze jest to, że nie stuka od razu, tylko jak każda złośliwa rzecz po pewnym czasie i się nasila- zapewne dlatego, że plastik z biegiem czasu coraz bardziej się "roztrząsuje". Generalnie trudno to stwierdzić, po samej wymianie. Nie należy panikować (nie jest to znowu filtr ani pompa), tylko odczepić plastik, przesunąć przewód paliwowy, odpowiednio go układając i jest znowu ok
Pzdr.
Radek
Poproszę o fotkę tego miejsca
Komentarz
-
-
A ja jeszcze dodam ze po wymianie filtra zostaje błąd na VAGu, nie pamiętam teraz numerków, "coś tam za niskie ciśnienie paliwa"....kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
Komentarz