Zamieszczone przez luckyluc
O2 FL 1.4 tsi - terkotanie dochodzące z tylnej części auta
Zwiń
X
-
Mnie chyba też, to dopadło
Czy po diagnostyce VCDS'em są jakieś błędy?
Bo zastanawiam się, czy w ASO rozmowa nie będzie wyglądać w następujący sposób.
Ok, podepniemy pod kompa i zobaczymy czy są błędy.
Pozdrawiam,... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Bo zastanawiam się, czy w ASO rozmowa nie będzie wyglądać w następujący sposób.
Ok, podepniemy pod kompa i zobaczymy czy są błędy.
Komentarz
-
-
Krzysiek25, Piotr AMP, potrzebne będą 2 osoby 1-Ty jako uważny słuchacz i 2- ktoś z DELIKATNĄ nogą do gazowania.
1. Otwórz tylną klapę i próbuj
2. Zaopatrz się w grubą rękawicę, chwyć rurę wydechową, poruszaj i próbuj
3. Połóż oparcia tylnych siedzeń i próbuj
4. Otwieraj po kolei drzwi z tyłu i próbuj
5. Wyjmij WSZYSTKO z bagażnika łącznie z kołem zapasowym i .... TAK, próbuj
6. Zaciągnij hamulec ręczny i .... ZGADŁEŚ! próbuj
7. To może być pompa paliwowa :P
8. Jeżeli nie znalazłeś nic do tej pory to poszukaj świerszcza schowanego pod wykładziną i w zależności od tego czy lubisz zwierzątka czy nie, to go wypuść lub zabij kluczem do kół na asfalcie. POMAGA!!!
9. Jeżeli w dalszym ciągu nic nie znalazłeś to niestety musisz to polubić
10. Ostatnia deska ratunku, zmień serwis i unikaj uśmiechających się ludzi w krawatach, (to może byś objaw chorobowy wynikający z nagromadzenia kwasów tłuszczowych w oczodołach) znajdź pana Zdzisia co zna się na samochodach
11. Zapomniałeś o poświęceniu autka? A ty brzydalu! Natychmiast napraw ten błąd!!! To chrobocze Twoje sumienie!
12. Pomińmy milczeniem ostatnie 4 punkty, to tylko OFF TOP
A tak na serio, wiem coś o takich upierdliwych chrobotaniach i dlatego po walce z kwiczeniem mojego któregoś tam auta pojechałem do DOBREGO mechanika i on zdiagnozował usterkę w 10 sekund. Chwycił za rurę wydechową, potrząsnął, zapytał czy to ten dźwięk i naprawił!!! Życzę Wam sukcesu z naprawdę upierdliwą usterką. Powodzenia.Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez radik79Ilu użytkownikom 1.4 TSI udało się wymienić pompę?
Ps. Ile osób dzwoniło do p. Macieja Cieślika z SKODA POLSKA (tel 61 873 24 85)? Im więcej zgłoszeń, że taki problem występuje tym większe prawdopodobieństwo rozwiązania problemu. Jak jeździcie do ASO to musicie wymusić, żeby wysłali zapytanie odnośnie terkotania.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckylucZamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez radik79Ilu użytkownikom 1.4 TSI udało się wymienić pompę?
Ps. Ile osób dzwoniło do p. Macieja Cieślika z SKODA POLSKA (tel 61 873 24 85)? Im więcej zgłoszeń, że taki problem występuje tym większe prawdopodobieństwo rozwiązania problemu. Jak jeździcie do ASO to musicie wymusić, żeby wysłali zapytanie odnośnie terkotania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckylucJak jeździcie do ASO to musicie wymusić, żeby wysłali zapytanie odnośnie terkotania
Będzie to pierwsza rozmowa, czyli na razie rozpoznanie.
Czy zapytanie mają wysłać do p. Cieślika, czy obojętnie do kogo z SAP?
Pozdrawiam,... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckylucTemat się skomplikował. Jestem po wymianie pompy. Niestety po przyjechaniu z ASO pod garaż (ok. 5 km) terkotanie powróciło! Najdziwniejsze jest to, że teraz jest bardziej słyszalne.
albo to nie sama pompa (nowa się raczej nie zrypała po 5km), tylko jakieś jej mocowanie wpada w rezonans. No i wróciliśmy do samego początku :/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Zamieszczone przez luckylucJak jeździcie do ASO to musicie wymusić, żeby wysłali zapytanie odnośnie terkotania
Będzie to pierwsza rozmowa, czyli na razie rozpoznanie.
Czy zapytanie mają wysłać do p. Cieślika, czy obojętnie do kogo z SAP?
Pozdrawiam,
Lista moich błędów:
Układ Climatic (UDS)
9481748 B10AE14 [8]
Czujnik wysokiego ciśnienia przerwa / zwarcie z masą - sporadycznie
---
Komputer sterujący silnikiem systemu Motronic
53285 U1025 000
Sterownik układu klimatyzacji
---
komputer sterujący instalacją elektryczną samochodu
00907 000
włączenie sterowania obciążeniem
[ Dodano: Sro 24 Lut, 10 11:51 ]
Zamieszczone przez AndysZamieszczone przez luckylucTemat się skomplikował. Jestem po wymianie pompy. Niestety po przyjechaniu z ASO pod garaż (ok. 5 km) terkotanie powróciło! Najdziwniejsze jest to, że teraz jest bardziej słyszalne.
albo to nie sama pompa (nowa się raczej nie zrypała po 5km), tylko jakieś jej mocowanie wpada w rezonans. No i wróciliśmy do samego początku :/Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Pojadę z tym czujnikiem i zobaczymy, czy coś się zmieni.
Z tego co pamiętam Andys też miał błąd z klimą.
Andys, muszę podjechać do Ciebie. Szkoda że nie ma kabla.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa czy te błędy pojawiają się po wykasowaniu?
bo błędy zawsze jakieś są i sama ich obecność o niczym nie świadczy.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Wczoraj byłem w ASO. Mistrz zakwalifikował pompę do wymiany. Otwarto zlecenie i przekazano do osób zajmujących się naprawami gwarancyjnymi - czekam na ostateczną decyzję co do wymiany.
Nawet jeżeli decyzja będzie pozytywna to pomp brak i czas oczekiwania ok. 2 tygodnie.
Pompa terkocze i "świerszczy" okrutnie - teraz chyba bardziej niż w czasie mrozów.
Z informacji jakie dostałem w ASO to akcja wymiany pomp była w VW w Skodzie dotychczas nie - ale skoro w VW było to znaczy, że musi być coś na rzeczy i to od dawna.
Spalaniem mojej Octavii panowie się zbytnio nie przejęli mówiąc, że to tak jest, że w przypadku silników turbo - spalanie rzeczywiste nie ma nic wspólnego ze spalaniem deklarowanym przez producenta - ehh gdybym to wiedział przed zakupem...
Ale liczę, że może jednak pompa jest w jakiejś części przyczyną tego problemu i po jej wymianie uda się przy moim "emerytdrajwingu" zbliżyć się chociaż do tego co zapisano w katalogu.... chociaż do 8l :x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radik79Z tego co pamiętam Andys też miał błąd z klimą.
Zamieszczone przez radik79Andys, muszę podjechać do Ciebie. Szkoda że nie ma kabla..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysDokładnie, też miałem ostatnio problem z czujnikiem wysokiego ciśnienia w klimie.
tzn. czy wymieniałeś?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez martinexNawet jeżeli decyzja będzie pozytywna to pomp brak i czas oczekiwania ok. 2 tygodnie.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Na jakim etapie są pozostali użytkownicy dotknięci w/w problemem? Dzwoniłem do p. Macieja ze SKODA POLSKA. Przy okazji zapytałem czy ktoś zgłaszał mu podobny problem. Stwierdził, że do tej pory NIKT :twisted:Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
Komentarz